reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na Wyspach

pogadalam z nim ;-) on chcial mnie pocieszyc, bo chodze smutna i przybita... to on mnie namawial 5 lat na dziecko, zawsze chcial wiecej dzieci i bylo mu zle, ze ja nie chce... a jak w koncu zmienilam zdanie, to nie moge zajsc w ciaze!!!! :wściekła/y:

gadalam z GP, mam z nim spotkanie w nast tygodniu, ciekawe co wymysli... jesli nic sensownego, to w lutym pojade do Pl do mojego ginekologa, moe nawet do niego zadzwonie juz teraz, z UK

reklama
Osinka dobrze, ze pogadałas z mężem, moze nastepnym razem zanim cos powie, to dwa razy sie zastanowi;-)
No i fajnie że do GP udalo Ci sie zarejestrowac, zobaczymy czy coś Ci poradzi, mam nadzieje, ze okaże się w miare kompetentny:tak:
abed dziekuje za życzenia dla M, przekazę:tak: Z tymi rybkami to ostatnio coś mu się nakreciło, uparł sie, ze chce akwarium i koniec-jak dziecko:sorry2: Ja nie jestem zadowolona z tego pomysłu, bo jakby nie było jest to kolejny problem jak np polecimy do pl na 2 tyg to kto tym sie zajmie? trzeba bedzie kogos angażowac zeby przychodził i karmil rybki, a ja barzdo nie lubie ludziom głowy zawracac takimi rzeczami. Druga sprawa jak kiedys bedziemy sie przeprowadzac(narazie nie planujemy, ale rożnie to bywa) to też jakby nie było bedzie z tym akwarium problem, bo jest naprawde duze. No i nie wiem czemu mam jakies głupie schizy że to akwarium peknie albo cos i cała woda pójdzie na mieszkanie, a mieszkanie jest agencyjne, na podłodze panele, nawet nie chce myślec co by bylo jakby sie tak stało... moze troche przesadzam, ale jakoś nie jestem zadowolona z tego jego pomysłu z rybkami. No ale co uparl sie i już, zaczął kompletowac cały sprzet i rybki juz pływają... Siedzi przed tym akwarium i jara sie jak małe dzieko. A wczoraj mi było przykro bo ja bylam przybita, on niby tez, ale jak tylko zobaczyl te rybki od koleżanki to tak jakby zapomniał o tym wszystkim, juz nic nie było wazne tylko te rybki.. no sorry ale poczułam jakby te rybki były wązniejsze od tego co sie stało...:baffled:

Roxii z karmieniem to nie problem... albo kupujecie taki karmienie na tydzień lub dwa i wrzucacie do akwarium... albo mój mąż kupił takie karmik który jest na stałe przymocowany do akwarium i karmi nasze rybki dwa razy dziennie... i jak gdzieś wyjeżdżamy... tak że to nie problem... ja też się bałam że akwarium pęknie ale my mieliśmy rybki 4 lata w Anglii i nigdy nie pękło... więc nie martw się.... rybki są fajne :-) a co do męża, nie chcę go usprawiedliwiać, ale może to był dla niego sposób żeby o tym nie myśleć... pozwól mu na trochę radości, myślę że mu nie jest łatwo...

abed ehh moze masz racje, może za bardzo się czepiam i wymyślam:sorry2: Moze faktycznie chciał odreagowac... nie wiem... A z tym akwarium no to juz jest więc niech zostanie, jakos sobie poradzimy, nie jestem z tego zadowolona, no ale przeciez nie zawsze musi być tak jak ja chcę:-p widzę że ono sprawia mu radość, więc nic juz się nie odzywam, niech sobie ma te rybki;-)

Czesc dziewczyny
bawie sie nowym telefonem i sciagnelam sobie Period Tracker i mi wychodzi ze spoznia mi sie okres juz 9 dni :-D mysle ze to przez tem implant ale pamietam ze na samym poczatku przez 3 tygodnie bralam silne antybiotyki... a od przytulanek nie stronilam heheh... watpie zebym w ciazy byla to by chyba jakies objawienie boskie bylo :-D sama sie z tego smieje bo na @ zadnych boli nie ma wiec jeszcze dlugo nie przyjdzie, moze jestem w tej frupie szczesliwcow(wkoncu!!!!) ktorym @ nie przychodzi wogole przez czas uzywania implantu

Roxi a jednak :-( Jeszcze do końca sie łudziłam:-(.
A z tymi rybkami to faktycznie twój M. w ten sposób odreagował zawód i rozczarowanie. Dobrze, że tak a nie np poszedł i sie upił.
Ja mam akwarium ze złotymi rybkami, nie duże, ale bardzo atrakcyjnie wyglada i każdy kto do nas przychodzi je podziwia. Faktycznie patrzenie na nie uspokaja:tak:
a może ty tez sobie spraw coś o czym marzysz (wiem, o dziecku, ale może jeszcze o czymś innym).
Do marca czas szybko zleci a ty znowu nabierzesz sił na kolejną walkę, ja pewnie bede dalej na ciebie czekać ;-)

Osinka to prawda, ze kobiety są z Wenus a faceci z Marsa. Myślimy zupełnie innymi kategoriami. Ja pamietam jak kiedyś ryczałam, bo oczywiscie @ przylazła i pożaliłam sie S. to on mi odpowiedział "nie przyzwyczaiłaś sie jeszcze?" wkurzył mnie, ale faktycznie logicznie myśląc powinnam juz do tego przywyknąć.

Abed a to ciekawe z tym jedzeniem dla rybek. Muszę poszukać, bo my zawsze prosimy sąsiadkę o dokarmianie, ale myślimy o przeprowadzce i wiadomo nie zawsze są chętni, a ja tez nie lubie jak mi obcy ludzie chodzą po domu pod moją nieobecność.

Ostatnia edycja:
dziewczyny, ja zaraz zwariuje.... czy ktoras moze mi powiedziec jaka jest norma jezeli chodzi o estradiol? szukam w necie ale co strona to inne normy podane. Badanie mialam w 3dc. wiec o norme w tej fazie mi chodzi

Pam miłego wieczorku z telefonem :-)

Aniołkowa w każdym zoologiczny kupisz karmienie na tydzień, są też na dwa... tylko nasze rybki są żarłoczne i to dla nich może godzinka... nie spoczną jak tego nie zjedzą... i kupiliśmy na ebay coś takiego: Automatic Aquarium Digital Tank Pond Fish Food Feeder Timer | eBay jest włączony cały czas i nie musimy myśleć czy karmiliśmy je... ja też mam złote i są duże, twoje też?? a ostano jak byli u nas znajomi z dziećmi to je całowały, tzn akwarium ;-)

edith
ja niestety nie pamiętam... chociaż miałam te badania robione i w uk i w pl...

Edith niestety nie pomogę, mi nie podawali wyników tutaj tylko powiedzieli, ze jest w normie. Pewnie norma zalezy od laboratorium, w którym sie go bada. Nie masz na karcie z wynikami norm?

abed Sorki przekreciło mi twój nick na Łabędz :-) to ciekawe muszę sobie coś takiego sprawić. Ja akurat pamietam o karmieniu, zanim sama zjem śniadanie daje jedzonko rybkom i psiakowi:tak: problem jest kiedy wyjeżdżamy. No duże nam te welonki urosły. I strasznie brudzą. Teraz kupiłam glonojada - niech czyści, bo ja juz nie mam nerwów :-)

reklama
abed dzieki za linka, fajne to urzadzonko:tak: bedziemy musieli sobie sprawić cos takiego, no i jeden problem sie rozwiązał:-p
Pam no i jak ten telefon?? zadowolona jesteś???
Edith niestety ja tez nie wiem jaki poziom powienien być 3dc zreszta nigdy mi go nie badali w tym dniu, ja miałam badany estradiol tylko podczas stymulacji do ivf i po punkcji, ale tez wyników nie znam, bo oni nic tu nie mówia, tylko czy jest dobrze, czy źle.

A mnie znow deprecha dopadła, caly dzień jakoś się trzymałam, myślałam, ze bedzie ok, ale znów się rozklejam:sorry2: Juz sama nie wiem o co mi chodzi, wszystko jest do du..y. caly ten rok był i jest zrąbany pod kazdym mozliwym wzgledem, mam dośc. Niedawno rozmawiałam z tatem na gg i cos tam sobie narzekam jak to ja i napisałam ze mam nadzieję, ze w tym grudniu bedzie ten pieprzony koniec świata i bedzie spokój ze wszystkim... Mój tato to pewnie za głowe się złapał, mówił że wypiuje jakies głupoty itd:baffled: niepotrzebnie mu o tym pisałam bo pewnie teraz bedzie sie martwił, że w jakaś depresje popadłam:sorry2: ale kurcze taka jest prawda, jak bym wiedziała ze w grudniu bedzie koniec świata, to chyba bylabym najszęśliwsza na świecie:-D moze i smutne, ale prawdziwe...:sorry2:

Do góry