Cześć Dziewczyny :-)
Aniołkowa tak, na Skarbku prowadzenie wykresu jest w 100% darmowe, chociaż mnie samej chwilę zajęło ogarnięcie tego, jak się go obsługuje... A co do badań, nie myślałaś o wizytach w polskiej przychodni? Może jest gdzieś koło Ciebie jakiś polski gin?
Kogasica jeśli masz siedzieć i się martwić, to na Twoim miejscu poszłabym do GP tak jak Ci radzili w szpitalu... Chociaż jeśli nie ma krwawienia, na szczęście, to powinno być dobrze, za co trzymam kciuki &&& A może wizyta u polskiego gina?
Tygryseczek piękna owulka :-) i myślę, że nie będzie problemu z wieczornymi przytulańcami, bo od momentu pokazania się II kreseczek jakieś 12 godzin później jest teoretycznie najlepszy moment, aż do 24 godzin po teście

Poprawiaj wieczorem, ale daj żołnierzom 12 godzin odpoczynku ;-)
Noelka u nas też były problemy z przystawianiem, powiem Ci szczerze, że najważniejsze w tym wszystkim jest Twój spokój i opanowanie

Dziecko nie wie jeszcze jak się przyssać i to Ty musisz Oliverkowi pomóc. Nie ma innej rady, jak próbować, bo tylko tym sposobem traficie w końcu na wasza metodę

Postaraj się zmieścić do małej buzi cały sutek, bo jeśli maluszek będzie ssał tylko końcówkę, to nie będzie w stanie ściągać pokarmu. Zwróć też uwagę, czy nie przytyka Mu się nosek przy przystawianiu, czasem trzeba pomóc i potrzymać pierś lekko spłaszczając, żeby odciągnąć ja od noska i ułatwić oddychanie

Poradzicie sobie, początki bywają trudne ale na pewno taka superMama jak Ty da sobie radę!
U mnie od rana dom pełen gości, moja kocica okociła się jakiś czas temu i dzisiaj wielkie wydawanie maluchów do nowych domów ;-)