reklama

Staraczki Styczen 2015

Cześć dziewczyny!

powiedzcie mi, te które mają już maluszka, jak rozwiążecie sprawę wózka mają dwie pociechy z małą różnicą wieku? Dwa wózki? Jeden podwójny? Starszy już nie będzie w wózku jeździł?

Myślimy o kupnie wózka, ale patrząc w przyszłość, to ja przed 30. chciałabym kolejne dziecko, więc zastanawiam się jaki wózek kupić, żeby kasy w błoto nie wydać.

reklama
ja nie wiem zakocona ale tez pewnie bede miala ten sam problem bo chce mala roznice wieku, a z reszta nie mam juz czasu na duza roznice wieku bo chce 3 dzieci a mam 28 lat hehe tak sobie pomyslalam ze w sumie ciesze sie ze tyle czekałam, bo moze ostatnia z moich kolezanek zajde w ciaze ale za to bede miala w krotkim czasie jedno po drugim a nie rozwleczone w czasie i w ciagu 15 lat stale w pieluchcach siedziec. tak juz się wybawiałm, wyszalałam i teraz trochę posiedze w tym domu, a w wieku 35 lat już będę miała z głowy. przynajmniej tak się pocieszam ;)

dziewczyny, z innej beczki - czy wy tez macie ten śluz płodny taki białawy? bo ja niby mam bardzo dużo tego śluzu, jest śliski, ciągnący się na baaardzo długie nitki ale nie jest do końca przezroczysty jak to piszą, że powinien byc. czy u was też jest taki lekko biały? bo już się martwie ze to za dużo jakiegoś hormonu stąd ten kolor...

Cassiah, też chcę trójkę właśnie :P Ja rodzić będę nasze pierwsze mając 27, przed 30 drugie, i potem się zobaczy czy chcemy 3. czy jednak przy dwójce zostaniemy :) My wśród naszych najbliższych znajomych pierwsi w ciążę zaszliśmy (L po narodzinach małej/go będzie 33l miał już). Nie chciałam czekać dłużej i wreszcie i jego mi się udało namówić, że będzie stary pryk, jak tak dalej będzie czekał na niewiadomo na co. Teraz zakochany w fasolce, że hoho :) Na pierwszym USG, gdzie serducho zobaczyliśmy, to takie łzy miał w oczach :D

Ja chyba miałam białawy. Ale ja nie umiem robić obserwacji śluzu.

Ostatnia edycja:
No zobacz a u mnie odwrotnie - to moj mnie namowil mimo ze jest 2l mlodszy (26 l ma :)) Tez nie jestem pewna czy 3 bedzie, zobaczymy jak finanse beda ale to takie moje marzenie :) No i jakby jedno zechcialo zostac gejem a drugie by nie chcialo dzieci to wieksza szansa na wnuki z 3 :D

No wlasnie mniejsze prawdopodobienstwo jak jest 3 ale jak pojdzie do zakonu to sie zalamie :D Tyle pracy na marne! :D

Wgoracej, dobrze, u mnie staranka pelna para, juz mi sie troche znudzilo, ale wciaz nie bylo u mnie owu i musze walczyc :) Skoncze wraz z zakonczeniem sluzu ;) A jak tam u Cb fasolka? Jak sie czujesz?

Napisze mi ktos jak to jest z tym sluzem plodnym? Moze byc bialy?

Cassiah wczoraj byłam u lekarza ( wg om 6tc+3 ) i niestety poszłam na NFZ. Trafiłam na takiego konowala, że szkoda słów. :(
Dogryzal mi, że jestem gruba, kiedy robił usg nie pokazał mi ekranu, nie mówił co widzi, nie dał mi zdjęcia i kiedy zapytalam "czy jest dziecko " to mnie zbesztal i powiedział "to jeszcze za dużo powiedziane " i nic nie wiem ale już się umówiłam prywatnie 27 marca. Musi być wszystko ok. ;)

reklama
Byłam na tym usg... Pęcherzyk 17mm, endometrium 9mm. Trzeba jeszcze czekać ok. 2-3 dni z pregnylem. Pęcherzyk powinien rosnąć 1-2 mm dziennie, a mój nawet tyle nie rośnie :( A tak się cieszyłam, że tak ładnie wszystko wygląda. Cóż, czekamy. Zadzwonię chyba jeszcze do doktorka i niech on się jeszcze wypowie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry