reklama

Staraczki Styczen 2015

Dziękuję Kasia za słowa otuchy :) wiem, że mogą się zdarzyć cykle bezowulacyjne i to nie jest jeszcze powód do zmartwień, ale dwa z rzędu? :-( Idę do lekarza na pewno. Zapytam go też o monitorowanie cyklu, z tym że nie wiem czy można to na NFZ zrobić?

reklama
Ja nie robilam ale mysle ze chyba tak. Tyle dziewczyn ma monitoring a przeciez malo ktora byloby stac na codzienne wizyty u lekarza za 120 zl kazda :) No ale dowiedz sie. U nas w Chorwacji wszystko co jest zwiazane z ciaza jest na NFZ i nie czeka sie w kolejce oczywiscie, od razu mozna przyjsc na wizyte z dnia na dzien. Mam nadzieje ze w Pl tez tak jest.

Miałam monitorowany cykl dwa lata temu właśnie prywatnie. Ze względu na moje nieregularne cykle. I wydałam ok.400 zł. Ginekolog, u którego byłam to dobry specjalista, ale wydaje mi się, że strasznie naciąga na pieniądze. A przyjmuje tylko prywatnie. Moją przyjaciółkę w końcówce ciąży ciągał na wizyty co tydzień, tylko na tyle dawał jej zwolnienie z pracy i co tydzień płaciła 180 zł! (Ale całą ciąże prowadził i nie miała już sił zmieniać lekarza) Teraz chodzę do innego gin, ale jego gabinet w którym przyjmuje na NFZ wygląda jak sala tortur :-D(pewnie w prywatnym jest lepiej :crazy:, ale wizyta u niego 200 zł). Ja zapisywałam się w środę to mam na 10 kwietnia wizytę, może w ciąży to inaczej wygląda - nie wiem, bo nie byłam... w ciąży ;-)

Nie no te ceny prywatnych wizyt sa zaporowe! Ja swojej place 140 zl bo jest jednym z najlepszych ginekologow w Warszawie ale zawsze mnie serce boli jak pomysle co ja bym kupila za te kase zamiast 10 min rozmowy i potwierdzenia ze wszystko ok ;) Zartuje oczywiscie, zdrowie najwazniejsze ale uwazam ze w tych wysokich cenach powinno byc przynajmniej cytologia i usg oprocz samej wizyty. A powiedz mi jeszcze po co sie chodzi na monitoring cyklu jesli nie w celu ciazy? (Rozumiem ze 2 lata temu jak bylas to nie planowalas jeszcze staranek?) Sory jesli glupie pytanie ale ja jestem leser jesli chodzi o kobiece problemy bo nigdy nic nie mialam(mimo ze co roku chodze do gina i robie cytologie).

Czesc kobietyy :-)
Ja wczoraj byyylam na zlocie czarownic z praacy i wypilysmy trooche winka :-)
Moj Ł przyjechal po mnie a pozniej go zgwaalcilam hy hyy nic nie pamietam :-D alee fajne sa takie babskie wieczory i kochalismy sie na mega luzie a takie sa chyyba najlepsze i najbardziej owocne :-)
Taak jak Mowilam testow owu nie robie i nie wiem do Kiedy lykaac wiesiolka :-)
I widzee mega mega roznicr podczasz stosunku :-) na wkladce tez jest go wiecej ale najbardziej chyba wazne jest to podczas stosunku bo to sluz ulatwia drooge plemniczkom :-) :-)
Wredotka zrob test bo te brunatno czerwone krwawienia mialam w straconej ciazy

Hej, to ładnie Ewelinka zaszalałaś ;p ale dobrze jak będzie Maleństwo to trzeba będzie się uspokoić ;-) test zrobię, ale nie wiem kiedy. Dziś byłby 29 dc gdyby nie liczyć tego krwawienia jako okres. A pamiętasz może kiedy miałaś te plamienia, w dniu spodziewanego @ czy wcześniej?

Kasia to wcale nie jest głupie pytanie. To właśnie naciąganie pacjenta na kasę ...

Taaak zaszalalam poki moge to jeszcze korzystam :-) :-)

W dniu spodziewanej miesiaczki mialam te brazowe Ł pojechal od razu po test to bylo w niedziele pamietam jak dzis eh i od razu wyszly dwie krechy i mocz nie byl z porannego tylko popoludniowego

Ewelinka nie wiedzialam ze stracilas dzidziusia :( Przykro mi! Plus jest taki ze masz perspektywe tego ze jestes plodna skoro udalo ci sie zajsc wiec napewno szybko znow bedziesz :)

Noo to bylo dobre dwa lata temu ..taak niby plodna jestem.. teraz mam 6cykl i jakos widokuu nie ma do kolejnej ciazy no ale nie poddajemy sie , dzialamy kazdy miesiac ale teraz juz sie taak nie nakrecam ale jak @przychodzi to boli

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry