reklama

Staraczki Styczen 2015

Hej Dziewczyny :)
Ha dzisiaj jadę wybierać z moją ciężarną koleżanką mebelki do pokoju ich Dzidzi :) Na szczęście ona na nie narzeka. A czy ja będę narzekać? Czas pokaże. Bo może się okazać, że np będzie mi bardzo ciężko faktycznie. I co wtedy?

Ja temperatury nie mierze, śluzu się nie doszukuję, testów owu nie robię. Mam to w nosie. Nie będę sobie ryła tym czachy.

Lux, na koty chyba nic nie poradzisz. Jedyne, co mogę Ci poradzić to tzw półpokrowiec obejmujący przód auta i dach. A kół Ci nie obszczywają te koty? Bo ja to dostaję szału jak widzę jak obszczywa mi auto albo jak idzie jakiś debil z psem na spacerze, a kundel hyc, noga do góry i leje mi na koło... No zabijałabym. Auto to nie krzaczek i nie jest elementem krajobrazu. Tylko czująś własnością, która jego kundel niszczy!

Wredotko, co lekarz Ci mówił zlecając badania? Mój wytłumaczył, której fazy są to badania i w którym momencie mam zrobić badania np że na 7 dni przed kolejną miesiączką. W owulację to byś jedynie LH mogla badać w poszukiwaniu piku, no i Ty byłaś po owulacji, z tego co rozumiem. Ale tego się nie praktykuje w ogóle. Więc pewnie badania będą do powtórki.

oczywiscie, ze mam oszczane kola przez koty i psy, ale ja sobie z nimi poradze, beda latac w powietrzu :-D
milych zakupow z kolezanka, kiedy ona rodzi?

reklama
Ewmi kazał zrobić lh progesteron i prolaktynę w 21 dc a mi wczoraj test owu wyszedl pozytywny wiec owulacja pewnie dzis będzie. A mnie tchnęło teraz ze może po owulacji musza byc te wyniki. Kurcze ja się w ogóle nie znam na tym :'( najwyżej powtórzę trudno.

Lux, wiesz, że nawet nie wiem kiedy rodzi hahahaha :D tak skupiłam się na jej ciąży, że zapomniałam, że w końcu będzie musiała urodzić :)

Na koty są też podobno specjalne zapachy do pryskania odstraszające. Są takie specjalne urządzenia wytwarzające ultradźwięki, których koty nie znoszą. Możesz jeszcze tym spróbować sobie z nimi poradzić. Albo możesz na trawniku w okolicy posadzić kocimiętkę i walerianę. Zrobisz kotom "coffee shopa", gdzie będą się odurzać i będą miały w nosie Twoje auto...

A przy moich nieregularnych cyklach to nie wiem kiedy będę mieć kolejna @ tylko dzięki tym testom owu wiem kiedy mogę sie spodziewać a i tak dopiero dwa miesiące wychodzą mi pozytywne :( a robie od stycznia już.

Wredotka ja mam testy z rossmana takie plastikowe, pierwszy raz kupilam.
A ja malego polozylam, prale wlaczylam, powiesze na tarasie. Moze zupe wstawie? Tylko jaka? W sumie mam tylko marchew i ziemniaki, miesko...moze krupnik, to i maly zje? Mi tam zupy nie wychodza :-(
A potem na 12.30 z malym na szczepienie :-S

Wredotko, progesteron powtórz na 7 dni przed miesiączką. Bo wtedy się go powinno robić ( w szczycie). Lh chyba w dobrym dniu badasz, ale ja nie miałam lh bo to wg mojego lekarza bez sensu, bo ciezko uchwycić szczyt. I jest niemiarodajne.
A prolaktynę badasz kiedy chcesz. Dzień cyklu nie ma znaczenia

Wredotko, jak robisz testy owu i wychodzą, to miesiączkę powinnaś dostać ok 15-16 dni po pozytywnym teście. Jak jest u Ciebie? Ja też mam nadal nieregularne. Ten cykl 34, ostatnich 5 cykli było 30 dniowych. A Myślałaś o jakichś ziółkach? Minusem mojego gina jest to, że nie uznaje takich metod. Ale ja myślałam o tym, by zacząć brać mastodynon. Podobno pomaga bardzo.

Madziu, krupnik pycha zupka. Aż mi ochoty narobiłaś. Ale ja też zup nie lubie robić. I nie bardzo umiem. Najlepszą robię pomidorową-krem. W ogóle zupy kremy. Tych z pływającymi warzywami nie bardzo lubię...

Ostatnia edycja:
Acha to ok. To tylko ten progesteron jak cos do powtórki. Trzymajcie kciuki żeby wyniki byly ok :-* Ewmi jak uwielbiam kupować meble :D i juz wymyślam co zrobie w małym pokoju jak będę czekać na maleństwo ;) tylko Męża musze stamtąd wykurzyć bo rozłożył tam swój bałagan ;)
Madzia dawno nie jadłam krupniku :) mniam.

Ewmi wiem wiem. U mnie ok.15dni od pierwszego pozytywnego pojawiła sie @ w zeszłym miesiącu. Ale owulacji pomimo pozytywu raczej nie bylo. Przynajmniej lekarz nie widział śladu po owulacji na USG (pierwszy pozytywny test owu w poniedziałek, USG w piatek). A cykle ok.35 dniowe mam.

reklama
Wredotko, przy nieregularnych cyklach, badania to czasem zabawa jak w totka. Ale czasem się udaje. Wylicz 15 dni od testu owu, potem od końca odejmij tydzien i tego dnia idź na badanie progesteronu. Jak się nie uda, to powtórzysz w przyszłym miesiącu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry