reklama

Staraczki styczniowe 2013

Nie wiem pewnie w okolicach 14 tygodnia bo póki co bardziej się boję niż cieszę (nawet jakoś boję się rozmawiać o ciąży żeby nie zapeszyć), schiza mam no ale co poradzić.... sama będziesz miała tak samo, zobaczysz

reklama
Pewnie tak. Ale jestem w 100% pewna że jak zajdę do zejdzie ze mnie cały stres, bo to będzie znaczyło że możemy ! A u nas to juz mega sukces poźniej już w klinice jakby coś się działo to ciąże podtrzymają ( choćby dla tego że statystyki im wzrosną) nawet jakbym musiała plackiem leżeć. U nas jedyny cel to zajść. Potem już z górki...

Nom tylko prawda jest taka, że nie zawsze da się podtrzymać przed tym 12 tygodniem, no ale co ma być to będzie wpływu nie mamy, trzeba wierzyć ;)

Waiting, trzymaj się dzielnie!
co do badań przed laparo, ja miałam robione: badanie krwi, moczu, ekg, cytologie.. wymazów więcej nie miałam. Dwa tyg po mnie moja znajoma też miała laparo ale w innym szpitalu i też raczej nic nie mówiła o innych badaniach:///wiec nie mam pojęcia co trzeba a co nie do danego zabiegu...ale może warto chodzić i pytać...Jestem zwykłym śmiertelnikiem i niestety jestem zdana na decyzje lekarzy, bo uważam "że oni się na tym znają"...ten mój gin jest ordynatorem w jednym ze szpitali i w sumie odbieram go ok, gdyż widząc co u mnie nie gra, nie ściemniał mi, tylko podał mi nazwisko lekarza z jednej z klinik, który lepiej się mną zajmie...
No i w pn zaliczyliśmy z M. pierwszą wizytę w klinice...Przyznam, że bardzo miło, lekarz bardzo ok, badanie, usg, wymaz, spokojna rozmowa, dużo czasu, dużo pytał i my mogliśmy pytać, bez pośpiechu...także póki co ok..ale.....przyznam szczerze, że wyszłam taaaaaaka zdołowanaaaaaa ze łzami w oczach...no tak, najpierw zlecił badania...byłam na to przygotowana ..ale...wiecie jak to jest, jak JUZ sie chce coś robić, podjąć kolejny krok...a tu kolejny cykl na straty..A na dodatek (!!!!!!!) byłam u niego w moim 25dc i co??mój cholerny pęcherzyk nie raczył pęknąć i stał się wielką torbielą (k##### m##!) Jak słyszę słowo torbiel to zamieram w bezruchu!!!!to też świadczy, ze jajeczkowania nie było więc d### (chociaż i tak to po stronie niedrożnego jajowodu)ale kurde tzn że coś nie pracuje jak należy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!więc czekam na okres jak na zbawienie aby robic badania (w 3 dc) a cos mi sie poprzesuwało i tych moich plamien nawet jeszcze nie mam:///więc powiem Wam, że jestem załamana! na dodatek usłyszeć (chociaż jestem tego świadoma) "problem jest po pani stronie" to naprawdę nicccc miłego. Dziewczyny Kochane, nie dajcie nigdy Waszym partnerom odczuć "że to ich wina" ...to strasznie boli... Co do badań i kolejnych kroków to mam zrobić chlamydie, AMH, FSH, estradiol i witamine D. Jeśli wyniki będą ok, to przejdziemy do stymulacji, (żeby być pewnym, że w prawym jajniku będzie pęcherzyk) no i starania albo naturalne albo inseminacja... Jeśli wyjdzie coś nie tak np AMH albo chlamydia (!!) to prędzej invitro... no i takkk.... dół jak nie wiem!
przepraszam ,że tak dużo..ale musiałam się komuś wygadać...

trzymajcie się!
Mitaka:) pisz co i jak:) to podnosi na duchu:)

POLOWANIE NA BOCIANY:
Iwu - termin niechcianej @ 19 luty 2014
Demsik - termin niechcianej @ 22 luty 2014
Waiting4Beans - termin niechcianej @ 1 marca 2014
Neta81 - termin niechcianej @ 15 marca 2014

Iwu, Demsik jak z Wami? Jakieś testowanie?

Ostatnia edycja:
Iwu doskonale wiem co czujesz po pierwszej wizycie też byłam mega zdołowana i wcale nie wiedziałam czy chcę tam wracać, ale mój mnie podtrzymywał na duchu, że trzeba dać jej szanse (w sensie lekarce) i pójść na jeszcze na jedną, dwie wizyty a potem pomysleć co dalej i on strasznie uwierzył w to, że ona nam pomoże no i ja zaczęłam pomału wierzyć.... no może i to myślenie działało cud + duphaston oczywiście. Także głowa do góry jesteś w dobrych rękach myślę, a w tym wszystkim najgorsze jest czekanie, ale co pozostało - zaciśnięcie zębów i wiara

Demsik wg OM 8 a wg usg tydzień temu był 6t2d to teraz musi 7

Ja jutro o 14 jestem do kliniki umówiona i oczywiście mam mega stresa.... chociaż z drugiej strony wiem, że wypisze mi antybiotyk kolejny i nara

Załączniki

• 8f4938e759fc98c56eb08f62b6e7be52.jpg
    8f4938e759fc98c56eb08f62b6e7be52.jpg
    70,8 KB · Wyświetleń: 34
u mnie nici - okres jak w banku...za dużo ostatnio problemów- brak kasy, dziadek kochany ma złosliwego raka właśnie się dowiedzieliśmy,wracając od babci a jadąc do dziadka do szpitala zepsuło mi się auto, cudem naprawiło i dojechałam do swojego miasta i juz go trafiło.stałam na awaryjnych, zimno w aucie, holowanie, itp i mam dzisiejszego dnia DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(
waiting twoja miniaturka pasuje dziś również do mnie - obie mamy dość choć zupełnie innego powodu...

reklama
Hej dziewczynki :)
Demsik i przylazl malpiszon?

bylam dzis na badaniach. zrobilam FSH, LH, estradiol, TSH, ft4 i magnez. wyniki powinny byc dzis. troche sie boje ze cos nie tak wyjdzie. choc z drugiej strony jak bedzie nie tak to bedzie wiadomo z czym walczyc. trzymajcie kciuki :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry