• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
Moniusia bo to co piszesz dla niektórych może być dziwne. Mi nie przeszkadza bo znam takie osoby jak Ty. Np mam koleżankę która nie znosi dzieci innych a jest super mama, i też nie lubi spotykać się z rodziną czy znajomymi. Nie krzywdzi przy tym nikogo. Taki ma chrakter porostu.

Ale tu też nie chodzi o charakter tylko o sytuację teraźniejszą. Gdy się uda wszystko minie. Po prostu chodzi o to, że w niektórych sytuacjach trzeba myśleć tylko o sobie, bo nie można być dla wszystkich idealnym i się podporządkowywać wszystkiemu.

Monia a mi sie wydaje, ze zal Cie sciska, ze beda spotkania rodzinne, bliscy beda sie zachwycac tym dzieckiem a Ty bedziesz stac z boku... no bo innego wytlumaczenia nie widze, i nie bron sie, ze nie jestes zazdrosna o tamta ciaze, bo jestes i to widac...

No to chyba jasne, że tak się będę czuła, nie? To nie chodzi o zazdrość, bo czuję się i tak lepsza od tej dziewczyny np w tym, że jestem lepiej wykształcona. Ja Ci nic nie wciskam ;p przecież wiadomo, że chodzi o ten ból, ale nie o jakąś zazdrość i jakieś afery. I o tym żalu i bólu mówię cały czas;p Dlatego mówię stop ;p Nie bardzo rozumiem co chcesz mi powiedzieć, piszesz o czymś co jest jasne.

Ostatnia edycja:
No to chyba jasne, że tak się będę czuła, nie? To nie chodzi o zazdrość, bo czuję się i tak lepsza od tej dziewczyny np w tym, że jestem lepiej wykształcona. Ja Ci nic nie wciskam ;p przecież wiadomo, że chodzi o ten ból, ale nie o jakąś zazdrość i jakieś afery. I o tym żalu i bólu mówię cały czas;p Dlatego mówię stop ;p Nie bardzo rozumiem co chcesz mi powiedzieć, piszesz o czymś co jest jasne.

a Ty widzisz, ze to co jest jasne takie jest? bo chyba nie do konca, zobacz jaki masz problem ze soba, ze z pracy chcialas zrezygnowac gdy tamta zaciazyla... da mnie to niezrozumiale, zaszla to zaszla, niebawem urodzi i musisz sie z tym pogdzic i nie wiem czy ta dyskusja ma sens skoro Ty i tak wiesz swoje

Podziwiam twojego Męża że to wszystko wytrzymuje serio.. Ja patrząc z perspektywy czasu już przeginalam z humorkami że nie wychodziło ale u Ciebie wydaje mi się że jiz jest problem dla lekarza.. Tabletki uspokajające bo rozmawiała twoja rodzina o dziecku? Naprawdę martwię się o Ciebie i twoje zdrowie psychiczne.. w tym czasie jak ja się starałam też wiele osób zaszło w ciążę i urodziło Maleństwa ale nigdy nie popadlam w taką psychoze jak Ty.. Udaj się do psychologa na parę luźnych rozmów i zobaczysz co on tobie powie. Pomysł o tym że twojego Męża też to męczy psychicznie i że któregoś dnia może tego nie wytrzymać i zostaniesz sama.

Maleństwa jeśli uda Wam się zajść w ciążę będzie potrzebna zdrowa silna i uśmiechnięta mama a nie strzepek nerwów.

Zycie nie zawsze układa się tak jak byśmy tego oczekiwali coś o tym wiem. Ale trzeba podnieść głowę i walczyć. Z całego serca życzę Ci żebyś w końcu zaznala spokoju

Boże mam problem, bo chcę dziecka, czy jestem taka straszna i mnie to boli? Chciałam zrezygnować i wtedy wydawało mi się to jedynym wyjściem. Czy nie mogę mieć chwili zwątpienia, goryczy? Za 2 dni wróciłam do pracy. Po prostu się nie odzywamy jakoś bardziej, z resztą sama mi to radziłaś ;/ Nie pogodzę się z tym i nie mam zamiaru uczestniczyć w tym wszystkim. Mam udawać czy co? Bo nie rozumiem.

reklama
Hej dziewczyny,

wątpliwości
: mam nadzieję, że uda Ci się zakończyć rozwód na jednej rozprawie. Niestety to potrafi się ciągnąć latami :(

lux: a co dzisiaj robiłaś, że było ciężko? Coś mi chyba umknęło :|

moniusia: każdy inaczej przeżywa takie stresy. Ważne, że masz obok kogoś kto Cię rozumie i wspiera. Bo jednak to wszystko potrafi złamać człowieka i trzeba sobie jakoś radzić. Rozluźnienie relacji to jest lepszy pomysł niż miałby się człowiek męczyć i przy okazji w jakiś sposób innych drażnić, bo nie wszyscy rozumieją.Trzymaj się. A psycholog w takich sprawach jest pomocny, bo potrafi uporządkować emocje i pomóc się ustabilizować.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry