reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starające się 2008

Witam...

Lilu, Kingus dziękuję Wam za odpowiedź:tak:to mój pierwszy cykl z Luteiną, więc zobaczymy jak to będzie u mnie...

Imagination znalazłam kilka rad na mdłości:
- jadaj mniejsze porcje, ale częściej, aby nie mieć pustego żołądka,
- jeżeli gromadzenie śliny w ustach nasila mdłości, ssij cytrynowe dropsy(mi pomagało)
- niektórym kobietom pomaga imbir, np herbata, tabletki, ciasteczka,
- spróbuj jeść grzanki bez masła, ziemniaki i inne lekko strawne produkty węglowodanowe,
- trzymaj przy łóżku kruche ciasteczka maslane- zjadanie ich rano może złagodzić nudności,
- naogół nudności zanikają w 14-16 tc, także już niedużo zostało!!!
(Lit. Ciąża, poradnik dla rodziców; pod red. dr Anne Deans)- zrobiłam przypis żeby mnie nikt o plagita nie posądził

Adolfinko- jeśli przytulanki były dzien przed owu to jest duża szansa na dzidziusia. Jeśli owu masz tak późno to czy nie masz za krótkiej fazy lutealnej? Cykle masz 30 dniowe?- tak wyczytałam z suwaczka...

Olapolap- zgadzam sie z tym co napisała Lilu, masz stanowczo za krótkie cykle, lekarz powinien Ci je wydłużyć... jeśli Luteina nie pomaga to powinien Ci dac coś innego, pogadaj z nim o tym koniecznie, bo fasolka ma za mało czasu żeby się zagnieździć u Ciebie.

BINE- witaj, tu masz watek gdzie piszą dziewczyny z podobnymi przejściami i na pewno Cię wysłuchają i pomogą:
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronoieniu-3780/
oczywiście nie wyganiam Cię stąd, pisz z nami jak najwięcej.

reklama
Witm!jestem tu nowa mam problem z zajściem ciazy w maju poroniłam! Jest mi okropnie ciezko bo w okolo otaczaja mnie kobiety ciezarne!od 3 miesiecy staramy sie ponownie narazie bez rezultatów!prosze o rady

Witaj, wspolczuje straty fasolki :-(
Moze Twoj organizm potrzebuje wieciej czasu ? zrob moze monitoring cyklu dowiesz sie wtedy czy owulka juz wrocila, bo wiem moglo sie cos poprzestawiac w organizmie po poronieniu...
powodzenia.
A co do kobiet w ciazy :-( mam 6 kolezanek w ciazy i 2 swiezo po porodzie :szok: i wogole same kobiety w ciazy mijam na ulicach :zawstydzona/y:

Hejjj co jest z wami dziewczynki :dry: widzie ze tylko ja tu dzisaj zagladam :unsure: oj nie ladnie nie ladnie zaniedbywac BB :-p;-)

Witaj BINE:-)
Przede wszystkim trzeba się odprężyć. Moja znajoma zaszła w ciążę po tym jak lekarz powiedział, ze nie ma już szans. Zapomnieli o staraniach a teraz jest piękna zdrowa dzidzia:tak:
A robiłaś obserwację swych cykli - aby wykluczyć brak owulacji, albo badania u lekarza który by stwierdził trudności w zagnieżdżeniu?
Jeżeli nie to to zrób. Na pewno będziesz miała lepszy obraz sytuacji;-)

Lilu pocieszajace to choc ostanio mialam 4 dni przed owu przytulanka i nic , teraz chcialam tak na maksa czesto i nic , ostatnio jak udalo mi sie zjsc zrobilam to w samiutka owulke i sie udalo zreszta codziennie w okolicy owu byly przytuanki a teraz chorubcia juz zdrowko nie pozwala, zobaczymy choc inne mialam plany :-(
Elisabeth cykle ostatnio mam cos dluzsze 33 dniowe a owulke 18dc, zobaczymy teraz

Lilu pocieszajace to choc ostanio mialam 4 dni przed owu przytulanka i nic , teraz chcialam tak na maksa czesto i nic , ostatnio jak udalo mi sie zjsc zrobilam to w samiutka owulke i sie udalo zreszta codziennie w okolicy owu byly przytuanki a teraz chorubcia juz zdrowko nie pozwala, zobaczymy choc inne mialam plany :-(

Wkoncu napewno sie uda, przeciez bylas juz w ciazy, owulki masz, mezus dzieciaczki tez ma dobre wiec nie powinnas miec wiekszych problemow, moze wyluzuj troszke, przestan sie starac tak na hura, tylko poprostu nie zabezpieczajcie sie i tyle a fasolka napewno przyjdzie:happy:

reklama
Do góry