reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

witam dziewczynki.
znowu zaczęłam tu częściej zaglądać. Tak sobie dziś obliczyłam że kolejny termin @ mam na 23 grudnia i jakby staranka wyszły pozytywnie to mikołaj mi przyniesie dwie kreseczki:) - fajnie tak pomarzyć:) ale święta to okres cudów więc może tak będzie...
czy któras z Was planuje testowanie w Wigilię?:)

katarzynko życzę ci aby twoje marzenie spełniło sie właśnie w te piękne świeta :happy::happy::happy:

Katastrofko co z Tobą ?
Adolfinko gdzie się schowałaś?

Ostatnia edycja:
reklama
Imagination skarbie dziekuję za dobre słowa, wsparcie jest dla mnie bezcenne.
Oczywiście czytałam twojego bloga - piekny, czytałam go któregoś dnia w pracy a kozeanka zaczęła sie na mnie dziwnie patrzeć i podpytywać co ja tam czytam:-D poprostu nie mozna sie oderwać, proszę o wiecej.

Może popytaj na forum, bo moze sie okazac, ze któraś z formowiczek mieszka niedaleko i może mogłybyscie sie umówić na spacerek z brzuszkami na przodzie;-)
Miło, że mój blog tak bardzo się podoba ;-) Piszę na tyle często, na ile mam czas, wenę i co opisywac. Nie ma w tym talentu, to jakoś z głębi mnie idzie poprzez palce na klawiaturze, a potem Wy to czytacie :tak:
Na forum najwięcej przebywam tutaj, jeszcze w mamusiach majowych, ale się tam nie udzielam tyle co tutaj. Spokojnie, jakoś dam sobie radę, choć nie powiem, zeby cieszyła mnie samotność...:-(

Imagine zobacz sobie na ta stronke u mnie i wszystkich moich znajomych sprawdzilo sie co do dzdzi Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?
Według tego wychodzi mi dziewczynka :-) I sprawdzałam moim dwóm koleżankom, które urodziły i im też się sprawdziło:-)
Cześć dziewczyny!
Zrobiłam teścik, i po raz drugi są dwie kreski, jeszcze wyraźniej niż kilka dni temu.
No chyba dwa razy test by się nie pomylił, jak myslicie?? :confused:
Kochana, skoro 2 testy juz zrobiłaś i oba są pozytywne, to nie pozostaje nic innego jak się cieszyć!!! Masz w sobie fasolkę na BANK!!!! Gratuluję!!! I szczerze Ci powiem, ze ja robiłam jeden test i była jedna słabiutka kreska, zresztą sama zobacz:
Zobacz załącznik 104319
więc Ty nie masz co myśleć, ze jest inaczej!!!! Buziaczki i uważaj na siebie i Fasolcię :-)

Kochane powiedzcie mi... kiedy kłuje w jednym z boków (pewnie jajnik) to czas by się przytulac bo to sa wtedy dni płodne, tak? I mam szansę na Tomusia?:confused::blink:

Mam nieregularne cykle, ale właśnie zawsze mnie kłuje i nie wiedziałam czemu:zawstydzona/y::-p czyli jak po @ będzie mnie kłuc to znaczy, że mamy do wyrka wskoczyc?:happy:

teoretycznie tak, jeżeli mniej więcej w połowie cyklu macie takie bóle, czyli kłucie to czas na przytulanko bo to może oznaczać owulkę - albo ,że juz jest, albo że się zbliża :tak::tak::tak: u każdej dziewczyny ten ból może być w innym terminie tzn. niekture czuja w momencie owulki, a niektóre przed owulką, w każdym bądz razie książkowo 14 dni przed @ :tak:

powodzenia

pozdrawiam i miłego dnia zyczę ....

Kevinko nie bylabym taka pewna ze betka i te testy cie oszukaly ja bym raczej podejzewala brak pelnego zagnieżdzenia zarodka! test wyszedl pozytywny i betka bo doszlo do zaplodnienia ale zarodek sie nie utrzymal! :-:)confused:
dawaj zdjecia pokoiku bo jestem ciekawa efektu!!! :tak:
Co do tych wynikow jwstem pewna!Bo gdybym dostala plamienia,@,miedzy jedna a druga betka tez pomyslalabym o jakims przedwczesnym poronieniu itd,ale obydwie betki byly robione przed @ i pierwsza lekko podwyzszona druga obnizona to niema szans:tak:A jednak betka daje 100% pewnosci jesli wlasnie drugi wynik wyzszy od pierwszego,i wykryje wczesniej ciaze niz usg i lekarz.
A pokoik pokaze napewno tylko jeszcze troche mam tam do roboty,chce zamowic jeszcze granatowe zaslonki dla dodania efektu :-)

Cześć dziewczyny!
Zrobiłam teścik, i po raz drugi są dwie kreski, jeszcze wyraźniej niż kilka dni temu.
Ja tez mysle,ze to napewno fasolka :-),tym bardziej,ze drugi wynik jak piszesz bardziej widoczny,mocniejszy GRATULACJE!!!!

Według tego wychodzi mi dziewczynka :-) I sprawdzałam moim dwóm koleżankom, które urodziły i im też się sprawdziło:-)

Kochana, skoro 2 testy juz zrobiłaś i oba są pozytywne, to nie pozostaje nic innego jak się cieszyć!!! Masz w sobie fasolkę na BANK!!!! Gratuluję!!! I szczerze Ci powiem, ze ja robiłam jeden test i była jedna słabiutka kreska, zresztą sama zobacz:
Zobacz załącznik 104319
więc Ty nie masz co myśleć, ze jest inaczej!!!! Buziaczki i uważaj na siebie i Fasolcię :-)

No wiec kochana intuicja raczej cie niemyli ;-)Bedzie Maja z tego co dobrze pamietam:-)
A test ostatnio mialam taki jak ty tz ta druga kreska byla takiej samej intensywnosci,ale u mnie nic z tego:-(

A no jest... W Edynburgu chyba nie jest jeszcze tak 'Dziwnie' ja mieszkam w Aberdeen i u nas nawet nie można poznać płci dziecka :wściekła/y: w czasie całej ciąży masz tylko usg 2 razy i nie dowiesz się od położnej czy chłopak czy dziewucha bo.... podobn jest wiele par z Chin i Filipin co chą mieć albo dziewczynkę albo chłopca i jak jest to czego nie chcieli to usuwają nawet ciąże zaawansowane więc jest zakaz informowania o płci więc jak zaciężę to i tak na jedną wizytę do polski przyjadę żeby się upewnić że jest wszystko w porządku.
Ps mam pytanie czy jak się już zacięży a jak jest się jeszzce przed możliwą miesiączką do czy jajniki pobolewają?? Ja mam dziwne kłócie w jajnicki i czasem po środku....
Agniesiak a Twój brat to też się starał o dzidzie i wie jak to jest w szpitalu ze swojego doświadczenia?? Pozdrawiam!!!
Kochan mój brat jest kawalerem ale opowiadał mi jak jest tam w szpitalach.
Masz rację, przylec do Polski i zrob sobie badania:tak:

Katerinko widze,ze nowa tu jestes :-D Witam
Co do testu mnie juz raz oklamaly w styczniu tego roku,teraz robilam po terminie spodziewanej @ wyszly 2 kreski poszlam do gina ktory wymacal ,ze moze i jest ale wczesna.Zrobil test z siuskow ktory wyszedl niepewny,wiec zrobil betke byla lekko podniesiona,wczoraj mialam drugi raz robiona i dzis wynik ze sie obnizyla i ze w ciazy niejestem i do tego przychodzi @ i jak pisalam zadnych objaw niemialam .@ spoznial do dzis dokladnie 11 dni.Takze w moim przypadku raczej cudu niebedzie ;-)

Wpisze sie na staraczki 2009 przynajmiej mile wsparcie,super dziewczyn ;-)

Kochana mi kiedyś tak tak się spóźniła @ i to ze dwa tygodnie:szok: Masakra..

Cześć dziewczyny!

Czytałam posta Kevinki, i wynika z tego, że nawet betka nie daje pewności...
Pozostaje tylko czekać na usg.

Pozdrawiam was cieplutko, zaraz biegnę do pracy! :-)

Vusia Kochanie napewno Fasolka!!Gratuluję, dwa testy się nie mylą no i te objawy. Zrób betkę i sie kobitko ciesz:tak::-D:happy:

ivi - przede wszystkim forum jest po to by sobie pomagać, i forum zezwala na zmieszczenie tak długich postów, zamieściłam to by Agniesiak mogła sobie poczytać, nie trzeba programu by sobie z tym poradzić co do tego niezbędnika: informacje takie jak tam sama zebrałam sobie i mam folder w który w razi potrzeby mogę poczytać, ten program w języku angielskim - jeżeli ktoś nie uczył się anglika to jest trudno non stop posługiwać się tłumaczeniami by pamiętać co jest co! poza tym wersje polskie - albo nic net nie wyszukiwał, albo zaraz wyskakują płatne usługi które i tak nie pomogły - wiem coś o tym bo sama długo się staram, dłużej o wiele dłużej niż jestem na forum! - więc moim zdaniem nie widzę powodu do ponoszenia zbytnich kosztów a te informacje które zamieściłam są pomocne bo mój lekarz pochwalił zeszyt który prowadzę i stwierdził, że w razie późniejszych badań jest bardzo pomocny!
ps Agniesiak widzę podziękowała.
Ciesze się, ze mogłam pomóc:-)

Ivi masz rację forum jest właśnie po to:tak::-D Dziękuję Ci Kochana jeszcze raz:tak::happy:

Wiesz, że jesteś szczęściarą? :-)

Gratuluję !!!

masz rację Olcia:tak: ivi jest szczęściarą:happy: I my niedługo tez będziemy, zobaczysz:-p:-D

witam dziewczynki.
znowu zaczęłam tu częściej zaglądać. Tak sobie dziś obliczyłam że kolejny termin @ mam na 23 grudnia i jakby staranka wyszły pozytywnie to mikołaj mi przyniesie dwie kreseczki:) - fajnie tak pomarzyć:) ale święta to okres cudów więc może tak będzie...
czy któras z Was planuje testowanie w Wigilię?:)

No ja testowanka w Wigilię nie planuję, ale trzymam kciuki za Ciebie oby Mikołaj przyniósł Ci upragniony prezent:happy:

teoretycznie tak, jeżeli mniej więcej w połowie cyklu macie takie bóle, czyli kłucie to czas na przytulanko bo to może oznaczać owulkę - albo ,że juz jest, albo że się zbliża :tak::tak::tak: u każdej dziewczyny ten ból może być w innym terminie tzn. niekture czuja w momencie owulki, a niektóre przed owulką, w każdym bądz razie książkowo 14 dni przed @ :tak:

powodzenia

pozdrawiam i miłego dnia zyczę ....

No to będę działac jak tylko mnie zacznie kłuc..:tak::-D:rofl2::-D:happy:

Kevinko super jest ten link, który podałas odnosnie płci dziecka, u mnie wychodzi dziewczynka o ile jestem w ciąży oczywiście, ale jak sie sprawdzi to będę najszczęsliwsza na świecie, strasznie marzy mi sie córeczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kevinko super jest ten link, który podałas odnosnie płci dziecka, u mnie wychodzi dziewczynka o ile jestem w ciąży oczywiście, ale jak sie sprawdzi to będę najszczęsliwsza na świecie, strasznie marzy mi sie córeczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mnie tz tym razem coreczka by sie przydala:tak:Bo mam juz syna:tak:
W pierwszej ciazy wsumie czulam sie na coreczke,ale u mnie w rodzinie przewaznie,ze chlopcy sa pierwsi i zreszta przewaga chlopakow ja jestem sama dziewczyna ma m trzech braci,ktozy maja tez synow,u meza w rodzinie pierwsze sa dziewczyny ale u mnie jednak geny wygraly :-p
Trzymam kciuki za ciebie:-)

No juz niedlugo przybedzie nam Mamus. :tak:
Czekam z niecierpliwoscia na wyniki betek i trzymam mocno kciuki.;-)

A ja rano zmierzylam temperature i znowu 36.7 wiec spada.Brzuch mnie pobolewa, plecy od przeszlo tygodnia ale @ nie widac.Tempka jednak spada wiec bejbika nie ma :-(Gdybym dostala dzis czy jutro@ to moglibysmy swieta przyjemnie spedzic z super efektem po 9 miesiacach.:-) byc moze...
Przykro mi jakos i smutno, bo podswiadomie chyba nastawilam sie, ze to musi wyjsc po pierwszych starankach. Nie lyknelam nawet pol tableteczki gdy bylam przeziebiona zeby nie zaszkodzic gdyby byla juz fasolina. :-p

reklama
No juz niedlugo przybedzie nam Mamus. :tak:
Czekam z niecierpliwoscia na wyniki betek i trzymam mocno kciuki.;-)

A ja rano zmierzylam temperature i znowu 36.7 wiec spada.Brzuch mnie pobolewa, plecy od przeszlo tygodnia ale @ nie widac.Tempka jednak spada wiec bejbika nie ma :-(Gdybym dostala dzis czy jutro@ to moglibysmy swieta przyjemnie spedzic z super efektem po 9 miesiacach.:-) byc moze...
Przykro mi jakos i smutno, bo podswiadomie chyba nastawilam sie, ze to musi wyjsc po pierwszych starankach. Nie lyknelam nawet pol tableteczki gdy bylam przeziebiona zeby nie zaszkodzic gdyby byla juz fasolina. :-p

Proszę mi tu nie fisiować !!!
Ten cykl będzie nasz :-)

Do góry