reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

bablyss--oo to gratuluje..napewno teraz bedzie sukciesik..:) a ten test owu kupuje sie w aptece zapewne ..a ile kosztuje?? i jak sie go robi?? i to za kazdym razem trzeba kupowac ten test czy to jest jakos wielokrotnego uzytku.???

a co do mnie jakos nie wierze ze to moze byc fasolinka, kurcze jakos brak mi wiary..ale zobaczymy...:nerd:

reklama
tikanis ten test kupuje sie ten test w aptece, jest tam kilka sztuk-ja kupilam z 5 tesrami , kosztował 25 zł.ale to bardzo dobra cena.Tak zazwyczaj są ok 35 zl.
Kochana napewno zafasolkowałaś:):tak:.Ja jestem w strasznej kropce i bardzo zła:angry:na mojego szefa od siedmiu bolesci.Nie wiem czy się zwolnic...ale wtedy będze musiała zrezygnowac z fasolki ...na chwile bo jak to jest z maciezynskim na inna umowe niz o prace??????????Teraz mam własnie taka.Ale juz nie moge tam wytrzymac, szkoda mojego zdrowia.Juz od dawna borykam sie z ta myslą niewiem co robic!!!!!!!!!!!!!!! dziewczyny poradzcie jak cos wiecie o tych umowach i zwolnieniu ewentualnym czy macierzynskim.please!!!!!!!!!!

Dzieńdobry dziewczynki kochane :-) Dziś się obudziłam z pozytywnym nastawieniem,bo jak narazie @ nie przylazła a mam dziś 31 dc, a zazwyczaj u mnie sie waha tak 29-32 dc :-) więc mam wciąż nadziej:tak: tak mnie korciło żeby zrbic rano test że szok, ale jakos sie powstrzymałam.:-D
Tikanis i bablyss dziękuje wam kochane za słowa otuchy:sorry2:jesteście cudowne.:-D
tikanis ja tez mam od jakis dwóch tygodni jakięs dziwne gazy, bączki, zgage od kilku dni...ale staram się nie nakręcać bo piersi mnie nie bola bardzo, tylko troszke , bardziej mam takie dziwne uczucie w piersiach jakby troszke czasami jakies pieczenie malutkie albo takie kłucie:baffled: nie wiem, więc zobaczymy ;-)

zjadłam dziś iście królewskie śniadanko , juz mi cos stoi w gardle... :zawstydzona/y: i zaraz sie biore za sprzątanie chałupy:laugh2:buźka

tikanis ten test kupuje sie ten test w aptece, jest tam kilka sztuk-ja kupilam z 5 tesrami , kosztował 25 zł.ale to bardzo dobra cena.Tak zazwyczaj są ok 35 zl.
Kochana napewno zafasolkowałaś:):tak:.Ja jestem w strasznej kropce i bardzo zła:angry:na mojego szefa od siedmiu bolesci.Nie wiem czy się zwolnic...ale wtedy będze musiała zrezygnowac z fasolki ...na chwile bo jak to jest z maciezynskim na inna umowe niz o prace??????????Teraz mam własnie taka.Ale juz nie moge tam wytrzymac, szkoda mojego zdrowia.Juz od dawna borykam sie z ta myslą niewiem co robic!!!!!!!!!!!!!!! dziewczyny poradzcie jak cos wiecie o tych umowach i zwolnieniu ewentualnym czy macierzynskim.please!!!!!!!!!!

kochanie a gdzie ty pracujesz?
z tego co wiem to macierzyński tylko na umowe o prace przysługuje ale może się mylę:baffled:
a może spróbuj wytrzymav jeszcze troszke az do zafasolkowania i wtedy idz sobie na zwolnienie:sorry2: musizz to przemyśleć poważnie.. z faoslki nie rezygnuj!!:angry:
Choć z drugiej strony nie warto się męczyć , bo trzeba się życiem cieszyc a nie stresować :laugh2:

marzenixx ja mam umowe o prace, wiec gdybym szybko zafasolkowala to by bylo rewelacyjnie:tak: ale pewnie z tego nici...ale juz tam nie moge....szkoda moich nerwow.No juz sama nie wiem co mam robic?tak pragniemy tego maluszka-bądzie mi baaaardzo przykro jak będe musiala z tego zrezygnowac....juz niemoge tego wszystkiego ogarnąc!!!!!!!!:wściekła/y:

bablyss- z tego co wiem macierzyński przysługuje tylko, gdy ma sie umowe o prace. wiec moze kochanie poczekaj az zafasolkujesz.. sama mam podobnie ale narazie z powodu dzidzi nie mysle o zmianie pracy...
Pozatym
Pracownica, która urodziła swoje pierwsze dziecko, ma prawo do urlopu macierzyńskiego w wymiarze 18 tygodni.

Przy każdym kolejnym porodzie jednego dziecka, wymiar ten zwiększa się o dwa tygodnie. Tak więc pracownica, która urodziła swoje drugie dziecko będzie miała prawo do 20 tygodni urlopu macierzyńskiego.

marzenixx- my zawsze mamy podobne objawy hehe:) ja mam30 dzien cyklu a @ mam co 30 dni.. ale narazie zadnych boli brzucha nie ma,, odbijanie, przeciaganie, i pierdziochanie.. hehe :p oj ty chyba zafasolkowalas :):p
mam nadzieje ze tym razem moj organizm mnie nie oszukuje..:/;-)

Cześć dziewczynki
Wiecie ja mam ten cykl bezowulacyjny ale i tak się przytulałam z mężem, stwierdziłam, że co mam być to będzie. Natura jest zaskakująca więc nie zaszkodzi próbować:-) a po za tym to sama przyjemność;-)
Za testujące trzymam mocno kciuki:-) Napiszcie jak wyniki.
Marzenixx jesteśmy z Tobą więc się nie smuć.:yes:

kinguś mam nadzieje że przytulanki były owocne :tak:

Ja właśnie wróciłam ze spacerku , byłam z moim pieskiem w parku bo dziś u nas tak pieknie jak w lato:-D do tego wysprzatałam cała chałupę , zrobiłam pranie, a teraz siedzę w próbuję coś wymodzić na zajęcia, a tak mi sie nie chce :-( a zaraz zjem pomarańczke bo tak mam ochote :-)

a tak patrzę na ten test i patzre i tak mnie korci żeby go zrobić!! chyba nie wutzrymam do jutra a co dopiero mówić o poniedziałku!!...

witajcie w piekna sobote:-)

tikanis,marzenixx-dziewczyny juz ja nawet nie moge sie doczekac testowania waszego bo jak juz powinna przyjsc @ i nie przychodzi to jest nadzieja ze jednak fasolinka wybrala sobie miejsce:-), trzymam kciuki

kinus- dokladnie natura czasem plata figla i dobrze zeby tak bylo za ciebie trymam kciuki tez:-)

bablyss-kurcze ja nic nie wiem o macierzynskim w Polsce :-(mam nadzieje ze bedzie u ciebie lepiej w pracy, obys nie musiala rezygnowac z fasolinki:-(

buziaczki dla was ja jestem w bardzo dobrym nastroju bo jedziemy na urlop do polski juz za 11 dni i nie moge sie doczekac az cala rodzinke zobacze:-)

pozdrowienia

reklama
Oczywiście że nie wytrzymała i zrobiłam test:-( wyszła jedna gruba czerwona krecha.....:-( ani cienia drugiej..:-( @ dalej nie ma:-( smutno mi okrutnie.... myśałam że mniej będę to przezywać....:-( smutno mi... pewnie będę płakać...:sad:

ale za was trzymam kciuki...:zawstydzona/y:
ani trochę nie przypominam teraz tego wesołego prosiaczka z obrazka....

Do góry