Witam wszystkich. U mnie tem. 36.2 i 20 dc :-( Błagam niech mi ktoś odpowie . Czy jeśli w poniedziałek 16 dc pęcherzyk miał 1.09-1.4 i było ciut śluzu --- a potem już nic i nie ma skoku temperatury to owulacja była czy nie??? Proszę o odpowiedź jak myślicie???
Przepraszam że znów ten temat ale może jeszcze ktoś mi coś doradzi. Proszę o jakąkolwiek odpowiedź:-)
Co to za wymiary pęcherzyka czy to 1.09 to mam rozumieć prawie 11mm i 14mm, chyba tak, a więc tak pęcherzyk rośnie średnio dziennie ok 2mm, a że dzisiaj masz dopiero 20dc to od 16 urósł jakieś 7-8mm więc lada dzień będzie owulka, bo pęcherzyk pęka jak ma ok 23-25 mm, te podane przez Ciebie wymiary to dwie średnice pęcherzyka mierzone przez skrzyżowanie się, zazwyczaj podaje się jedną srednicę tą dłuższą, a więc u Ciebie to 14mm w 16 dniu cyklu, dzisiaj będzie miał 21-22 mm, pod warunkiem że rosnie, a myslę, że raczej tak, więc za2-3 dni może jutro bedzie owulka, a po niej skok temperatury, mam nadzieję że tempkę mierzysz rano codziennie o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka i po min 3 godz snu acha i w buzi lub w pochwie lub w odbycie bo tylko wtedy pomiary są wiarygodne,
Obserwuj sluz, jesli będzie przeźroczysty, rozciągający się to prawdopodobnie jest owulka, za parę dni tempka wzrośnie, zobaczysz, nic się nie martw, jesteś w fazie płodnej, więc działaj.
Pozdrawiam