reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

asus ja o wiesiołku wyczytałam też na forum, dziewczyny bardzo często go chwalą,napewno nie zaszkodzi , już sama nie wiem wszystkiego się chwytam.Jesli nie jestes pewna, wpisz "wiesiołek"w wyszukiwarce i poczytaj troszeczke o nim.Ja też mam monitorowany cykl.

ivi zgadzam się, odkąd zaczelismy budowe jestem znawczynią materiałów budowlanych:-D:-D:-Dhihiihi moge w budowlance robic, ponoć niezła fucha!!!

Maggie masz pewnie racje.Postanowiłam nie robic zbyt wczesnie testów.Już znają mnie wszystkie panie w aptekach na osiedlu.:tak::-Da przykrość jest bardzo duża.Dziękuję Ci kochana za rade!

reklama
Witam.

Ja łykałam tran z wiesiołkiem i witaminą E. Ogólnie olej z wiesiołka bierze się do owulacji.

Co do testów owulacyjnych to u mnie nie wykazywały owulacji wyraźnie (zgodnie z instrukcją, zawsze była testowa sporo jasniejsza). Też miałam cykle bezowulacyjne przed pierwszą ciążą.
Interpretowanie kazdego odbiegającego od normy objawu jako ciązy prowadzi tylko do niepotrzebnego nakręcania się i potem bolesnego upadku. Poza tym możecie w ten sposób blokować psychicznie możliwość zaciążenia.

ivi życzę zdrowia.

teraz technicznie (chyba będziecie mnie nie lubić przez to 'technicznie" :-p)
Apeluję ponownie, by nie pisac postu pod postem, cytuję tutaj punkt 2 regulaminu
"Jeśli użytkownik chce cos dodać do wcześniej wysłanej wypowiedz powinien użyć opcji EDYTUJ a nie pisać kolejnego posta pod swoim wcześniejszym. Wyjątkiem od reguły jest sytuacja gdy od poprzedniego wysłania posta minęło co najmniej 60 minut i nikt nie odpisał w międzyczasie."
Prostymi słowani,jeśli napisałyście posta i nikt nie odpisał pod spodem, to nie piszcie następnego, ale edytujcie poprzedni. Dzieki temu wypowiedzi są jaśniejsze, nie zlewają się Wasze kolejne posty i mają formę dialogu a nie monologu :-). Dziękuję :-).

Tikanis-kochana trzymam kciuki za 10 mam nadzieje ze fasolinka jest u ciebie pod serduszkiem:-)

Marzenixx- gratulacje zareczyn, ja mialam przyjecie na 30osob i bylo super a moja siostra na ponad 100 i tez bylo super na weselu takze naprawde niewiadomo co wybrac:-D

Asus-jejku myslalam ze jak urodzi sie dziecko to juz ma sie idealne cykle wspóczuje i mam nadzieje ze porawi sie u ciebie z cyklami:tak:

blondynkapoznac -trzymam kciuki za niedziele:-)

bablyss- ale fajna masz prace :-)

ja bylam dzis na spacerku z martusia 3godziny jest tak pieknie ze az nie chce sie do domu wracac:-)

pozdrawiam serdecznie

Witajcie Kochane:happy:
Robiłam teścik ale wyszedl negatywnie. Nie mam pojęcia co się dzieje bo ostatnia "niby" @ trwała 2 dni a powinna normalnie 5. Poza tym nie była obfita tak jak zwykle. Jak już się skończyła to zrobiłam teścik no i wyszła jedna krecha:-( ale teraz od dwóch dni mam taki dziwny brązowy śluzik..hmm..:baffled: Nie wiem co jest grane, może się coś tam mi rozregulowało:wściekła/y: Dziś mama mojego męża ma dyżur więc zapisze mnie do gina. Mówiła mi,że jak ona była w ciąży to miała miesiączkę w pierwszym miesiącu. Już nie wiem co o tym myślec.. Kurczę a jeszcze do gina idę pierwszy raz:-p Trochę się boję:szok:
Pozdrawiam zafasolkowane dziewczyny i nowe staraczki:tak:
Trzymajcie się ciepło,papa.
P.S. Jestem chora i może ten teścik nie wyszedł ze względu na leki? Eh.. trzeba dziś się zabrac za naukę bo w sobotę egzamin:dry:

agniesiak85- zycze jednak zeby byla to fasolka a jesli nie to szybiego zafasolkowania:)
ivi- szybkiego poworotu do zdrowia kochana

dziewczynki dzieki za dobre zyczenia.. tez bym chciala ale juz tu tyle czytalam o urojonych objawach ze nic mnie nie zdziwi...:p wiec raczej sie nastawiam ze nie ...

marzenixx... ja mialam wesele na 70 osob i nie bylo tak zle... z rodzinka ponoc dobrze tylko na zdjeciu ni ale raz za jakis czas tez warto sie z nia pobawic i ot po prostu spotkac przy jakiejs okazji np weselicho... gratuluje zareczyn:) i czekam na zdjatko:)
:tak:

Cześc dziewczynki:-) Dziekuje za wszystkie mile slowa:tak: jeżeli bede juz dokladnie planowac slub to napewno skorzystam z waszych rad:tak:dziekuje wam bardzo:-) teraz bym sie rozpisala, ale niestety dzis w pracy mlyn mam:-( szkolenie z ISO i takie tam;-)
agniesiak85 nie przejmuj sie , idz do gina, napewno sie wszystko wyjasni:tak:
tikanis, maja33 no wlasnie sama nie wiem ale chyba zrobimy na 20-30 osob wesele i tak bedzie najlepiej, ale to jeszcze do przedyskutowania:laugh2:
bablyss jak bede szukac juz sukni toskorzystam z rady, chociaz w sumie fason juz wybrałam, piekny troche w stylu hiszpanskim z firmy Demetrios:-)

buziaczki dla pozostałych dziewczyn:laugh2:

a wogóle to obudziłam sie dzis z zatkana dziurka od nosa....
mierzyłam sobie temperaturke z rana waginalnie oczywiście i miałam 37,2. Dziwnie sie czułam stojac przed lustrme, szykujac sie do pracy i trzymajac termometr miedzy nogami hehe:laugh2:

Cześć,

cześć:)
witam was z... wyrka bo leżę na L4 z antybiotykiem na szafce nocnej..:-:)-(
trzymam kciuki za planowane testowanka:tak:

uuuuuuuu zdróweczka!!!

Witajcie Kochane:happy:
Robiłam teścik ale wyszedl negatywnie. Nie mam pojęcia co się dzieje bo ostatnia "niby" @ trwała 2 dni a powinna normalnie 5. Poza tym nie była obfita tak jak zwykle. Jak już się skończyła to zrobiłam teścik no i wyszła jedna krecha:-( ale teraz od dwóch dni mam taki dziwny brązowy śluzik..hmm..:baffled: Nie wiem co jest grane, może się coś tam mi rozregulowało:wściekła/y: Dziś mama mojego męża ma dyżur więc zapisze mnie do gina. Mówiła mi,że jak ona była w ciąży to miała miesiączkę w pierwszym miesiącu. Już nie wiem co o tym myślec.. Kurczę a jeszcze do gina idę pierwszy raz:-p Trochę się boję:szok:
Pozdrawiam zafasolkowane dziewczyny i nowe staraczki:tak:
Trzymajcie się ciepło,papa.
P.S. Jestem chora i może ten teścik nie wyszedł ze względu na leki? Eh.. trzeba dziś się zabrac za naukę bo w sobotę egzamin:dry:

przykro mi ale może to i lepiej skoro bierzesz leki...Idź koniecznie do gina :tak:

a wogóle to obudziłam sie dzis z zatkana dziurka od nosa....
mierzyłam sobie temperaturke z rana waginalnie oczywiście i miałam 37,2. Dziwnie sie czułam stojac przed lustrme, szykujac sie do pracy i trzymajac termometr miedzy nogami hehe:laugh2:

kochana tempkę mierzy sie na leżąco przed wstaniem z łóżka a nie przed lustrem ;-)

Buziaki dla wszystkich!!!

Cześć dziewczynki ;-) jejku jaka ja dzisiej malo rozgarnieta jestem .... az szkoda gadac, spie na siedziaca az nawet ciezko mi ogarnąc te wszystkiw wpisy tutaj .... :dry: i glowa mnie zaczyna bolec ... :baffled: co za dzien!? dobra to sie pozalilam :sorry2:
Agniesiak85 i ivi życzę zdrówka !!!!
tikanis nie nastawiaj sie tak negatywnie bo 10.05 szkou dostaniesz :szok:i co wtedy :laugh2::laugh2:
Marzenixx az ci zazdroszcze tych przygotowań hmmm, superasnie bylo to wszystko organizwac:-D moj maż też ostatnio az sie zadumal jak rozmwaialismy ze znajomymi co w lipcu slub biorą i mowili o tych sprawach :sorry2:

nenius wiem ,że mierzy sie przed wstaniem na leżąco , ale ja narazie mierze tak sobie ,i tak przypomnialam sobie jak sie szykowalam, bo zaczne mierzyc jak @ przyjdzie , zeby miec caly miesiac , a teraz to tak zapoznawczo:-) dlatego tak dziwnie sie czulam na stojąco:-D

reklama
marzenix- hehe niezly musial byc to widok:):p
z tym staniem przed lustrrem i mierzeniem tempki:p
eve84- nie wiem wole myslec ze nie... napiecie i opuchlizna brzucha zeszla po 3 dniach - czyli dziiasj.. wczoraj mialam jakas biegunke wiec moze to dolegliwosci zoladkowe ten brzuch a te zylki to co.. moze tak mialam tylko uwagi nie przywiazywalam.. a tak poza tym jednodniowym plamieniem miesiac temu @ nie wsytapila,, ale to za smoglo byc moze jakimis zabrzurzeniami spodowdoawne z powodu anty.. wiec coz raczej na 70 % ze nie...:(:-(

Do góry