reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

kasiaJ82 kupiłam zwykły rtęciowy termometr, bo wyczytalam ze jest lepszy niz elektroniczny :tak: moze wysoka bo to nie rano mierzylam tylko teraz;-)

bablyss a dokłądnie czym sie zajmujesz? suknie czy bardziej przyjecia?:-)

reklama
Dziewczyny ponawiam pytanie: czy jesli jestem (teoretycznie) w ciąży, to czy na tym tescie owulacyjnym może sie okazac , ze wychodzi że nie mam dni owulacyjnych????sama już nie wiem, jakoś inaczej się czuje, pobolewa mnie brzuch jak na owulacje, przytulanko bylo we własciwym czasie(chyba zę to cykl bezowulacyjny znowu) rano mam mdłośći ale jak robie test owulacyjny to wycjhodzi jedna krecha. Pomocy!!!!!!!!

Ja pracuje w sukniach, poszycia i wykończenia no i doradzam więc jesli masz pytanko to jak najbardziej....

asus a może kup sobie wiesiołek, ja kupiłam i zaczne od nowego cyklu bo narazie niechcę bo sie dziwnie czuje-albo to już jakies urojenia:-)łyka sie go w pierwszej polowie cyklu bo potem moze wywolac skurcze ewentualne.Śluz po nim jest ponoć bardziej obfity i taki jak powinien byc.Ktoras z dzieczyn mi o tym pisala.Ja tez nie mam sluzu.Temperature zawsze o stałej porze i rano,odrazu po przebudzeniu, nie wstawaj.Napewno kochana nam się uda,tylko musimy się nie poddawać!!!!!!!!Już niedługo pochwalisz sie fasolinką na tym forum!!!:tak:

cześć:)
witam was z... wyrka bo leżę na L4 z antybiotykiem na szafce nocnej..:-:)-(
trzymam kciuki za planowane testowanka:tak:

ivi zyczę duzo, dużo zdróweńka.Wracaj szybciutko do formy!!!!!!! Wiesz kochanie ja też buduję domek z moim mężem.Hihihi ale to nie ten temat...Ale coś nas łącszy- oprócz chęci posiadania małej fasolinki:-D:-D:-D kuruj się:-)

Dziewczyny ponawiam pytanie: czy jesli jestem (teoretycznie) w ciąży, to czy na tym tescie owulacyjnym może sie okazac , ze wychodzi że nie mam dni owulacyjnych????sama już nie wiem, jakoś inaczej się czuje, pobolewa mnie brzuch jak na owulacje, przytulanko bylo we własciwym czasie(chyba zę to cykl bezowulacyjny znowu) rano mam mdłośći ale jak robie test owulacyjny to wycjhodzi jedna krecha. Pomocy!!!!!!!!

Bablyss, z tego co wiem to test owulacyjny pokazuje 2 kreseczeki w czasie owulacji(musza byc jednakowe) oraz w czasie ciazy.... wiec :-(.

Z wlasnego doswiadczenia moge smialo powiedziec, ze jak sie czlowiek nakreci to moze miec wszystkie objawy ciazy :szok: mimo, ze sie w ciazy nie jest. Warto sobie troszke odpuscic, bo wtedy jest po prostu latwiej :-)

Nowym dziewczynkom polecam:

https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/

gdzie macie WSZYSTKO! oraz do obserwacji cyklu Dowiedz się więcej o swoim organizmie. Buduj i analizuj wykresy obserwując własny rytm płodności. - 28dni

I kciukasy za zafasolkowanie.,

IVI biedaku! Kuruj sie i nie daj chorobsku!

Z wlasnego doswiadczenia moge smialo powiedziec, ze jak sie czlowiek nakreci to moze miec wszystkie objawy ciazy :szok: mimo, ze sie w ciazy nie jest. Warto sobie troszke odpuscic, bo wtedy jest po prostu latwiej :-)

IVI biedaku! Kuruj sie i nie daj chorobsku!

popieram!! mimo, że ja nie starająca, to dopóki nie zajęłam się czymś innym co cykl byłam pewna, że to TO! cudowna, wymarzona wpadeczka!! :-Dna prawdę trzeba odpuścić, bo od myśli można zwariować, a nasz organizm potrafi każdy objaw "z niczego" wyczarować :))
Żeby potwierdzić moje słowa, wypiszę mniej więcej moje "objawy" :-D:
powiększone, bolesne piersi, sutki, bóle jajników, podbrzusza, pachwin, skurcze macicy, mdłości poranne, całodniowe i wieczorne (potem okazało się, że to początek wrzodów:-D:-D), spóźniające się @, powiększony brzuch, wysoką temp (okazuje się że zawsze przed @ taką mam;-)), jadłowstręt, obżarstwo, apetyty i zachcianki (raz na ostre, raz na słodkie, raz na miód zaraz po śledziach lub czekoladę z chipsami...) i każdy inny objaw o którym pomyślałam dziwnym trafem w ciągu paru minut odczuwałam!:)

I dopóki nie poszłam po rozum do głowy, to wydałam kupe kasy na testy i na betyHCG (tak, nawet tak zwariowana byłam że bety robiłam ;) ale to tylko przy większych opóźnieniach @;-)). Teraz tak samo mocno czekam na decyzję o starankach lub na wpadeczkę. Tak samo pragnę dzidziusia :)) Ale nie schizuje, bo - co ma być - to będzie! i w tej II połowie cyklu, przed @, nic już nie pomogą nasze nerwy, nastawianie się na IIkrechy czy modły :) po prostu trzeba czekać :)

Życzę wam siły na doczekanie terminu @ i testowanie dopiero wtedy, nie wcześniej ;-)i nie wsłuchiwanie się za bardzo w siebie;-), żeby łatwiej minęły te dni:)

bablyss -budowa domku to niezła przygoda, prawda?;-)

za życzenia zdrówka wszystkim dziękuję:tak:

asus a może kup sobie wiesiołek, ja kupiłam i zaczne od nowego cyklu bo narazie niechcę bo sie dziwnie czuje-albo to już jakies urojenia:-)łyka sie go w pierwszej polowie cyklu bo potem moze wywolac skurcze ewentualne.Śluz po nim jest ponoć bardziej obfity i taki jak powinien byc.Ktoras z dzieczyn mi o tym pisala.Ja tez nie mam sluzu.Temperature zawsze o stałej porze i rano,odrazu po przebudzeniu, nie wstawaj.Napewno kochana nam się uda,tylko musimy się nie poddawać!!!!!!!!Już niedługo pochwalisz sie fasolinką na tym forum!!!:tak:
Dziękuję za radę bablyss pytałam w aptece o olej z wiesiołka ale powiedziano mi że on działa raczej na skórę a nie na śluz . na różnych forach wyczytałam że pomaga też niepokalanek i syrop Guajazyl ale ja postawię na monitoring .

reklama
Lekarz jest w stanie zobaczyć czy doszło do owulacji, zostaje ciałko żółte na jajniku, ewentualnie niewielka ilość płynu za macicą w zatoce Douglasa.
Witaj kinguś ale że tak powiem wtedy to już musztarda po obiedzie .optymalnie by było trafić z usg w jajeczkowanie lub tuż przed. Ja za 1 razem zaszłam bez problemu. Za 2 po leczenie , a za 3 nie wiem kiedy a teraz mi się nie udaje to dziwne jak to się zmienia . Ja mam 2 dzieci i 2 ciąże za sobą . 1 poród naturalny i 1 cięcie cesarskie jeśli macie jakieś pytanie co do ciąży lub inne to chętnie odpowiem jeśli tylko potrafię

Do góry