reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

reklama
Ja niestety nie umiem odpowiedzieć ale może zadzwoń do swojego lekarza to wyjaśni wątpliwości. Albo może ktoś inny z forum Ci pomoże.

Ja biorę duphaston na regularne @ i w tym cyklu mam brać clostilbegyt (też od 5dc). Jeśli lekarz zapisał Ci też clostilbegyt to napisz mi jak sie po nim czujesz itp.
Marzenixx wkrótce się uda, głowa do góry.
witaj, dzisiaj zadzwonilam do gina i wszystko mi wyjasnil, dzien z plamieniami mam policzyc jako pierwszy dzien cyklu, w takim razie mam dziesiaj 2 dc, ja mam Clomid na wywolanie owulacji ( z tego co mi sie wydaje to ma takie samo dzialanie jak clostilbegyt, ale moge sie mylic) Jeszcze niestety nie wiem jak bede sie po nim czuc bo bede go brac dopiero pierwszy raz, ale to dopiero za trzy dni... Jak cos to napisac pod koniec tygodnia jak sie czulam po CLOMIDZIE... Zycze milego dni, pa

Bablyss- ja sie tez podpinam pod zyczonka:)

a na mojego maila nikt nie odpisal co oznaczaja bolace jajniki raz z jednej raz z drugiej strony, @ brak:/

Jak cos to napisac pod koniec tygodnia jak sie czulam po CLOMIDZIE... Zycze milego dni, pa
Napisz koniecznie jakie będą Twoje odczucia. Mam pytanko czy zawsze przy stymulacji jajników trzeba dostać coś na pęknięcie pęcherzyków, mówił Ci coś o tym lekarz? Ja mam iść na usg ok.14dc to zobaczę co moja gin powie.

Tikanis mnie bolały jajniki na przemian ale w połowie cyklu to pewnie na owulke a u Ciebie to nie mam pojęcia. Może zrób test jak się niepokoisz. Oczywiście daj znać co wyszło.

tikanis kobitko droga ty nie myśl za dużo!!! :tak: a bardzo bolą?? a z reszta to u mnie oznacza baardzo rożne rzeczy włącznie z @ i środkiem cyklu a może kochana to nie jajniki tylko nereczki?? :sorry2: albo ktos tam sie taki mały rospychać zaczyna :-D

Napisz koniecznie jakie będą Twoje odczucia. Mam pytanko czy zawsze przy stymulacji jajników trzeba dostać coś na pęknięcie pęcherzyków, mówił Ci coś o tym lekarz? Ja mam iść na usg ok.14dc to zobaczę co moja gin powie.

Tikanis mnie bolały jajniki na przemian ale w połowie cyklu to pewnie na owulke a u Ciebie to nie mam pojęcia. Może zrób test jak się niepokoisz. Oczywiście daj znać co wyszło.
Ok, napewno napisze pod koniec tygodnia co i jak...
wiesz co nie wiem zy za kozdym razem trzeba podawac cos na pekniecie pecherzykow, bo czasami same pekaja, wystarczy sama stymulacja... ja mam robic testy owulacujne od 10 dc jak wyjdze pozytywny mam odrazu zadzwonic do pani ginekolog i przyjechac w tym dniu na usg, jezeli pecherzyki beda i odpowiednio duze to wtedy poda mi zastrzyk Pregnyl, ale mozliwe ze same wczesniej pekna:laugh2: ( moze tez sie tak zdarzyc ze nie bede miec odpowidniej wielkosci i wtedy staranka bedzie trzeba odlozyc na nastepny cykl :wściekła/y:)

Witam! Kobietki

zaczelam starania od odtsawienia tabletek po 3 lata brania minely 2 cykle i 21kwietnia do 28 mialam @ od 30 kwietnia do 6 maja przypadal czas płodny mam nadzieje ze cos sie zagniezdzilo:)niestety cieżko z cierpliwoscia tymbardziej ze wedlug 3 roznych kalendarzy mam wyliczone 3 rozne daty @ pierwsza przypada 15 maja (czyli niedlugo) potem 17 no i 20 maj.
mniej smieszne sa powiedzmy sobie objawy albo urojone albo prawdziwe wole te drugie:)kilka dni po przyblizonej dacie owulacji odczuwalam dziwne bole podbrzusza kilka dni to trwalo gdzie nigdy tego nie mialam, pare dni temu od czasu do czasu zemdlilo mnie( np. po buleczce z serkiem i wedlinka nic a po np kawie bylo gorzej czy czyms innym)i teraz 50 na 50 wyczytalam ze wystepuje zasinienie okolic pochwy( i teraz nie wiem czy to przed @ czy moze objaw wczesniej ciąży)odczasu do czasu odczuwam pobolewania w prawym jajniku( nigdy czegos takiego nie mialam choc ostatnio @ zaskoczyla mnie 4 dni wczesniej niz planowalam:) no i ta nieszczecna temperatura raz jest 36,8 a raz 37,12 ,lub wiecej, mieniej no i ten biust wiem ze kazda ewentualna ciąża jest inna ale mnie w ogole piersi nie bola albi nie sa wrazliwe na dotyk itp. i raczej nie sa obrzmiale tylko " takie ciężke i jakby byly wiotkie" nie wiem jak to opisac czekanie mnie wykancza wiec postawnowilam zrobic test fakt wyszedl negatywny ale nie poddaje sie mam nadzije ze 15,17,20 maja w ogole sie nic nie pojawi:)wiem ze nie zawsze sie udaje "zaskoczyc" za pierwszym razem ale mam cicha nadzieje ze mi sie to udalo bede informowac jak cos sie wydarzy milego:) badz nie:(
Pozdrawiam Dziewczynki

Witam! Kobietki

zaczelam starania od odtsawienia tabletek po 3 lata brania minely 2 cykle i 21kwietnia do 28 mialam @ od 30 kwietnia do 6 maja przypadal czas płodny mam nadzieje ze cos sie zagniezdzilo:)niestety cieżko z cierpliwoscia tymbardziej ze wedlug 3 roznych kalendarzy mam wyliczone 3 rozne daty @ pierwsza przypada 15 maja (czyli niedlugo) potem 17 no i 20 maj.
mniej smieszne sa powiedzmy sobie objawy albo urojone albo prawdziwe wole te drugie:)kilka dni po przyblizonej dacie owulacji odczuwalam dziwne bole podbrzusza kilka dni to trwalo gdzie nigdy tego nie mialam, pare dni temu od czasu do czasu zemdlilo mnie( np. po buleczce z serkiem i wedlinka nic a po np kawie bylo gorzej czy czyms innym)i teraz 50 na 50 wyczytalam ze wystepuje zasinienie okolic pochwy( i teraz nie wiem czy to przed @ czy moze objaw wczesniej ciąży)odczasu do czasu odczuwam pobolewania w prawym jajniku( nigdy czegos takiego nie mialam choc ostatnio @ zaskoczyla mnie 4 dni wczesniej niz planowalam:) no i ta nieszczecna temperatura raz jest 36,8 a raz 37,12 ,lub wiecej, mieniej czekanie mnie wykancza wiec postawnowilam zrobic test fakt wyszedl negatywny ale nie poddaje sie mam nadzije ze 15,17,20 maja w ogole sie nic nie pojawi:)wiem ze nie zawsze sie udaje "zaskoczyc" za pierwszym razem ale mam cicha nadzieje ze mi sie to udalo bede informowac jak cos sie wydarzy milego:) badz nie:(
Pozdrawiam Dziewczynki
Witaj :tak: masz racje nie zawsze sie udaje odrazu, ale trzymam kciuki, byc moze wlasnie Tobie udalo sie odrazu :tak::-D czekamy na informacje :-D:tak: mam nadzieje pozytywne :tak:

reklama
60.jpg

Z okazji święta Waszego
życzenia wszystkiego najlepszego:
niech każdy dzień dostarcza radości
i uśmiech zawsze w sercach gości,
niechaj problemy Was omijają,
a wszyscy bardzo Was kochają,
Bo jak nikt inny na świecie,
Wy na to zasługujecie!
i ja sie dopinam do zyczonek Kochana:-p przede wszystkim milosci i zrozumienia i oczywiscie upragnionej Dzidzi:tak::-)

Marzenixx swietna decyzja gratuluje i ciesze sie ogromnie:tak::-D:-):laugh2:

Julitko moja kochana buziaki ciesze sie ze mialas tak cudny weekend z mezusiem hmm:-D;-)

ja wrocilam wczoraj z wesela hm bylo wspaniale przetanczylismy cala noc, spacerowalismy brzegiem morza, bylismy w swoim zywiole bo oboje uwialbiamy szum morza i mieciutki goracy piasek pod stopami ( to ja Go zarazilam:-p) i wogole cieszylismy sie soba.. z dnia na dzien kocham tego mojego Lobuza bardziej:-D:-p

Do góry