reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Tikanis he he sorki faktycznie malo skaldnie napisalam, ale syn mnie absorbowal, ale wiesz ze mialam na mysli zebys bezbolowo dotrwala. Myslalam ze w poniedzialek idziesz z ta szyja do lekarza. Nie doczytalam wstecz wszystkiego wiec moze cos mi sie pokrecilo. Leczenia kanalowego nigdy nie mialam, ale wiem ze to nic przyjemnego, wiec trzymaj sie.
Myszelina witaj w gronie stsraczek
Netgirl to lap fluidki od Rudki! oby wyszly II

reklama
witajcie.
Dziekuje kochane za mile slowa pocieszenia :tak::-D
wiem ze kolejny cykl staranek przedemna, ale tak jakos cieszko mi sie pozbierac :zawstydzona/y:
Poprostu myslalam ze nie bedzie mozliwosci zeby sie nie udalo a jednak :szok: nie udalo sie :wściekła/y: A przeciez wszystko poszlo zgodnie z planem- pecherzyk urosl do 24 mm dostalam az dwie kaspolki Pregnylu, gdyby pecherzyk nie chcial sobie samoistnie peknac, byly przytulanki az 6 dni z kolei, i co... :no::no::no: ( nie ma dzidzi )
Teraz to juz mam mieszane uczucia, czy ja kiedys bede nosic fasolke pod serduszkiem !? Juz nie wiem co myslec, z cyklu na cykl trace bardziej nadzieje :szok::-:)zawstydzona/y: hmmmm...
Pozdrawiam dziewczynki...

tikanis dla ciebie i wszystkich chetnych najmocniejsze bo poranne fuidki, no teraz to tu musi sie zrobic tłum fasolinek:tak::)~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a co do pizzy ponoc zachcianki trzeba spelniac kazde:) bo widocznie cos tam jest co twoj organizm potzrebuje lub potrzebuje dzidzia:) no i prosze o przeslanie fluidkow dla mnie:):-p
masz racje z tymi zachciankami,dopiero co magdus pisala ze moze wezmie magnez a najadła sie czekolady:) a mnie niestety ominely smaczne kalorie z pizzy i zrobiłam zdrową kolacje ale jak juz z rana znowu o tym mysle..:wściekła/y: to chyba dzis ją zamówie:-D
tikanis co do moich cykli to sama nie wiem, przez pol roku bralam tabletki anty... po miesiacu od odstawienia sie postaralismy jak sie okres skonczyl... czyli ze niby w standardowe dni plodne regularnego cyklu, i mamy sliczna dziewuszke, a teraz to w ogole nie wiem jak to sie dzieje, poki co nawet nie zglebiam tajnikow mierzenia temp i sprawdzania sluzu, cos przeczytalam sie obejrzalam i akurat bylo ze niby plodne dni.. ale tak na prawde to po prostu na luzie kiedy sie zlozy to dzialamy, poki co przewiduje ze moglabym byc w ciazy tylko poki co czekam z testem...
trzymm kciuki
Cześć,

Od roku staramy się o powiększenie naszej rodzinki ale niestety z marnym skutkiem.. Z czasem może opowiem o naszych przejściach, obecnie chciałam wszystkie Was przywitać i powiedzieć WITAJCIE
witaj serdecznie:)
witajcie.
Dziekuje kochane za mile slowa pocieszenia :tak::-D
wiem ze kolejny cykl staranek przedemna, ale tak jakos cieszko mi sie pozbierac :zawstydzona/y:
Poprostu myslalam ze nie bedzie mozliwosci zeby sie nie udalo a jednak :szok: nie udalo sie :wściekła/y: A przeciez wszystko poszlo zgodnie z planem- pecherzyk urosl do 24 mm dostalam az dwie kaspolki Pregnylu, gdyby pecherzyk nie chcial sobie samoistnie peknac, byly przytulanki az 6 dni z kolei, i co... :no::no::no: ( nie ma dzidzi )
Teraz to juz mam mieszane uczucia, czy ja kiedys bede nosic fasolke pod serduszkiem !? Juz nie wiem co myslec, z cyklu na cykl trace bardziej nadzieje :szok::-:)zawstydzona/y: hmmmm...
Pozdrawiam dziewczynki...
a moze by staranka co dwa dni prowadzic to chlopaki beda silniejsze?:confused: a dzidzia na pewno bedzie,tylko czeka na TEN własciwy moment:tak:

a moze by staranka co dwa dni prowadzic to chlopaki beda silniejsze?:confused: a dzidzia na pewno bedzie,tylko czeka na TEN własciwy moment:tak:

Witajcie dziewuszki :-)
Rudka wiesz co moze i masz racje z tym co drugi dzien, tylko ze jak pani doktor zalecila " ile sie da " no to bylo ile sie da :-D:zawstydzona/y: no trudno, stwierdzilam ze sprobuje jeszcze 2 cykle, jak sie nie uda to pomysle i Inseminacji, czytalam ze wiele kobiety z PCO wlasnie dopiero przez inseminacje zaszly w ciaze oczywiscie bez meskich problemow zdecydowaly sie na ten zabieg....
Niczka: Dziekuje, juz sie nie bede smutasic :tak::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Zycze milej i spokojnej niedzieli.... ja zaraz biore sie za rosolek,mniammmmm :-p:-)

Hello wszystkim :happy:

Rudka kochana widze ze spac nie mozesz o 3 przed kompem :-D
Lilu glowa i nozki do gory i zobaczysz ze sie uda :tak:
Myszelina witaj!!! dla ciebie ta sama rada jak powyzej ;-)
Tikanis u mnie juz prawie po kaszelku, a usg 3 lipca dopiero :baffled:

magdus1983 eh mielismy dzis w nocy awaryjną sprawe i maż musiał po brata jechac o 2giej a ze ja juz sie odzwyczaiłam od bycia samą w nocy to jakos sie zaczełam bac (od dziecka mam lęki nocne:)) i najpierw była tv a potem forum, o piatej dopiero zasnełam:baffled:

lilu19 czy 19 to ilosc twoich wiosen?:) ja tez mam PCO i tez starałam sie długo,brałam tabsy na owu,ale mi endokrynolog kazała sie starac co 2 dni, moze lekarze mają różne doświadczenia i swoje opinie na ten temat,nie zaszkodzi sprobowac inaczej w nastepnym cyklu,a czy mąż tez sie badał?

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki :-):-):-)
Lilu nie martw się , wiem że to trudno się pozbierać kolejny raz ale trzeba wierzyć i mieć nadzieje że to już tym razem się uda . Mój gin zalecił starania CO DWA DNI i się udało . Nie ilość ale jakość plemniczków się liczy . Trzymam kciuki :tak:
Myszelina witaj i powodzenia :-)
Marzenixx o monitoringu wiem coś nie coś więc służę moim doświadczeniem . Po 4-5 cyklach starań w 2001 roku w listopadzie zdecydowałam się na monitoring .Na jednym z usg usłyszałam że owulacja będzie w ciągu 24h. i żeby sobie ,,przypilnować,,. Przypilnowaliśmy i w sierpniu 2002 roku na świat przyszła Kasia :-D Teraz zaczeliśmy starania w kwietniu i nie udało się , dlatego prowadzona doświadczeniem postawiłam znów na monitoring . W maju miesiączka była od 4 . Pierwsze usg miałam w 12dc. , Drugie w 16 dc. i lekarz zalecił starania od 18dc. CO DRUGI DZIEŃ . Usg zrobione w 23 dc. pokazało że jest już po owulacji i miałam spokojnie czekać na wyniki . Test zrobiony 1 czerwca pokazał II kreseczki :-D Tak żre jak widzisz w moim przypadku monitoring skutkuje w 100% , dlatego wieżę że jest to najskuteczniejsza metoda i wszystkim ją polecam :tak: Udanej niedzieli :-D:-D:-D

Z tym monitoringiem to u kazdego jest inaczej. Ja byłam monitorowana 4 razy w tym 2 razy ze stymulacją owulacji i niestety ciągle nic. Następne stymulacje mnie czekają w sierpniu jeśli do tego czasu nam się nie uda..

Dzięki za miłe przywitanie

reklama
lilu19 czy 19 to ilosc twoich wiosen?:) ja tez mam PCO i tez starałam sie długo,brałam tabsy na owu,ale mi endokrynolog kazała sie starac co 2 dni, moze lekarze mają różne doświadczenia i swoje opinie na ten temat,nie zaszkodzi sprobowac inaczej w nastepnym cyklu,a czy mąż tez sie badał?

Hehe nie kochana 19 to nie ilosc moich wiosen bo ich mam juz za soba 21 , poprostu wiek 19 lat byl dla mnie najlepszym wiekiem w moim zyciu, i tak sie przyjelo ze zawsze pisze 19 :-p:-D
Macie racje i sprobuje w tym cylku co drugi dzien, nawet jak pani doktor powie " ile sie da " :tak::laugh2:
Co do plemnieczkow mojego lubego, to nie badal sie :zawstydzona/y:
Ale zdradze wam pewna tajemniece:tak::zawstydzona/y: Trzy lata temu jak jeszcze sie nie znalismy, moj M... mial wpadke ( tylko raz sie niezabezpieczyli) z jakas tam kobieta (nauczycielka) a ze wzgledu na to ze dlugo sie nie znali ona postanowila usunac ciaze:wściekła/y:, i
moj M... zostawil ja... Takie to przykreee :zawstydzona/y: wiec co to jego chlopakow to raczej nie ma sie co przyczepiac....chociaz moze go namowie na badania zeby miec 100% penosci ze wszysko jest jeszcze z nim ok....

Do góry