reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

calla nie nie, te plecy to od siedzenia w kiepskim fotelu, zasypana materialami na egzamin:no: ktorego sie strassznie boję:-(

uciekam dziewuszki uczyc sie dalej....milej i owocnej nocki....a ja samiutka bo mojego mężunia nie ma:no: pojechał sobie....do mojego taty....buuuu:-(

reklama
wiecie co?ale się wkurzylam.Musialam wykasowac swoje konto na naszej klasie....Ciągle wchodzil moj byly chlopak, robi to reguralnie i jego gębe wuiidac na pieerwszym planie...osioł ma żone 2 dzieci(blizniaki) a zachowuje się jak pajac.:angry:oj wogule walnięty zdrowo:crazy: mauialam się wygadac.....przepraszam:zawstydzona/y:
szkoda tej zony i dzieci:szok: ze mąz wariat a rzeczywiscie moglas go zablokowac, zawsze mozesz otworzyc konto od nowa
Dziewczynki byłam dziś u gina. Potwierdził testy i jest fasolinka:tak: pełna. Bo mówił , ze czesto zdarza się że jest jajo puste. Ale pytałam go o te moje skurcze i on powiedział, ze to normalne. Tylko się martwie, bo moja bratowa jest również w ciązy i się pytała swojego gina czy normale sa skurcze na poczatku ciazy. A on jej odpowiedział , że nie powinno być skurczy. Sama nie wiem co o tym myśleć:-( Czy zmienic gina?? Nie wiem moja bratowa dostał wykaz jakie badania musi zrobic. A mój gin nic mi nie kazał:-(Czy to normalne??
moze zaufaj swojemu lekarzowi,wie co robi,moja kolezanka w ciazy chodzila do dwoch ginow i tylko sie denerwowala bo jeden to a drugi tamto....
Miałam już taką kropke 4 dni temu, olekarka powiedziała, że moga być brudzenia do 12 tygodnia. tego sie trzymam. Czyli co ? kupić jakies witaminki już?
w 1szym trymestrze wystarczy kwas foliowy, fasolinka nie jest taka wielka zeby sciagala z ciebie az tyle witamin, no chyba ze masz jakies niedobory ale to wyjdzie w morfologii krwi, na pewno dostaniesz na to skierowanie. jesli sie boisz tych plamien i przez to amsz mies zrabane wakacje to popros gina o duphaston na podtrzymanie, nie zaszkodzi a fasolinka bedzie bezpieczniejsza
Mam pytano do zafasolkowanych....
Kochane, a jak się czułyście przed okresem, tak gdzieś koło tygodnia. Jakoś inaczej niż zwykle?
Mnie boli podbrzusze dzień w dzień, jak chodzę to w pachwinie głównie prawej mnie ciągnie. Piersi większe i bolesne. Do tego perystaltyka jelit lepsza, bo średnio 3 razy dziennie się wypróżniam, a cierpię na zaparcia od dziecka :happy: Zdarzyło się juz raz zemdleć. Ogólnie słabo mi się często robi i kręci w głowie, ale to sporadycznie :happy:Mam na dodatek wstręt do zapachu tytoniu najbardziej, jem jak mały odkurzacz, a to dopiero 24. dzień cyklu, więc za jakieś max 5 dni powinnam dostać okres. Nigdy tak się nie czułam przed miesiączką, więc już sama nie wiem... Liczę, ze to jednak jest fasolinka...
czekam na odpowiedzi. I dbajcie o swoje brzuszki a w nich Maluszki :-) (jaki ładny rym):-):-):-)
fajnie rymujesz, objawy jakby ciązowe:-D
Kinguś już pracuję ostro :-D:-D:-D trzymaj kciuki

Mam nadzieję, że będę mieć prezent na rocznicę ślubu i bedziemy mieć rocznicowego dzidziusia! tak bardzo bym chciała....
powodzenia:) i nogi do góry-pomaga:)

Bablyss no to powodzenia na egzaminie.......
A co do pleców to lepiej od siedzenia nad papierami niż od @ - i niech już tak zostanie :tak:
Jak sie juz wynurzysz z materiałów to zajrzyj do nas na forum ;-);-)

kina 1409
GRATULACJE!!
ja troche wychodze z założenia że kobity rodziły w czasach kiedy lekarzy nie było i było dobrze. Może każdy inaczej interpretuje skurcz. Dla mnie to coś co bardzo boli - jak skurcz łydki, ale dla kogos skurczem może być takie kłucie w jajniku.
Ja bym się nie martwiła. Kupuj witaminki i się ciesz!!

No własnie o to chodzi , ze to skurcz:-( Nie jestem osoba nadwrażliwą, nigdy nie byłam na l4 nawet gdy miałam zapalenie oskrzeli chodziłam do pracy. Teraz tez zasuwam po 12 h. Ale to sa naprawdę skurcze. Kilka razy dziennie mnie chwyta. A:-(le to jest taki przeraźliwy ból , że nie wiem jaka pozę przyjąć aby przeszło.:-(

Katarzynko ano mam takie fantastyczne prawie dekadowe cykle :zawstydzona/y::szok:

Jeśli chodzi o testowanie - decyzja Twoja... moge jedynie powiedzieć jak to zawsze było u mnie: zawsze robiłam wcześniej, tak jak napisałaś - postanowienia są po to , żeby je łamać :-p
jakby co trzymam kciuki :tak:

:-:)-:)-:)-:)-( już nie muszę robić testu....dostałam@ 3 dni wcześniej...- nigdy tak nie miałam- tzn od jakiegos roku mam 27-28 dniowe cykle. Kiedys mialam 25-26. Moze cos sie znowu skróciło...
ale oczywiście było i jest mi diabelni przykro...:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
JA mam taki charakter ze szybko sie poddaje.... boje sie ze cos jest nie tak ze mną:-:)-(eh ide do pracy...a wieczorem na wiko, duzo winka:-:)-:)-(

No własnie o to chodzi , ze to skurcz:-( Nie jestem osoba nadwrażliwą, nigdy nie byłam na l4 nawet gdy miałam zapalenie oskrzeli chodziłam do pracy. Teraz tez zasuwam po 12 h. Ale to sa naprawdę skurcze. Kilka razy dziennie mnie chwyta. A:-(le to jest taki przeraźliwy ból , że nie wiem jaka pozę przyjąć aby przeszło.:-(

kina1409 ja przy pierwszej ciąży miałam skurcze, ciągnienia bóle jak na @ do 12 tygodnia, towarzyszyły temu też palmienia- generalnie brałam duphaston do 20 tygodnia

a co do twojej pracy...to powinnaś zwolnić, ja wtedy gdy okazało się, że jestem w ciązy pracowalam całymi dniami...pilami litry kawy...i wiem, ze pewnie to mogło zaszkodzić zanim się dowiedziałam o ciazy, także uważaj na siebie, odpoczywaj często, pozwalaj sobie na drzemki w dzień, a przede wszystkim zmniejsz ten etat:)

katarzynko przytulam mocno...a ktory to cykl staran???ze juz piszesz ze sie poddajesz??? nowy cykl nowa nadzieja, a do poprawy humoru starczy lampka wina a nie cala butelka:), nigdy nie wiadomo czasem @@ w ciązy tez jest
kina ja tez na poczatku ciazy mialam takie skurcze,jakby miesiączkowe i chyba 2-3 pierwsze mce ciązy bralam dwa razy dziennie nospe-tak mi ginka przepisala, bo to sie rozciaga macica,bo dzidzia rosnie i stad takie skurcze,wiec nie martw sie, troche odpusc z tą pracą bo stracic mozna bardzo wiele.... nospe moza brac bezpiecznie w ciazy

reklama
jestem pewna, że tym razem się nie poddasz, walczysz przecież o piekny cud natury:tak:

masz rację...
już mi trochę lepiej jest...:-)
zaskoczyła mnie @ spodziewałam się jej dopiero w poniedziałek...nie wiem dlaczego cos się rozregulowało i co to może znaczyć. Dziwnie bolały mnie wcześniej przed @ jajniki...może coś sie złego dzieje...a może wyolbrzymiam...

teraz cięzko mi będzie wyliczyc owulacje skoro cos sie poprzesuwało..myślicie ze warto kupic testy owulacyjne?

Do góry