reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Cześc dziewczynki, mam nadzieję, ze dobrze sie spało i wszystkie jestesmy wypoczęte :-) i wyspane. Ja dzis tryskam radością, bo jesteśmy w trakcie przytulanek i mocno wierzę, że to jest ten czas :-):-D:tak:!!!. Miłego dnia. Pozdrawiam serdecznie :)

reklama
przyjmowalam 3 lata :wściekła/y:
od poczatku mialam nieregularne cykle i jak mialam 17 lat dostalam silnych krwawien miedzymiesiaczkowych az dwa razy, wiec pan doktor ordynator w szpitalu nie wiedzial dlaczego i przepisal mi tabl. anty na wyregulowanie cykli, i tak bralam i bralam bo caly czas myslalam ze nadal musze :wściekła/y: ale czlowiek glupi :zawstydzona/y: odstawilam kiedy zaczelismy myslec o dziecku ( 1.5 roku temu ) i chyba za pozno to nastapilo :-(

.

Lilu z tymi anty to spokojnie, ja zanim zaszłam w ciążę przyjmowałam tabletki około 7 lat później po odstawieniu staraliśmy się o dzidzię prawie 3 lata ale długość starań nie miała nic wspólnego z tabletkami, jestem pewna że Ci się uda tym bardziej , że jesteś młoda i nie masz ciśnienia upływającego czasu tak jak np. dziewczyny po 30stce, myślę , że zanim dobijesz do 25 roku życia będziesz juz dawno mamą, głowa do góry :tak:

ja od rana mam mdlosci.. zle sie czuje, slabo ale to donrmalka.,,, chcialam sie zapytac moze ktoras z was wie czy bedac w ciazy mozna isc na l-4 od zaraz?? bo slyszlaam ze jak jest dluzej niz pol roku to wtedy bhp musi sie zgodzic jakies analizy robic i ze wtedy wogole zus placi i moze sprawdzic.. slyszalyscie cos o tym??? bo ja chcialam isc na l-4 od listopada no ale jesli mozna te 3 mc bez problemow to dopoero od grudnia bym mogla isc...:confused:

kochana możesz iść na zwolnienie nawet od pierwszego dnia ciąży, ciągiem bez składania dodatkowych dokumentów do ZUSu możesz być na l4 182 dni, po przekroczeniu tej liczby trzeba złożyć do zusu koplet dokumentów (wypełnia częsć twój lekarz) to tzw. wniosek o przyznanie zasiłku rehabilitacyjnego, zus może wezwać cie na komisję ale jeszcze nie słyszałam o takim przypadku, tym bardziej, że wypadło by to w 3 trymestrze i raczej żaden lekarz nie weźmie odpowiedzialności za zmuszanie do pracy kobiety w zaawansowanej ciązy, także te komisje to raczej fikcja, zwykle zasiłek przyznają zaocznie do dnia porodu, gdyby było coś niejasne to pytaj postaram się pomóc

Ostatnia edycja:
lilu19 ja brałam tabletki (cilest) od 19 r.ż. - przestałam jak miałam 28 lat i zaszłam bez problemów w ciążę... własciwie to odstawiłam na pół roku, okresy miałam nawet super regularne 28-30dni i zafasolkowałam od razu jak sie postaralismy...wczesniej w młodości tez miałam nieregularne cykle nawt po 44 dni i tabletki bardzo mi pomogły....myslę, ze u ciebie jest jakis problem innego typu, warto gruntownie zrobić sobie i chłopakowi badanka...

Lilu, ja też brałam tabletki 2 lata, odstawiłam dopiero w marcu, i oto teraz, po pół roku udalo się zafasolkować. To nie ma reguły, ze przez tabletki nie mozesz zajść. Owszem, kazda z nas ma inny organizm i nie wiadomo co u Ciebie jest przyczyną, ale fątpię, by to tabletki... Po nich organizm oczyszcza się do 3 miesięcy, więc powinno być ok. Koniecznie musisz się zbadać, i chłopaka tez, może coś nie tak macie oboje z hormonkami... 3mam kciuki ;*

Kurcze, ale mi już brzuch rośnie... W spodnie się ledwo mieszczę i widać różnicę...
[URL=http://img151.imageshack.us/my.php?image=przediwtrakciebj5.jpg][/URL]
Zdjęcia nie są z tego samego profila, ale nie mam takich... Wiem jedno, że już mi brzuś rośnie, a to dopiero 7 tydzień... czy to normalne, by już????:confused:

Czuję się dość dobrze, poza straszną sennością całe dnie... Mdłości sa po przebudzeniu i wieczorami tak od 20tej. Maluszek zawsze buszuje też wieczorami i zakłuwa mnie podbrzusze, ale głaszcze i przestaje powoli:-)

cześć staraczki przez te forum wiem że nie jestem sama i troche mi na sercu lepiej że są kobitki które wiedzą co ja czuję .... ja z moim mężem jestem od 8 lat i nic ale od 2 miesiecy wzieliśmy się ostro za dzidziusia który chyba jest tak uparty że nie chce sie ujawnić. Wtamtym cyklu nie udało sie w tym kupiłam testy owulacyjne i wczoraj byłam na usg i pani doktor wskazala mi ten wekend jako dobry moment na dzidzisia, więc bedziemy sie starać. robiłam takze wyniki krwi ale wszystko poznam w grudniu bo dopiero mamy wizytę u lekarza i mojego męża jeszcze czeka badanie. Cały czas jestem dobrej myśli choć są takie dni .....
No to teraz musi się udać ;-);-) Trzymam kciuki

Ja dziś lecę na usg:sorry2: mam nadzieje, że wrócę z dobrymi wiadomościami :tak:
Buziaczki dla Wszystkich:-)

Witam i ja czwartkowo. Tak jak pisałam wczoraj przyszła dzisiaj @. Zatem nici z ciąży.
Teraz mi się wszystko popierniczyło i za nic nie wiem jak mam liczyć teraz dni do owulacji. Od wczoraj? Czy od dnia kiedy miała być @? Wszystko się pomieszało :(

Aklona owulacja występuje 12-16 dni przed @ więc policz jakiej długosci srednio masz cykle w ostatnim roku i odejmij od ostatniego dnia cyklu 16 dni....to taka przyblizona data owu

reklama
cześć staraczki przez te forum wiem że nie jestem sama i troche mi na sercu lepiej że są kobitki które wiedzą co ja czuję .... ja z moim mężem jestem od 8 lat i nic ale od 2 miesiecy wzieliśmy się ostro za dzidziusia który chyba jest tak uparty że nie chce sie ujawnić.

Witaj mola :-)

lilu ja jestem takze dluga staraczka bo 1,5 roku prob i rok nie ostroznosci ktora i tak nic nie dala;-):no: no i nadal ciąży brak..

kochana moze hsg lub laparo Ci pomoze :sorry2:

bablyss, lilu19- lilu19 co do ciebie to jednak dalej upieram sie zebys jak bedziesz w polsce popytala o ta laparoskopie, po laparo na 100% uda ci sie..

Jak narazie czeka mnie HSG w maju jak bede w polsce...

Lilu z tymi anty to spokojnie, ja zanim zaszłam w ciążę przyjmowałam tabletki około 7 lat później po odstawieniu staraliśmy się o dzidzię prawie 3 lata ale długość starań nie miała nic wspólnego z tabletkami, jestem pewna że Ci się uda tym bardziej , że jesteś młoda i nie masz ciśnienia upływającego czasu tak jak np. dziewczyny po 30stce, myślę , że zanim dobijesz do 25 roku życia będziesz juz dawno mamą, głowa do góry :tak:

oby oby, bo pewnego dnia wkoncu zwariuje :baffled::-p

lilu19 ja brałam tabletki (cilest) od 19 r.ż. - przestałam jak miałam 28 lat i zaszłam bez problemów w ciążę... własciwie to odstawiłam na pół roku, okresy miałam nawet super regularne 28-30dni i zafasolkowałam od razu jak sie postaralismy...wczesniej w młodości tez miałam nieregularne cykle nawt po 44 dni i tabletki bardzo mi pomogły....myslę, ze u ciebie jest jakis problem innego typu, warto gruntownie zrobić sobie i chłopakowi badanka...

Kochana ty jestes okazem pierwszej plodnosci wiec co tu porownywac :-p:-D

Lilu, ja też brałam tabletki 2 lata, odstawiłam dopiero w marcu, i oto teraz, po pół roku udalo się zafasolkować. To nie ma reguły, ze przez tabletki nie mozesz zajść. Owszem, kazda z nas ma inny organizm i nie wiadomo co u Ciebie jest przyczyną, ale fątpię, by to tabletki... Po nich organizm oczyszcza się do 3 miesięcy, więc powinno być ok. Koniecznie musisz się zbadać, i chłopaka tez,

Ale ja wiem co mi dolega cierpie na PCO, a z moim M wszystko dobrze,zdrowy jak ryba :sorry2:

Witam i ja czwartkowo. Tak jak pisałam wczoraj przyszła dzisiaj @. Zatem nici z ciąży.
Teraz mi się wszystko popierniczyło i za nic nie wiem jak mam liczyć teraz dni do owulacji. Od wczoraj? Czy od dnia kiedy miała być @? Wszystko się pomieszało :(

Od wczoraj masz liczyc :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry