reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Czesc Dziewuszki!
Jestem troche podlamana. Wczoraj dostalam moje wyniki do reki. Robilam prolaktyne, progesteron i toxo. Prolaktyna i toxo ok, no i niby progestreon tez, ale ja robilam te badania w 27 dc czyli powinno juz byc po owulacji a tu na wynikach ze w momencie robienia badan ja mam faze folikularna (czyli przedowulacyjna!!!!). W dodatku w 21 dc bylam u mojej gin i mialam lekkie krwawienie i powiedziala ze to chyba spozniona owulacja. Jak to mozliwe zeby byly takie wyniki badan???
Na dodatek dzisiaj mam 37 dc a @ nie ma!!!
Co o tym myslicie?? :confused:

reklama
Czesc Dziewuszki!
Jestem troche podlamana. Wczoraj dostalam moje wyniki do reki. Robilam prolaktyne, progesteron i toxo. Prolaktyna i toxo ok, no i niby progestreon tez, ale ja robilam te badania w 27 dc czyli powinno juz byc po owulacji a tu na wynikach ze w momencie robienia badan ja mam faze folikularna (czyli przedowulacyjna!!!!). W dodatku w 21 dc bylam u mojej gin i mialam lekkie krwawienie i powiedziala ze to chyba spozniona owulacja. Jak to mozliwe zeby byly takie wyniki badan???
Na dodatek dzisiaj mam 37 dc a @ nie ma!!!
Co o tym myslicie?? :confused:

Może najprościej w świecie masz rozregulowane cykle i wystarczy jakiś lek na regulacje i wszystko się ułoży....

Cześć :) Pierwszy raz jestem na takim forum... Bardzo mi się podoba to, że istnieją takie fora... Człowiek może się podzielić radościami, smutkami uświadamia sobie, że nie jest sam a wręcz przeciwnie wiele osób ma podobne problemy... Ale do czego zmierzam :) Jestem młodą mężatką :) mimo iż z moim obecnym mężem jesteśmy ze sobą "kupę" lat.Ostatnio po raz pierwszy zaczęliśmy robić pierwsze kroki w celu powiększenia rodzinki :) Nie wiem czy to psychika zadziałała czy co ale czytając wasze objawy wydaje mi się że mogę być w ciąży. Od przypuszczalnego "zapłodnienia" minęło by wówczas 11 dni czy to możliwe abym miała objawy? Robiłam test ale kilka 6 dni po wyszedł negatywnie i w sumie się nie dziwię w gorącej wodzie kąpana jestem :) Wydaje mi się, że robi mi się trochę niedobrze choć nie jest to jakoś bardzo nasilone, boli mnie brzuch jak na okres i piersi ale tak jak zawsze... Nie chce się rozczarować zainwestuję w kolejny test może po 11 niach już coś pokazać?? Mam nadzieję ze miło mnie przyjmiecie do grona "Przyszłych mam ' :)
Aaa no i mam jeszcze jeden dziwny objaw nie wiem czy może on być związany z ciąża ciężko mi się oddycha - takie czegoś nie miałam nigdy... Jeśli chodzi o senność, zmęczenie też to mam ale może być spowodowane pracą nie wyspaniem więc nie traktuję to jaki typowy objaw.. nie wiem poradzcie coś :)

becia... ja tez tak mialam przy pierwszych starankach... @ nie mialam przez 42 dni..ile ja sie wtedy testow narobilam... i zero ciazy, poszlam do gin i dowiedzialam sie ze ja 3 cykle z rzedu beda takie dlugachne to zrobimy dokladne badania... nastepny cykl tez sie taki dlugi zapowiadal... zapisalam sie na nastepny miesiac na wizyte az pewnego pieknego poniedzialkowego poranka zamiast siedziec w pracy trzymalam w objeciach muszle. nasz romans trwal jeszcze trzy miesiace ;-) mysle ze dzieki temu dlugiemu cyklowi nie wpadlam w paranoje i nie testowalam sie 2 razy dziennie w nastepnym ale tez mimo staran bylam w wielkim szoku ze jestem w ciazy... teraz trzymam sie dzielnie, ale nie wiem czy nie zatestuje przed 2 grudnia...

No właśnie dlatego ja też jeszcze nie kupiłam testu, ale korci mnie strasznie :)

becia84
rubi to tak ja ja! poprzedni i obecny cykle mam opoznienie ponad dni(teraz nadal czekam na @ a w ciazy niestety nie jestem:(
zawsze mialam cykle 28-30 nie wiem co sie teraz podziała weiec we wtorek lece do gina mojego_Ostatnio jak robiłam badania bylo ok wiec moze to sprawa tego co w głowie....
kasiek604 witaj serdecznie! ja tez stosunkowo nowa jestem tutaj i powim Ci ze bardzo mi to forum a szczególnie dziewczyny pomogły,szczegolnie ostatnio jak sie okazało ze w ciązy nie jestem (robiłam Beta-Hcg badania z krwi dające 100% pewnosci nawet przy wczesnej ciązy) a objawow miałam wiele wiec jako odebrałam wynik negatywny to zgłupiałam:wściekła/y:
Testy tz.sikane mozna zrobic najwczesniej w dniu spodziewanej @ wczesniej nia ma sensu bo stezenie hormonu moze byc za małe lub tez czesto dochodzi do poronien samoistnien a wierz mi lepiej wtedy nie wiedziec ze sie w ciąży było.
Jak chcesz miec pewnosc zrób Beta-hcg,nie trzeba skierowania,kosztuje ok 25zł
zycze Ci przede wszystkim cierpliwosci choc wiem ze to czasem bardzo trudne;-)

Dziękuję Ci aga19766 za odpowiedz :) Może i masz rację po co mam się rozczarować :) poczekam do spodziewanego dnia miesiączki w sumie to już niedługo ... :)

Dziękuję Ci aga19766 za odpowiedz :) Może i masz rację po co mam się rozczarować :) poczekam do spodziewanego dnia miesiączki w sumie to już niedługo ... :)
ja to teraz czekam z niecierpliwoscia ale na @ zeby jak najszybciej przyszła i zeby móc zacząc nastepne staranka-przytulanka...jejku jakie to wszystko przewrotne jest
daj oczywiscie znac jak zatestujesz!
trzymam mocno kciuki!

Witam:-)

Mam nadzieje, że się uda;-)

A wiec kingus gdzie jestes ??? :dry:czekam na GG :sorry2:

Cześć :) Pierwszy raz jestem na takim forum... Bardzo mi się podoba to, że istnieją takie fora... Człowiek może się podzielić radościami, smutkami uświadamia sobie, że nie jest sam a wręcz przeciwnie wiele osób ma podobne problemy... Ale do czego zmierzam :) Jestem młodą mężatką :) mimo iż z moim obecnym mężem jesteśmy ze sobą "kupę" lat.Ostatnio po raz pierwszy zaczęliśmy robić pierwsze kroki w celu powiększenia rodzinki :) Nie wiem czy to psychika zadziałała czy co ale czytając wasze objawy wydaje mi się że mogę być w ciąży. Od przypuszczalnego "zapłodnienia" minęło by wówczas 11 dni czy to możliwe abym miała objawy? Robiłam test ale kilka 6 dni po wyszedł negatywnie i w sumie się nie dziwię w gorącej wodzie kąpana jestem :) Wydaje mi się, że robi mi się trochę niedobrze choć nie jest to jakoś bardzo nasilone, boli mnie brzuch jak na okres i piersi ale tak jak zawsze... Nie chce się rozczarować zainwestuję w kolejny test może po 11 niach już coś pokazać?? Mam nadzieję ze miło mnie przyjmiecie do grona "Przyszłych mam ' :)
Aaa no i mam jeszcze jeden dziwny objaw nie wiem czy może on być związany z ciąża ciężko mi się oddycha - takie czegoś nie miałam nigdy... Jeśli chodzi o senność, zmęczenie też to mam ale może być spowodowane pracą nie wyspaniem więc nie traktuję to jaki typowy objaw.. nie wiem poradzcie coś :)

Witaj serdecznie :-)
Co do mniemanych obiawow ciazowych to ja mam je co miesiac ;-) mimo tego ze wiem ze mam narazie marne szanse na zaplodnienie :baffled: Nawet teraz mam chyba wszystkie mozliwe obiawy ciazowe a jestem ledwo po @ :sorry2: mimo to TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI :tak::-)

Tikanis- Jak ja wam kochane zazdroszcze tego sniegu ja tez chce :happy: ja juz drugie swiete bede bez smiegu i rodziny :-(
Ale za to bylam dzisiaj na zakupach pokupowalam pelno swiatecznych ozdobek :-D juz nie moge sie doczekac kiedy bede ozdabiac dom :-)

Milego wqieczoru dziewczynki, papapa

reklama

Witaj. Nie rób tedtu za wcześnie, nie opłaca się! Poczekaj spokojnie do terminu @. Wiele objawów zaóważyłam dopiero jak zaczełam zwracac na nie uwagę i to najbardziej jak zaczełam czytac BB. Oczywiście życzę Ci abyś została mamuśką a @ i to jak najszybciej. Nie pytaj kiedy zrobic test, jeżeli masz rególarne cykle to poczekaj do - mnajlepiej drugiego dnia spodziewanej @.
Forum jest fajne:-)
Możesz się dużo tu dowiedzieć ponieważ każda ma inny cykl. Może znajdziesz tu dobrą poradę dotyczącą leczenia a może niezłe kojące pocieszenie po kolejnym cyklu z rozczarowaniem:happy: A jak tylko nie dostaniesz @ rób test i pochwal sie II kreseczkami albo zajrzyj do nas po pocieszenia;-)

Do góry