reklama

Starania 2018

Może i tak.Ale mimo wszystko gdzieś tam podświadomie mam obawy ze przez to tez nasze starania mogą się przedłużyć a swoje latka mamy

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co,my o drugie dziecko staraliśmy się 2,5 roku, do dziś nie wiem dlaczego,badania były ok.:no: I wtedy też zaczęły mi się nieregularne cykle, bywało i po 66 dc... jak odpuściliśmy, to się okazało,że zaszłam,ale dowiedziałam się dopiero w 12 tygodniu.:baffled: A z kolei w 3 ciążę zaszłam od razu w pierwszym cyklu,byłam w szoku. :no: A też myślałam,że to potrwa,skoro poprzednim razem było tak długo. Także wiesz,nic nigdy nie wiadomo. ;) Starania mogą trwać dosłownie 1 cykl,a może to trwać i ponad 2 lata. Ale oczywiście zakładamy tą optymistyczną wersję,bo jakże inaczej. ;)

reklama
Mi też cykl się rozregulował gdy zaczął się temat dziecka. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu tak jak byśmy chcieli. @Mecenasowa27 mocno wiekowi jesteście?

Kochana, a czy mogę zapytać jakie to były nieprawidłości? U nas teoretycznie było wszystko ok,ale jednak 2,5 roku....:/ Właśnie podczas starań o drugie dziecko wyszły takie cyrki..... A z kolei 3 ciąża od razu,pierwszy cykl.:no:

Młodzi i piekni! Eh, cudownie!

Mnie to nieustannie zadziwia jak ludzki organizm jest nieznany. Niby medycyna, naukowcy, wynalazki a jednak nie wszystko odkryto.

Co do tematu to ja myślałam, że to starania mają być 2018 a dziecko 2019. A to niespodzianka hahah

Eeee to Wy jeszcze młodzi i jeszcze duuuużo lat na starania przed Wami ;-) ;) Cieszcie się sobą, bliskością a jak przez rok nie będzie rezultatu, wtedy dokładne badania.
Chcemy mieć dwójkę dzieci wiec gdy długo będziemy musieli się starać o pierwsze a później zaś długo o drugie to nasze dzieci będą mieli najstarszych rodziców w klasie :-) A tez może i bym chciała mieć troje dzieci tylko mąż mówi o dwójce. A wiadomo tez ze z wiekiem wcale łatwiej nie jest zajść w ciążę.

Chcemy mieć dwójkę dzieci wiec gdy długo będziemy musieli się starać o pierwsze a później zaś długo o drugie to nasze dzieci będą mieli najstarszych rodziców w klasie :-) A tez może i bym chciała mieć troje dzieci tylko mąż mówi o dwójce. A wiadomo tez ze z wiekiem wcale łatwiej nie jest zajść w ciążę.

Tym się nie martw, chyba, że chorujecie, to zmienia postać rzeczy. Jeśli jesteście zdrową parą, macie rok na zajście w ciążę. Po drodze czeka Was masa naturalnych, biologicznych rozczarowań. Na szczęście natura wybiera najlepsze jajeczko, najlepszy plemnik i najzdrowszy zarodek, dlatego na to właśnie trzeba poczekać. W cyklu tylko jedna szansa, dlatego to trwa.

Ja mam 39 lat i dwie kreski na teście ;-) ;) Z tymi trudnościami z wiekiem to już mit. Oczywiście pod warunkiem, że po drodze, na skutek czynników genetycznych lub złego trybu życia, nie zafundujemy sobie szeregu chorób i nadwagi. Najnowsze badania wykazały, że płodność kobiety miedzy 30 a 40 rokiem życia jest taka sama i szansa wynosi 25%.

@karotka00 silna chęć zajścia w ciążę czasem wywołuje efekt "ciąży urojonej". Co cykl występują różne objawy ciąży (wzdęcia, mdłości, ból piersi, opóźnienia @). Objawy są somatyczne i bardzo realne, mogą nawet zaburzyć gospodarkę hormonalną (a organizm w "ciąży" w drugą ciążę nie zajdzie). Paradoksalnie to właśnie głowa blokuje zajście w ciążę. Dlatego trzeba zablokować głowę ;-) ;) Sami lekarze do końca nie wiedzą czemu tak się dzieje ale u mnie zaskoczył dopiero cykl spisany na straty. Coś w tym jest.

Mamunia, Ka :laugh2::laugh2::laugh2: :laugh2:

reklama
Wstępnie wydaje mi się ze jesteśmy zdrowi , mąż żadnych badań nie robił co prawda ale staramy się w miarę zdrowi jeść,nie mamy nadwagi nie płacimy, alkohol u mnie w małych ilościach mąż to wiadomo jak to chłop lubi sobie czasem więcej wypić. W lipcu byłam u gin to stwierdził że w środku wyglądam bardzo.Dobrze i nie mógł się przestać dziwić ze mam taką piękna szyjke :-) kazał zrobić wyniki różnych badań prolaktyne, progesteron, tsh, mocz i chyba jeszcze jakieś inne to nie konsultowalam z nim wyników ale wg norm laboratorium podanych na wynikach to wychodzi na to że wszystko jest ok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry