Chcemy mieć dwójkę dzieci wiec gdy długo będziemy musieli się starać o pierwsze a później zaś długo o drugie to nasze dzieci będą mieli najstarszych rodziców w klasie :-) A tez może i bym chciała mieć troje dzieci tylko mąż mówi o dwójce. A wiadomo tez ze z wiekiem wcale łatwiej nie jest zajść w ciążę.
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom
Tym się nie martw, chyba, że chorujecie, to zmienia postać rzeczy. Jeśli jesteście zdrową parą, macie rok na zajście w ciążę. Po drodze czeka Was masa naturalnych, biologicznych rozczarowań. Na szczęście natura wybiera najlepsze jajeczko, najlepszy plemnik i najzdrowszy zarodek, dlatego na to właśnie trzeba poczekać. W cyklu tylko jedna szansa, dlatego to trwa.
Ja mam 39 lat i dwie kreski na teście

Z tymi trudnościami z wiekiem to już mit. Oczywiście pod warunkiem, że po drodze, na skutek czynników genetycznych lub złego trybu życia, nie zafundujemy sobie szeregu chorób i nadwagi. Najnowsze badania wykazały, że płodność kobiety miedzy 30 a 40 rokiem życia jest taka sama i szansa wynosi 25%.
@karotka00 silna chęć zajścia w ciążę czasem wywołuje efekt "ciąży urojonej". Co cykl występują różne objawy ciąży (wzdęcia, mdłości, ból piersi, opóźnienia @). Objawy są somatyczne i bardzo realne, mogą nawet zaburzyć gospodarkę hormonalną (a organizm w "ciąży" w drugą ciążę nie zajdzie). Paradoksalnie to właśnie głowa blokuje zajście w ciążę. Dlatego trzeba zablokować głowę

Sami lekarze do końca nie wiedzą czemu tak się dzieje ale u mnie zaskoczył dopiero cykl spisany na straty. Coś w tym jest.
Mamunia, Ka