reklama

Starania 2018

Hej Kochane :)
@Migdalove, ja mam oprócz brzucha, jeszcze biodra szerokie. Boję się co doktorek o mnie powie :O Do końca stycznia nie zwalniam z ćwiczeniami haha :D Szwagierka chodziła do niego w ciazy, to pamiętam, że też jej potrafił uwagę zwrócić. Ale moja lekarka była nie lepsza, bo jechała po mnie ostro jak przytylam w ciąży 15 kg.
@KatiNails ja mam rozejscie na 1,5 mojego palca, to tak będzie na jednego męskiego. To już za dużo dużo? :(
Ale zazdroszcze Ci wagi :)

Ja mam 162 cm i też uwielbiam się podwyższać butami :) Ja to bym mogła mieć 170 cm i nie mniej i nie więcej [emoji14]

A powiedzcie jak Wy liczycie dni cyklu, bo ja wcześniej liczyłam sobie tak, że od pierwszego dnia @ do kolejnego dnia @, czyli go wliczając, a to błąd. Dlatego potem okazało się, że mam nawet 27 dniowe cykle ;)

Słuchajcie ja czuję, że tu do końca roku na pewno zobaczymy dwie kreseczki, oby nie jedne :)

My jedziemy dziś obejrzeć mieszkanie, trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo jak widzę jak ten mój dziwolag nie chce się wyprowadzać i ukradkiem nawet łzy wycieral, udawal, ze ma katar... to słabo mi się robi i sama dostaję niechęci :(
Kochana nie wiem jak to wygląda. Ja miałam przez tatę po sprawdzane czy mi się nie rozeszły. I u mnie się nie rozeszły wcale.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I dobrze, że zwraca na to uwagę, przecież to lekarz a nie jakiś tam pierwszy lepszy facet na mieście. :D Jak ja bym chciała wrócić do 2014r... Wtedy warzyłam jeszcze około 41kg... Ale jak tylko zaszłam w ciążę czyli na przełomie listopada-grudnia 2014 to do lutego 2015 przytyłam do 56kg pomimo ciągle takiego samego jedzenia... Ta ciąża coś zrobiła z moją gospodarką hormonalną i teraz trzeba to naprawiać. Obawiam się jak będzie wyglądała moja waga w ciąży, obym tak nie tyła ...
Dodam, że przed zajściem w ciążę miałam regularne cykle, tylko tyle że bardzo obfite miesiączki i cholernie bolesne, a to mogła być endometrioza.
Ja do listopada 2013 roku ważyłam 42 kg ;) a potem w górę, ale nigdy w życiu bym nie chciała wrócić do tak niskiej wagi :) te moje 49/50 kg na akurat :)

Ja do listopada 2013 roku ważyłam 42 kg ;) a potem w górę, ale nigdy w życiu bym nie chciała wrócić do tak niskiej wagi :) te moje 49/50 kg na akurat :)

Ja bym mogła jeszcze przybrać na wadzę ale tylko w dwóch przypadkach - przy ciąży albo budując rzeźbę. :D A ta rzeźba to też za mną chodzi, ale nie potrafię się zmotywować, dzisiaj jak obiad ze mnie zejdzie powoli to biorę się za ćwiczenia i muszę się naprawdę spiąć.

I dobrze, że zwraca na to uwagę, przecież to lekarz a nie jakiś tam pierwszy lepszy facet na mieście. :D Jak ja bym chciała wrócić do 2014r... Wtedy warzyłam jeszcze około 41kg... Ale jak tylko zaszłam w ciążę czyli na przełomie listopada-grudnia 2014 to do lutego 2015 przytyłam do 56kg pomimo ciągle takiego samego jedzenia... Ta ciąża coś zrobiła z moją gospodarką hormonalną i teraz trzeba to naprawiać. Obawiam się jak będzie wyglądała moja waga w ciąży, obym tak nie tyła ...
Dodam, że przed zajściem w ciążę miałam regularne cykle, tylko tyle że bardzo obfite miesiączki i cholernie bolesne, a to mogła być endometrioza.

Ja rozumiem jakbym miała w ogóle otyłośc, to niech mi powie, to się z nim zgodzę, ale jak waga w normie to tak trochę dziwnie usłyszeć od niego mi będzie coś na ten temat. Powiem mu, że ćwiczę 3 miesiąc i niech spada :P

Kochana nie wiem jak to wygląda. Ja miałam przez tatę po sprawdzane czy mi się nie rozeszły. I u mnie się nie rozeszły wcale.

Aha, to fajnie masz :) Najwyżej poproszę znajoma, ktora jest po fizjo, zeby przy najblizszej okazji mi spawdziła. Ja brzuch miałam raczej duży (a dziecko malenkie ;) ) i przestałam przed ciaza cwiczyc, w ciazy tak samo i mam to rozejście :/ Taką piłeczkę miałam 2 miesiace przed porodem :) Potem była jeszcze większa ;)
20160511_114429.jpg

Załączniki

• 20160511_114429.jpg
    20160511_114429.jpg
    229,4 KB · Wyświetleń: 88
Ja rozumiem jakbym miała w ogóle otyłośc, to niech mi powie, to się z nim zgodzę, ale jak waga w normie to tak trochę dziwnie usłyszeć od niego mi będzie coś na ten temat. Powiem mu, że ćwiczę 3 miesiąc i niech spada :p

Aha, to fajnie masz :) Najwyżej poproszę znajoma, ktora jest po fizjo, zeby przy najblizszej okazji mi spawdziła. Ja brzuch miałam raczej duży (a dziecko malenkie ;) ) i przestałam przed ciaza cwiczyc, w ciazy tak samo i mam to rozejście :/ Taką piłeczkę miałam 2 miesiace przed porodem :) Potem była jeszcze większa ;)
Zobacz załącznik 831895
Mi dokładnie przy padaniu mówi tak "z pani to taka gąska, tabletki to taki dodatek, proszę stosować się do diety i na pewno wszystko będzie w porządku". Ogólnie to dr Błaszczyk jest bardzo miły i taki trochę koleżeński, każdy przypadek jest inny, u mnie chodzi głównie o hormony, tarczycę i ważne jest to aby zwalczyć jeden z objawów jakim jest tzw otyłość brzuszna. Nie popadajmy w skrajności. :) U mnie to wyglądało tak jakby jeszcze bardziej chciał mnie przekonać do diety. Ja za prawdę się nie obrażam a tym bardziej ze strony lekarza, widzę jak wyglądam. :) A wyglądam tak:
Ja.JPG

:D

Załączniki

• Ja.JPG
    Ja.JPG
    64,9 KB · Wyświetleń: 314
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kalendarze dla dziadków na święta zamówione ! :)

Ahh ten odwieczny problem kobiet - waga :)
Ja przed ciążą nie miałam problemów z wagą, znaczy najpierw ważyłam tak akurat 55kg/165cm potem w 2014 zaczęłam nagle chudnąć i potrafiłam ważyć nawet 47kg. Zaszłam w ciążę i bardzo szybko zaczęłam tyć, już w 7 tygodniu miałam +3kg ! a skończyłam z +25kg
Obecnie ważę około 67-69 bo waga się ciągle waha między tymi kilogramami. i ni cholery nie mogę zgubić.

@adiika ja zawsze liczyłam od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed następną miesiączką, kiedyś kiedyś miałam wręcz co do godziny nawet cykle 27 dniowe a potem zaczęło się szaleństwo :)

a taki brzuszek miałam na 2 dni przed porodem ( na 3 tygodnie/miesiąc przed terminem )

Kalendarze dla dziadków na święta zamówione ! :)

Ahh ten odwieczny problem kobiet - waga :)
Ja przed ciążą nie miałam problemów z wagą, znaczy najpierw ważyłam tak akurat 55kg/165cm potem w 2014 zaczęłam nagle chudnąć i potrafiłam ważyć nawet 47kg. Zaszłam w ciążę i bardzo szybko zaczęłam tyć, już w 7 tygodniu miałam +3kg ! a skończyłam z +25kg
Obecnie ważę około 67-69 bo waga się ciągle waha między tymi kilogramami. i ni cholery nie mogę zgubić.

@adiika ja zawsze liczyłam od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed następną miesiączką, kiedyś kiedyś miałam wręcz co do godziny nawet cykle 27 dniowe a potem zaczęło się szaleństwo :)

a taki brzuszek miałam na 2 dni przed porodem ( na 3 tygodnie/miesiąc przed terminem )
Ja przed ciążą też miałam niemalże co do godziny tak samo okres. :D

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak ja :) robisz testy owulacyjne ? Ja dziś już zrobiłam i słaba kreseczka jest. Z tym że ja biore CLO więc owu może być w każdej chwili wolę nie przegapić a wizyte mam w piątek

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Testów jeszcze w tym cyklu nie robię, bo owu mam raczej późno, skok ok. 18-21 dnia dopiero.
A co do wagi, to ja mam aktualnie 44kg przy 153cm i całe życie próbuję przytyć:( Miałam nadzieję że po ciąży mi coś zostanie i będzie łatwiej, ale chyba dziecko wyssało jeszcze więcej:( i dalej nie chce przestać;)

Ja do 20. roku życia ważyłam 47/48 kg przy wzroście 1,64. Mogłam jeść i jeść a i tak nie tyłam, nawet słyszałam opinie, że mam anoreksję. Dopiero jak skończyłam 20 lat zaczęła mi się kształtować sylwetka, przytyłam chyba z 6 kg. Teraz moja waga waha się między 54 a 57 kg. Mam bardzo chude ręce tak, że ciężko mi kupić jakąś bransoletkę czy zegarek. Biust też mały rozmiar 75B i wystające żebra ale za to biodra szerokie i uda masywne. Nogi to chyba mój największy kompleks, nawet ten mój mały biust zaakceptowałam:-) :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry