reklama

Starania 2019!

No to super. Ale moim zdaniem powinnaś zrobić takie badania jak progesteron prolaktyna TSH ft3 ft4 FSH możesz zrobić również AMH mi w pierwszej kolejności te badania robili ale również inne też mi po robili np estrogen testosteron kortyzol jakieś hormony ze śliny bo wychodzą wyrazniejsze niż z krwi.
Mam skierowanie na badania ale mam je zrobić 2-3 dnia okresu no a okresu brak. I lekarz mówił ze wywołamy no i tez lipa bo dalej nie ma. Tłumaczył ze badania hormonów są najbardziej miarodajne jak są wykonywane w czasie okresu inaczej między okresem mogą być zaniżone lub zawyżone z racji danego cyklu owulacyjnego

reklama
Mi to samo mówił lekarz w Polsce. A mieszkam od roku w Niemczech i tutaj musiałam być na czczo tylko do krzywej cukrowej. Np TSH PROLAKTYNE FT3 FT4 MIALAM ROBIONE PO POLUDNIU I WYSZLY WYNIKI SUPER. Teraz czekam na resztę wyników. Będą prawdopodobnie 9 maja

Przez twój przypadek chyba dzisiaj nie zasnę. Szukam w głowie jaki może być powód że nawet tabletki okresu nie wywołuja i nie mam najmniejszego pomysłu. Pierwszy raz się spotkałam że brak ciąży A leki nie wywołuja miesiączki. [emoji848][emoji848]

Przez twój przypadek chyba dzisiaj nie zasnę. Szukam w głowie jaki może być powód że nawet tabletki okresu nie wywołuja i nie mam najmniejszego pomysłu. Pierwszy raz się spotkałam że brak ciąży A leki nie wywołuja miesiączki. [emoji848][emoji848]
Anomalia hehe.
No ale jestem sama bardzo ciekawa/zmartwienia i wszędzie po internecie szukam jakichkolwiek odpowiedzi

Tu jedna kobieta zadała pytanie dlaczego duphaston nie wywołuje miesiączki kiedy nie ma ciąży. I jej odpisał przeczytaj. Faktycznie problem może być w hormonach. Nie ukrywam jestem w szoku.
20190416_224749.jpeg

Tak czekać i wykonać w pierwszej kolejności te badania które są wypisane może już dadzą jakaś zrozumiała odpowiedź. Mam nadzieję że u Ciebie będzie fasolka acz kolwiek sama już nie wiem z jakiego powodu tak się stało. Tak jak pisałam ja mam problem z hormonami od 8 lat i nigdy nie byłam w takiej sytuacji co Ty. To czekanie chyba w tym wszystkim jest najtrudniejsze A zwłaszcza jak się nie zna przyczyn swojego obecnego stanu.

reklama
Tak czekać i wykonać w pierwszej kolejności te badania które są wypisane może już dadzą jakaś zrozumiała odpowiedź. Mam nadzieję że u Ciebie będzie fasolka acz kolwiek sama już nie wiem z jakiego powodu tak się stało. Tak jak pisałam ja mam problem z hormonami od 8 lat i nigdy nie byłam w takiej sytuacji co Ty. To czekanie chyba w tym wszystkim jest najtrudniejsze A zwłaszcza jak się nie zna przyczyn swojego obecnego stanu.
Dzięki i tobie również powodzenia życzę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry