Olineekg
Fanka BB :)
A te testy owu jak sie robi? Bo kupilam. Mam zrobic w terminie spodziewanej owu I jesli beda 2 mocno krechy to jest tak?
Ja robię sobie czasem nawet pare dni przed spodziewana owulacja w razie gdyby była jednak wcześniej czy coś
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A te testy owu jak sie robi? Bo kupilam. Mam zrobic w terminie spodziewanej owu I jesli beda 2 mocno krechy to jest tak?
Witamy. Super że dołączyłas do nas. Życzę owocnych starań oraz abyś szybko ujrzała na teście dwie wyraźne krechy. A powiedz mi robiłaś jakieś badania aby przed zajściem w ciążę być pewna że jest wszystko ok?
Dokładnie tak ale jeśli kreska testową jest tego samego odcienia do kontrolna to również można uznać test za pozytywny ale warto wykonać test następnego dnia i możliwe że kreska testową będzie jeszcze ciemniejsza od kontrolnej.
Jak 30- dniowe to owu powinna być mniej więcej 16-17 dc ale owu może się przesunąć lub wystąpić wcześniej z różnych przyczyn. Odczekam jeszcze jutro i po jutrze jak nie będzie @ to spróbuj wykonać test ciążowy lub idź na betę. Ja jak miałam kiedyś @ na 30dc to testy zaczynałam robić około 13dc i do czasu koedy nie zobaczyłam pozytywnego testu owulacyjnego i jak wyszedł pozytywny to Przytulanki co dziennie przez 3 dni od pozytywnego testu,ale u mnie bez skutku już prawie 3 lata. Przestałam robić testy owulacyjne bo dostawalam do głowy. W tym cyklu zdecydowaliśmy z mężem że będziemy się kochać co dziennie może to coś pomoże. Nie biorę żadnych wspomagaczy nie mierze temp nie robię testów tylko obserwuje czy śluz mam jak kurze jajo.A wiec cykle 30dniowewg kalendarza I sluzu owulacja okolo 17/18dnia. Czyli powinnam robic od 14dc? Dzis 31dc dalej bez okresu.
Tak plemniki w drogach rodnych kobiety mogą przeżyć nawet 5 dni.A ja się zastanawiam kiedy u mnie doszło do zapłodnienia, bo cykle 31 dni, owulacja wyliczona na 20.04. A bez zabezpieczenia kochalismy się 14,15 a 20 z. Więc możliwe że plemniki przeżyły aż 5 dni? Czy owulacja mogła się przesunąć? Bo testy pozytywne były już 7 dni przed okresem.