reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania od jesieni 2013

BLUE!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAA!!!
ALE SUPER!!!! :tak:
Ja się wzruszyłam ;( :) Ze szczęścia!!!
GRATULUJĘ WAM! To cudowna nowinka!

Blue przypomnij mi - to Twoje pierwsze starania?

Magda, za Ciebie trzymam kciuki! Koniecznie powtórz test za kilka dni!! :)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ritta dziekuje za odpowiedz:)
Blueberry i dziewczyny macie jakas obrana technike jesli chodzi o starania. Typu co 2 dzien czy codzien ;)?? Testy owulacyjne? Ja to za nic nie moge poznac kiedy mam owulacje dlatego tez zamowilam testy i od tego cyklu pojda w ruch:)

Anias2 to Twój pierwszy m-c starań?
Mój tak. Nie wiedziałam jaką technikę obrać. Ale wiem, kiedy mam owu.
Czuję się wtedy, jakbym miała okres. Myśmy przed owu co drugi dzień, a po niej - codziennie ;-)
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Polecam założyć konto na OvuFriend. To jest taki kalendarzyk.
Ja sobie wszystko w nim zapisuję, prócz temperatury. Ale zawsze może się przydać do analizy, jakby za pierwszym razem się nie udało ;)

anias2 nie to miałam na myśli. Pytaj, pytaj ;-)
Każda z nas chciałaby zajść za pierwszym razem. Ale nawet jeśli wiemy kiedy była owulacja i współżyliśmy w odpowiednim momencie to nie daje gwarancji na sukces. Taka jest nasza natura. Czytałam że najwięcej niepowodzeń jest na etapie zagnieżdżenia. Także babeczki, cierpliwości (do siebie też to mówię ;-))

Fimka rozumiem, że po owu to tak tylko dla przyjemności ;) Bo to już tak naprawdę pozamiatane. Szyjka macicy się zamyka, śluz się zmienia i plemniczki już nie mają szans na dostanie się do macicy. Dlatego ważne jest żeby współżyć przed owu.

Ostatnia edycja:
Helooo !

Jejku własnie czytałam na telefonieeeeeeeeee , jejku jak sie ciesze :-):-):-)

SERDECZNIE GRATULUJE !!!!! :-):-):-)

Kobietki przesyłajcie nam pozytywne energie zafasokowanych - niech i nam szczescie przyjedzie :-):-):-)

Super Laki - ja pamietam jak zatestowalam z Seba i mialam dwie krechy :):) co wyszłam z łazienki to do niej wracalam i patrzałam na test czy napewno ja nie śnie :):):):) Sciskam Was mocno :):)

Ktoś pytał dlaczego jestem na czerwono ?! Dlatego ze jeszcze nie dostalam okresu , a jestem juz po terminie ale nie znam teminu kolejnej poki co hehe We wtorek był negatyw naa tescie wiec raczej czekam na @ :szok:

Lece do rodzinki :)

Fimka rozumiem, że po owu to tak tylko dla przyjemności ;) Bo to już tak naprawdę pozamiatane. Szyjka macicy się zamyka, śluz się zmienia i plemniczki już nie mają szans na dostanie się do macicy. Dlatego ważne jest żeby współżyć przed owu.

Dzięki Ritta! Ależ wyszła głupota :D
Oczywiście, do ovu co drugi dzień ;)
Chodziło mi o to, że jak zaczęłam mieć bóle owulacyjne, które trwają u mnie 3-4 dni, to przytulaliśmy się codziennie. Bo nie wiem czy ten ból to u mnie dopiero wykluwające się jajeczko, czy już po :D

Ostatnia edycja:
Fimka no mozna powiedziec ze 1 cykl staran. Ja juz 1,5 roku temu bylam w ciazy ale niestety puste jajo plodowe. :(Wtedy udalo sie za pierwszym razem i wcale nie myslalam ze sie udalo a teraz moja psychika nie pozwala mi nie myslec o tym czy sie udalo czy nie.

Blue GRATULACJE!!! Spokojnych 9. miesięcy :-)
Kobietka ja się nie obrażam ale też mam prośbę - patrzcie co napisałyście przed zaakceptowaniem postu i czytajcie że zrozumieniem. Zaoszczędzi to niepotrzebnej nerwówki :-)

Mój mąż mi zrobił wczoraj niespodziankę, jest na delegacji 500 km ode mnie i przyjechał wieczorem nie informując mnie o swoich zamiarach :-) także i noc i poranek mieliśmy bardzo czuły :-) dziś o 17 wyjeżdża ale prawdopodobnie nie będzie musiał siedzieć tam do 3.11 tylko wróci 31.10.

reklama
Do góry