reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziękuje Wam wszystkim dziewczyny!!
Przesyłam fasolkową energię Wam wszystkim, i zarażcie się nią! ;)

Fimka - to był mój pierwszy cykl starań. :) udało sie ;)

Pozdrawiam Was serdecznie kochane,
Uciekam kupic nowy stół!

Ps. Ja mam cholerne mdłości, a teraz jem śledzie.

blueberrry super wiadomość. GRATULUJE !!! Spokojnych już 8 miesięcy :-) Pewnie, że pisz z nami. Dziękuję za powitanie oraz kciuki :-)

ma_gda_86 mam nadzieje, że następnym razem będzie już grubsza kreseczka. Fajnie, że cokolwiek się pojawiło :-)

anias2 ja przy córce (udało się za pierwszym razem) próbowałam wieczorem w dniu, w którym wydawało mi się, że mam owulacje (akurat wtedy wyjechaliśmy na wakacje i wyjątkowo nie byłam pewna czy to wtedy) i nie wstawałam do rana. Potem rano jeszcze raz i kolejnego dnia również rano. Dobrze jest później leżeć przynajmniej pół godziny :-)

Ostatnio wyczytałam, że jeśli mężczyzna ma słabą morfologie plemników, a jest ich dużo (to już sobie dopowiedziałam), to dobrze jest przez tydzień lub chociaż kilka dni co ok 12h "pozbywać się nasienia" (może być też ręcznie ;). Wtedy morfologia się poprawia, choć jest trochę mniej plemników. Tak sobie wymyśliłam, że można to zakończyć na 2 dni przed staraniami, a potem też starać się 2 razy dziennie, lub chociaż raz. Prawda jest taka, że czym dłuższa przerwa u mężczyzny, to plemników niby jest więcej, ale coraz to gorszej jakości. Więc lepiej "dostarczać" mniej, ale ciągle i dobrych :-) Gdzieś też znalazłam zestawienie, że najwięcej procent szans na zajście w ciążę, jest przy staraniach na dzień przed owulacją. Wtedy plemniki na spokojnie dotrą na miejsce i poczekają na jajeczko. One jeszcze dojrzewają w drogach rodnych kobiety.

Ważne jest noszenie przez mężczyzn luźnej bielizny, nie przegrzewanie jajek, albo nawet chłodne prysznice na jajka :-) Broń Boże gorące kąpiele.

Czytałam też że 1000mg witaminy C przez 60 dni znacznie poprawia jakość nasienia. Dobre są też pestki z dyni (cynk) czy orzechy brazylijskie (selen).

Dieta kobiety też ma duże znaczenie w produkcji jajeczek. Trzeba pić dużo wody, mleka i jeść jajka, orzechy brazylijskie oraz nienasycone kw. tłuszczowe omega 3 i 6.

Oczywiście najważniejsze, żeby się nie denerwować i podejść na luzie (choć wiem, że z tym najtrudniej).

Ale się rozpisałam, ale może komuś pomoże :-p

Anulka mam nadzieję, że znowu pozytywny test wyjdzie Ci kilka dni po terminie @ :-)

Ritta ja pomimo, że zazwyczaj wiem kiedy mam owulacje, to w tym cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych. Fajne to jest, bo powiadamiają o owulacji wcześniej, a nie już w jej trakcie :-)
Masz racje, udać się może, ale jajeczko może się nie zagnieździć lub może być samoistne poronienie w dniu terminu @ tzw naturalna selekcja.

nadzieja! trzymam jednak kciuki za opóźnione II :-)

Fimka nie wiem na ile to prawda, ale wyczytałam, że dopiero jak się skończy ból, to oznacza, że jest po owulacji. Ja zazwyczaj mam takie napięcie w podbrzuszu, które się powiększa i niekiedy kończy chwilowym bólem (wydaje mi się, że to owulacja). Temperatura to potwierdza. Monitoringu nie miałam.

Lisica ale fajną niespodziankę zrobił Ci mąż :-)

Hello ja podobnie jak i Amelia nie testuje dzisiaj tzn wczoraj testował i jedna krecha wiec dzis daruje sobie choć nie powiem ze ciagle nadzieja jest :)
Bluberry gratulacje gratulacje szczesciaro

Ostatnia edycja:
Blueberry super wiadomości, ja dopiero ogarniam troche, wstawiłam rosoł i oglądamy z Nadusią " Jake i piraci z nibylandi:)"
Blueberry a powiedz mi kochana, to twoje pierwsze maleństwo?:D
kiedy idziesz do lekarza?
mam nadzieje ze tez mi sie uda i jak ty bede lipcówkaa....:)

Hej laski ;)
Dziękuję za wszystkie życzenia ;)
blueberrry - moje gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!! jeny ,ale fajnie widzieć taki wynik , no to teraz musisz uwierzyć ,że to się dzieje na prawdę , trzymam mocno kciuki i życzę spokojnej ciąży zakończonej pięknym finałem ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aha i ani mi się waż nas opuszczać ,potrzebujemy fluidków ciążowych i to w dużych ilościach;)

Ma_gda - skoro jest tam coś widoczne to trzeba powtórzyć i zobaczyć czy ściemnieje z czasem kreseczka , trzymam kciuki żeby tak właśnie było, ja też miałam poprzednim razem bladą kreseczkę i ciąża była ;) myślę ,że to kiedy ściemnieje to kwestia czasu;)

Lisica- obiecuję ,że teraz zanim cokolwiek zrobię to dobrze się wczytam o co chodzi , wczoraj byłam tak roztrzepana ,że po prostu nie zauważyłam Twojego wcześniejszego postu , w ogóle to powinnam była usiąść na spokojnie ,a nie tak z doskoku...

witam nowe staraczki ;) zapraszam serdecznie do naszego grona rozgośćcie się ;)

dzięki dziewczyny za opiekę nad listą , wczoraj było fajnie, posiedzieliśmy , pojedliśmy , wypiliśmy i poszliśmy spać , a dziś już mam rosołek nastawiony zaraz się biorę za drugie danie.

co ja jeszcze chciałam napisać.... aha co do tego jak się starać chyba anias pytała ...
No my w poprzednim cyklu postawiliśmy na codzienne przytulanki w okolicy owulacji , ale jak widać efekt marny , i myliła mnie trochę temperatura ,najpierw spadła i wzrosła więc myślałam ,że to owu się kręci ,a potem znowu spadła i znowu wzrosła , tak ogólnie to mam podejrzenie ,że coś poszło nie tak w cyklu bo zwykle mnie owulacja boli jak diabli ,a teraz pobolało pobolało i przeszło dość szybko , próbujemy dalej i teraz poczekam czy będzie konkretny ból... moja mama miała bóle co cykl i rok się o mnie z tatą starali , ja myślałam do niedawna ,że jak boli to wtedy jest owulacja ,a mój ginekolog nowy powiedział ,że jak przestaje boleć to jest owulacja bo kiedy pęcherzyk rośnie i pęka to to boli ,a jak już pęknie i komórka jajowa się wydostanie to przestaje boleć.
No to teraz czekamy na kolejne testujące: nadzieja , anastazi, Pati są już po terminach;) Amaliee, Kazimiera,Anulka mają terminy na dziś jak to się mawia nie ma @ jest nadzieja ;)

Pati.Patuszka - kochana odezwij się co u Ciebie???

Październik
nadzieja! - termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013

Amaliee - termin @ 27.10.2013
Kazimiera - termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:
anias2 - termin @ 1.11.2013
Kwiatuszek. - termin @ 01.11.2013
inis - termin @ 03.11.2013
Mexi - termin @ 03-04.11.2013
78LENA - termin @ 04.11.2013
Fimka - termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Lisica - termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
kobietka22 - termin @ 23.11.2013
beata31 - 24-25.11.2013

mariaa - ???
Mizzah - ???
Ada213 - ???

Lista zafasolkowanych:

Mar-chew II
karolq8 II
paulinka88 II
blueberrry II

hej ja u tesciow i w koncu normalny net hehe i moge wszystko ogarnac po kolei:)
ja chyba wogole nie bede testowac bo jest juz bol krzyza i brzucha jak na @ wiec chyba nic z tego nie bedzie....no zobaczymy czy sie pojawi czy to cos innego...cycki juz sama nie wiem czekam na rozwiazanie sytuacji....

Gratuluje zafasolkowanym! Ale fajnie. Spokojnych 9 m-cy:). Co do bolu owu- ja nie zawsze to czuje. Wlasciwie to czesciej nie czuje. W tym tyg.czulam jakies klucie w lewym jajniku w okolicach domniemanej owu. Zobaczymy. A teraz ogladam Misję Martyna jak kobiety w Sudanie rodza. Przerazajace!!!

reklama
... ja myślałam do niedawna, że jak boli to wtedy jest owulacja, a mój ginekolog nowy powiedział ,że jak przestaje boleć to jest owulacja bo kiedy pęcherzyk rośnie i pęka to to boli ,a jak już pęknie i komórka jajowa się wydostanie to przestaje boleć.

No więc właśnie...
Do czasu tego bólu my co drugi dzień się przytulaliśmy, a jak zaczęło boleć to codziennie! :-)

Ciekawa porada dnia z OvuFriend:
"Zielona herbata również posiada kofeinę (o ile nie jest na niej jasno napisane, że jej nie zawiera). Dlatego zieloną herbatę najlepiej pić nie częściej niż dwa razy dziennie."

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry