reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania od jesieni 2013

Dziekuje Anulka za radę. Masz racje wstrzymam się. Najpierw ochłonę, a potem na spokojnie umówię się na wizytę u lekarza.
Chciaż może podejde do przychodni tutaj pod koniec tyg, bo może sie okazać ze będę czekać i akurat wypadnie tak, do dwóch tygodni termin.

Amaliee nie smuć się. Będzie dobrze zobaczysz. Napewno Wam sie uda.

Ostatnia edycja:
reklama
Kazimiera oby się jednak udało. Ja w pierwszej ciąży robiłam test dzień po najdłuższym możliwym terminie @ i miałam dopiero bladą kreskę.

Muszę Wam powiedzieć, że przy pierwszej ciąży czułam, że się udało już 3 dni po owulacji. Tak jakoś troszkę inaczej się czułam, szczególnie jeśli chodzi o brzuch. Miałam też zaparcia i od razu więcej cm w brzuchu :-) Mąż się na początku śmiał, ale potem powiedział, że też czuje że się udało. Jak jechaliśmy autem i były wertepy, to trzymałam się za brzuch :-) Po ok tygodniu zabolały mnie przez chwile plecy na dole podczas spaceru (to jedyny ból pleców przez całą ciążę). Jak wracaliśmy do domu po wakacjach, to przespałam chyba całą drogę i tak dobrze mi się spało :-) Przed okresem ok 2-3 dni bolały mnie piersi (już nie pamiętam w jaki sposób), a dzień przed jedyny raz zakręciło mi się w głowie jak chodziliśmy dłużej po sklepie z meblami. Test zrobiłam dla formalności i na pamiątkę. Pierwszy w życiu i od razu z II kreskami :-)

katkaoo trzymam kciuki, żeby się udało :-)

Kobietka dziękuje za przywitanie :-)

Amaliee przykro mi. Ale następnym razem się uda :-) A mąż wyjeżdża gdzieś dalej do tej pracy?

Fimka, Ritta ja zrezygnowałam z kawy, a herbatę jeśli pije to bardzo słabą.

blueberrry serduszko będzie widać dopiero ok 7 tygodnia. Ja byłam w ostatnim dniu 6 tygodnia i już było widać. Dzień wcześniej podobno mogłoby jeszcze nie bić. Chyba, że masz jakieś problemy z hormonami czy czymś, to wtedy lepiej jak najszybciej.

Kwiatuszek
Ja zawsze zdrowa byłam. Na wizytach kontrolnych zawsze było wszystko wporządku. Nigdy ginekolog nie miała obiekcji.
Wiec poczekam.. :) teraz jeszcze muszę ochłonąć ze sie udało i mam fasolkę w brzuszku :)

Kwiatuszek ja nie piję żadnych soków czy napoi. Właściwie piją tylko wodę, kawę i herbatę (a uwielbiam mocną czarną). W ciąży zrezygnuje z kawy, jeśli miałabym zrezygnować również z herbaty to zostałaby mi tylko woda :szok:

Ja w pierwszej ciąży nie czułam nic, żadnych objawów, żadnych mdłości, żadnych bóli, nic.

Październik
nadzieja! - termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013

Amaliee - termin @ 27.10.2013
Kazimiera - termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:
anias2 - termin @ 1.11.2013
Kwiatuszek. - termin @ 01.11.2013
inis - termin @ 03.11.2013
Mexi - termin @ 03-04.11.2013
78LENA - termin @ 04.11.2013
Fimka - termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Lisica - termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
kobietka22 - termin @ 23.11.2013
beata31 - 24-25.11.2013

mariaa - ???
Mizzah - ???
Ada213 - ???

Lista zafasolkowanych:

paulinka88 II
karolq8 II
Mar-chew II
blueberrry II

ok poprawiłam nasze zafasolkowane babeczki ;) chyba teraz jest ok , a teraz proszę o orientacyjne terminy porodów chodzi mi o miesiąc porodu , a z tygodniami ciąży to bym chyba odpuściła bo trzeba by co trochę zmieniać ,a podejrzewam ,że z czasem nas będzie sporo i łatwo będzie się pogubić.Mamy gościa uciekam , trzymajcie się potem wpadnę

A ja z kawą mam spokój bo nie pijam - nie mogę pić bo mnie odrazu telepie i serce kuje, ale kochane ja Wam polecam nescafe bezkofeinową.
Mój mąż był kiedyś w sklepie i znalaz taką kawę. Byłam mu wdzięczna bo smak kawy ma, i jest bez kofeiny, a od czasu do czasu lubiłam kawę strzelić.
Co do napoi to zimną cocacolę jak chce mi sie bardzo pic.
A codziennie wypijam od 2 do 3 L wody.
Herbaty od święta.

Co do terminu porodu to mi wychodzi
4-6 lipca.. A jutro zaczyna sie 5 tyd. :)

reklama
Do góry