reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

Iwonka mi też wychodzi 26.07 jakby się udało:tak: Na szczęście mi się ta data z niczym nieprzyjemnym nie kojarzy:-p W sobotę będziesz dzień przed spodziewaną @, więc większe szanse na pozytywny wynik, oby:tak:

Rittta a na czym dokładniej polega Twoja praca jako budowlańca? (Jak już pisałaś to przepraszam, ale nie pamiętam:zawstydzona/y:)

reklama
hmmm witam nową staraczkę:p

Mam deski, plecy do mi do d*** wchodzą, od tego stania i lepienia pierogów, ugotowane już, ogarnięte z grubsza... chociaż pewnie wieczorem jak m skończy to się za głowę złapię:-D

Dziewczyny a powiedzcie mi któras, skoro ja pamiętacie jak wam mówiłam ze mam sluz jak białko jajka i to był mój 18 dzień cyklu, czy też mogłam miec później? bo jeżeli tak to wtedy test mogę robic jeżeli to był 18 dzien a miesiączka występuje z przypuszczenia 14 dni po owu to może być cykl 32 dniowy więc z 3 kalkulatorów jeżeli w 18 dc miałam owulacje( no bo tylko wtedy miałam taki śluz ) to okres najprawdopodobniej 15... więc czekam jeszcze do 15:) ostatnia nadzieja:) ale w sumie to tylko przypuszczenia, zawsze miałam 28 dni.

katka podrzuc mi na priva przepis na pierogi, to jest jedyna rzecz w kuchni ktora zawsze mi zle wychodzi :zawstydzona/y:

Ja juz sie gubie w tych 'sluzowych sprawach' w tym cyklu zwlaszcza... tez mam zazwyczaj cykle jak w zegarku 28, tylko kto wie czy ten cykl tak samo wystapi... To jest 3 cykl po odstawieniu tabletek wiec wszystko jest realne, nwet to ze bedzie mial 40 dni :baffled:

Odnosnie testow, ja wczoraj wyszukiwalam na innych forach co pisaly dziewczyny na temat tego kiedy najwczesniej robily test, niektore mialy juz blada kreseczke w 24dc z 28... szczerze to ja juz nie wiem w co wierzyc. na moim tescie pisze 99% dzien po spodziewanym @ ale on ma czulosc 20ml. Jutro maja mi dostarczyc te z czuloscia 10, poczekamy zobaczymy.
Predzej czy pozniej sie uda.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rittta a na czym dokładniej polega Twoja praca jako budowlańca? (Jak już pisałaś to przepraszam, ale nie pamiętam:zawstydzona/y:)

Przez 4 lata pracowałam na budowie jako inżynier budowy, później (jak zrobiłam uprawnienia) kierownik robót. Głównie mieszkaniówka i hotel z funkcją spa (fajna budowa :tak:). Ale wiadomo jak jest na budowie, praca do późna i w soboty. Dziecko przestało mnie poznawać i stwierdziłam, że tak być nie może. Teraz pracuję w biurze ale to też praca stricte związana z budownictwem więc mi pasuje.

Brakuje mi budowy, lubiłam tą pracę ale trudno ją połączyć z rodziną.

Katka śluz białko jajka nie występuje po owulacji. Więc wtedy byłaś jeszcze krótko przed albo to był dzień owulacji.
Poza tym z tego co pamiętam to dość długo brałaś tabletki a wtedy cykle zawsze mają 28 dni.
A jakie były twoje naturalne ?

Ostatnia edycja:
Ritta moj maz jest z zawodu budowlancem. Bardzo dlugo pracowal w swoim zawodzie, lubil to co robil dopoki nie zaczely sie problemy z kregoslupem. Masa pieniedzy zaoszczedzona bo potrafi zrobic wszystko i ja jestem z niego dumna :) Teraz tez siedzi w biurze ale jako kierownik uwaga - w logistyce ;) ale widac ze go ciagnie do budowlanki i robotek wykonczeniowych ;) nie odrzuci propozycji pomocy znajomym.

Rittta a jak reagowali podwładni, że mają kobietę za kierowniczkę? Nie miałaś problemów, bo wiadomo jacy są czasem faceci ze swoim ego i w ogóle? Tym bardziej, że z Ciebie taka ładna kobietka:tak: Dobrze, że wybrałaś swoją rodzinkę, bo to w życiu najważniejsze i warte każdego poświęcenia;-)

Katka może faktycznie miałaś owu w 18 dc, albo implantacja zarodka była u Ciebie później(występuje od 4 do 12 dnia po owu), a dopiero po implantacji jest wytwarzane HCG, hmm.. ale to tylko takie gdybanie, trzeba czekać co się wydarzy;-)

karotka miło nam cię poznać - ja też jestem karolina i też mam 25 lat :-) ale moja córa ma 10 miesięcy - ty już masz super że córa już duża pociecha :-) rozgość się u nas :-) i powodzenia w czasie owu :-)
katka super zabudowa :tak:

wieczorkiem was doczytam bo ala mi tu grymasi a później zmykam na zakupki :tak: muszę dokupić jeszcze testów owu bo mam tylko 5 i coś mi się zdaje że przy moich nieregularnych to za mało będzie :szok: buuuziole dla was kobietki!

edit
ookatkaoo
testowałaś/testujesz dzisiaj czy czekasz do soboty?

testowałam dziś ale jeżeli miałam owulacje w 18 dniu cyklu w takim razie musze czekac do 15 i nawet jezeli dziś nie wyszedł to miał prawo bo niby owulacja wtedy była 31 pazdziernika to dzis jest 13 dni po... wiec czekam do 15:D
ale nagmatwałąm:D

Ritta moj maz jest z zawodu budowlancem. Bardzo dlugo pracowal w swoim zawodzie, lubil to co robil dopoki nie zaczely sie problemy z kregoslupem. Masa pieniedzy zaoszczedzona bo potrafi zrobic wszystko i ja jestem z niego dumna :) Teraz tez siedzi w biurze ale jako kierownik uwaga - w logistyce ;) ale widac ze go ciagnie do budowlanki i robotek wykonczeniowych ;) nie odrzuci propozycji pomocy znajomym.

Iwonka mój mąż także jest budowlańcem, jak sie poznaliśmy robił na ociepleniach, teraz przeważnie jeździ na mosty czy robi na dachach... ale co do znajomych o jest to samo, nieraz juz miałam tego dosyc ale wkoncu zrozumiałam jak pojechałam z nim do jego znajomego. Jeździł z nim w delegacje i jego ten znajomy buduje sie od 2 lat juz ale powoli bo nie maja kasy, chatka piękna cudowna masakra ale wiadomo remont kosztuje i moj mąz za kazdym razem jak wracał z delegacji w piątek to całą sobote spędzał u niego pomagał mu ocieplac domek...

reklama
katka znam to doskonale, Czasen rowniez na drodze pojawiaja sie nowi 'przyjaciele' albo starzy 'przyjaciele' ktore sobie przypominaja o 'budowlancu' gdy nie maja kasy na remont przez ekipe remontowa :/ wiadomo osoba prywatna zrobi to taniej, po znajomosci itp...
Albo wspolpracownicy ktorzy za plecami dupe obrabiaja, klody pod nogi rzucaja a gdy potrzebuja pomocy to gdzie dzwonia? Nie musze chyba odpowiadac... ach szkoda nerwow

Do góry