reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Tak mam niedoczynność tarczycy , u mnie akurat jedynym symptomem było tycie, no i przy nadczynności np się chudnie, do tego może byłam jeszcze nerwowa bardzo i zmęczona wiecznie, a teraz jak biorę leki to jest wszystko ok.

reklama
Nerwowa jestem, zmęczona jestem,a tycie... W sumie na diecie to trochę zleciało... Więc nie wiem jak to interpretować. Chyba by było raczej ciężko schudnąć, nie? Badania się robi na jakieś skierowanie? Czy po prostu idzie i płaci?

Ja poszłam do rodzinnego lekarza i powiedziałam ,że mam nadmierne owłosienie i chciałabym zbadać hormony dostałam skierowanie do endokrynologa , endokrynolog skierował mnie do szpitala i wyszła niedoczynność i hirsutyzm ( powód nadmiernego owłosienia ) jeśli chcesz przebadać hormony to mówisz lekarzowi i powinien Cię pokierować do endokrynologa , a jeśli nie chcesz czekać w kolejkach to warto zrobić sobie tsh , ft3, ft4 i przeciwciała anty TPO czy jakoś tak zaraz zobaczę w moim wypisie to dopiszę.
No dobrze napisałam i jeśli tsh jest za wysokie to by wskazywało na niedoczynność , a jeśli przeciwciała anty TPO są ponad normę to jest chyba hashimoto czy jakoś tak ,ale ja mam te przeciwciała w normie to dokładnie nie wiem o co w tym biega bo nie interesowałam się za bardzo tym.No i jeszcze lekarze patrzą na to ft3 ft4 ,ale co biorą w tym pod uwagę to nie wiem pewnie normy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie badania wyszły dobre poza prolaktyną oczywiście. Damy radę kobiety w końcu jest na wiele, nie jesteśmy jedyne które chcą maleństwo i mają problemy z tym związane.
Damy radę:)

Dzień dobry dziewczyny , życzę Wam miłego weekendu :-)
ARLEN- pewnie ,że damy radę, wszystko się nam ułoży i jeszcze będziemy szczęśliwymi mamusiami i będziemy się tu dzielić naszym szczęściem :)

O i nadmierne owłosienie też mam!! Chyba muszę sobie te badania porobić... Mój rodzinny lekarz to sąsiad więc skierowanie na pewno wypisze:) Udanego weekendu dziewczyny:)

reklama
ARLEN- witaj :)
jak tam Twoje samopoczucie dziś?
ja jak widać na suwaczku rzucam palenie , i dziś miałam taki kryzys ,że masakra po prostu ,ale nie dałam się żułam 2 gumy nicorette , połamałam wszystkie fajki jakie mi zostały w domu jeszcze w złości na samą siebie i dziś jadę do teściów na weekend , także pewnie napiszę dopiero jak wrócę , mam teściów na wsi mieszkają pod lasem fajnie jest tam zimą robimy sobie kuligi po lesie ,a latem i wiosną grillujemy i chodzimy na spacerki:) mieszkają też tam brat męża z żoną i trzema córkami , bawimy się razem i gramy w piłkę no dziś nie pogramy bo pada ,ale jak jest ciepełko to gramy w siatkę miło mi tam płynie czas i liczę ,że zapomnę tam o fajach , pobawię się z dziewczynkami , pomogę szwagierce w jakichś pracach domowych może , posiedzimy sobie wszyscy razem fajnie będzie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry