• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ritta gratuluje!!!

Powiedzcie mi jaki jest dobry kwas foliowy a ktory nie kosztuje majatek??
Ja dzisiaj jade do rosmana po rekawice do masazu i peeling bo oliwke juz mam i zaczynam dba o cialko juz teraz

Ja biorę ten: Dr.Max Kwas Foliowy 800µg 90 tabletek Dr.Max Pharma Ltd. – Suplementy diety Dr.Max Pharma Ltd.
Kosztuje tylko 12.99 zł za 90 tabletek(czyli wystarczy na 3 miesiące:) ), w dodatku ma wyższą dawkę niż np. Folik:)

Kobietka ale Ci się okropny lekarz trafił:(

Ostatnia edycja:
reklama
Lisica ten mój z Dr. Max ma 1,6 mg czyli, aż 4 razy tyle:) Chociaż wystarczy 0,4 mg, ja w pierwszym miesiącu też brałam Folik, ale potem kupiłam Dr. Max 90 tabletek w innej aptece za tą samą cenę co Folik 30 tabletek, więc ze względów ekonomicznych się przerzuciłam na Dr. Max;-)

JA tez kupowałąm folik 90tabl za 17 zł a teraz mi szwagierka kupiła 90tabl za 6 zł. Ale dzis byłąm w rosmanie i widziałąm 60tabl za 5 zł. dawka ta sama. Kupiłam wiesiołka i jescze zelazo z wit C i kwasem foliowym. Ile tego wiesiołka jesc?? Nadzieja kochana z rannego zrób. A jak nie to nastepny cykl bedzie nasz;-* trzymam Mocno &&&

Bubbles, ja lekarzem nie jestem, ale słyszałam że optymalna dawka to Folik. A to znalazłam w necie:

[h=3]Skutki nadmiaru kwasu foliowego[/h] W przypadku nadmiaru kwasu foliowego może nastąpić rozdrażnienie i bezsenność. Długotrwałe stosowanie może spowodować przedawkowanie, na skutek którego w moczu tworzą się szkodliwe kryształy folacyny. Ponadto mogą także pojawić się zaburzenia układu nerwowego i pokarmowego, a także odczyny alergiczne skóry (wysypka, zaczerwienienie, swędzenie). W rzadkich przypadkach może dojść do skurczu oskrzeli.
Nadmiar kwasu foliowego w organizmie mogą sygnalizować zatem: utrata apetytu, wzdęcia, nudności, kłopoty ze snem i rozdrażnienie, kołatanie serca, roztargnienie i kłopoty z pamięcią.
Warto dodać, że u osób, które cierpią na anemię złośliwą, nadmiar witaminy B9 może utajnić objawy choroby.

Ja tam zresztą wolę sałatę:D:-D

Myszencja myślę, że żeby przedawkować trzeba by było spożywać dużo wyższą dawkę, ja biorę ten już 3 miesiące i nic mi nie jest:) Tym bardziej kobiety u których jest większe zagrożenie na urodzenie dziecka z wadami cewy nerwowej mają przepisaną dawkę aż 5 mg Kwasu foliowego:)

Domka nie każdy:) Mój ma 1,6 mg, taki mi poleciła pani w aptece, bo powiedziała, że bardziej się opłaca niż inne które mają u siebie na stanie:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry