reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

wiecie co moje przemyślenia na temat starań wyglądają następująco:

jak się o tym myśli to jest trudniej czasami , a czasem udaje się od razu , tylko jak tu nie myśleć jak się chce siłą rzeczy , najlepiej w sumie chyba nie wiedzieć kiedy ta owu ,choć też nie zawsze, ja mam taką sytuację ,że mnie często boli przy owulacji i ja siłą rzeczy wiem kiedy ona występuje i weź tu nie myśl kobieto nie??? Właściwie to też zaszłam poprzedni jak odpuściłam ... teraz chciałam też odpuścić,ale nie da się na dzień dobry tego olać przynajmniej ja nie potrafię tego zrobić , więc myślałam o tym ,może nie jakoś chorobliwie ,ale jednak ....
Moja szwagierka starała się pół roku o pierwszą córkę , moja mama o mnie rok , a moja kuzynka ma troje dzieci każdy to wpadka , koleżankę mam która wpadła raz ,a teraz mi daje rady kiedy mam się z mężem starać :errr: , wczoraj mnie pytała kiedy mam mieć @ i wiecie co mi powiedziała jak jej powiedziałam ,że w niedzielę ? Powiedziała ,że mamy się z mężem teraz starać bo to są najbardziej płodne dni w całym cyklu :szok: z taką wiedzą nie dziwię się ,że ona wpadła i nie zdziwię się jeśli znowu wpadnie , no i ogólnie podsumowując to nie lubię jak ktoś kto wpadł komentuje ,że jak my robimy skoro nam nie wyszło i ,że jak można nie potrafić dziecka zrobić jeszcze jeśli się wie kiedy owulacja prawdopodobna była.

reklama
blue jak to ochłoniesz ??? Po niedzieli to długo nie ochłoniesz :-)
Dziewczyny, liczę że w niedziele ujawni się kilka ciężarówek.
Mocno za wszystkie trzymam kciuki.

Dziękuje. Pisze ochłonę, bo dałam sobie na luz.. Jak nie ten to następny cykl. Mam nadzieję, że udało nam się w tym pierwszym cyklu starań, ale dziś straciłam jakoś wiarę.. Cxuję jakieś obiawy, ale równie dobrze może być to na @.
Aby ta niedziela, była dla mnie jak i dla wielu pozytywnym zaskoczeniem.
Trzymam kciuki za wszystkie..
I niech ten mój entuzjazm wróci, co nie będę tu Wam się dołować.. :)

Październik:
nadzieja!- termin @ 17-23.10.2013
Pati.Patuszka - termin @ 23-26.10.2013
anastazi - termin @ 24-26.10.2013
Amaliee - termin @ 26.10.2013
Kobietka22 - termin @ 27.10.2013
Kazimiera- termin @ 27.10.2013
Anulka198424 - termin @ 27.10.2013
blueberrry - termin @ 28.10.2013
Ritta - termin @ 28.10.2013
Fuma_Foch - termin @ 30.10.2013
ma_gda_86 - termin @ 30.10.2013

Listopad:

inis- termin @ 03.11.2013
78LENA- termin @ 04.11.2013

Fimka- termin @ 06.11.2013
Domka12 - termin @ 08.11.2013
Macadamia- termin @ 07.11.2013
Ewka29 - termin @ 09.11-13.11 2013
ookatkaoo1993 - termin @ 10.11.2013
BubblesGirl - termin @ 16.11.2013
beata31 - 24-25.11.2013

mariaa - ???
Mizzah - ???

Lista zafasolkowanych :

Mar-chew II
karolq8 II
paulinka88 II

beata- ja też mam niedoczynność tarczycy , co bierzesz na to ? Jaki masz poziom tsh? ja choruję na to od ponad 2 lat już niestety ,a wykryłam przypadkiem na badaniach hormonalnych.

Ritta przykro mi:( nastepny cykl bedzie lepszy;) trzymam &&&&&

Kobietka ja tez na obiadrj rybka surowka i ziemniaczki plus zupka ogorkowa:)
Ja tez jak liczylam to nie moglam zajsc...odpuscilam i id razu ;) teraz tez w sumie powiedzialam co ma byc to bedzie:)

wiecie co moje przemyślenia na temat starań wyglądają następująco:

jak się o tym myśli to jest trudniej czasami , a czasem udaje się od razu , tylko jak tu nie myśleć jak się chce siłą rzeczy , najlepiej w sumie chyba nie wiedzieć kiedy ta owu ,choć też nie zawsze, ja mam taką sytuację ,że mnie często boli przy owulacji i ja siłą rzeczy wiem kiedy ona występuje i weź tu nie myśl kobieto nie??? Właściwie to też zaszłam poprzedni jak odpuściłam ... teraz chciałam też odpuścić,ale nie da się na dzień dobry tego olać przynajmniej ja nie potrafię tego zrobić , więc myślałam o tym ,może nie jakoś chorobliwie ,ale jednak ....
Moja szwagierka starała się pół roku o pierwszą córkę , moja mama o mnie rok , a moja kuzynka ma troje dzieci każdy to wpadka , koleżankę mam która wpadła raz ,a teraz mi daje rady kiedy mam się z mężem starać :errr: , wczoraj mnie pytała kiedy mam mieć @ i wiecie co mi powiedziała jak jej powiedziałam ,że w niedzielę ? Powiedziała ,że mamy się z mężem teraz starać bo to są najbardziej płodne dni w całym cyklu :szok: z taką wiedzą nie dziwię się ,że ona wpadła i nie zdziwię się jeśli znowu wpadnie , no i ogólnie podsumowując to nie lubię jak ktoś kto wpadł komentuje ,że jak my robimy skoro nam nie wyszło i ,że jak można nie potrafić dziecka zrobić jeszcze jeśli się wie kiedy owulacja prawdopodobna była.

Nie da się tak poprostu odpuścić kiedy tak bardzo pragniesz dziecka.
Nie da się nie myśleć kiedy warto sprawdzić kiedy ma się dni płodne aby było łatwiej.
Nie da się nie patrzeć na te wszystkie słodkie rzeczy w sklepach dla maluszków kiedy wiedz ze sie starasz.
Nie da sie nie myślec o tym czy może jest czy nie jesteś, bo jak masz wziąć jakieś tabl lub wypić alko na imprezie to myślisz ze może jednak jesteś w ciąży i cos Tobie i fasolce zaszkodzi.
Nie da sie nie myślec kiedy chcesz dzidziusia a potem masz jakieś obiawy przed @.

Wiec jeżeli planujesz, nowe życie, planujecie razem z partnerem rodzicielstwo, powiększenie rodziny, to nie da sie nie myśleć o ciąży.

Kobietko wiesz jaki jest absurd wpadek w moim otoczeniu kiedy się pytałam jak to było i wogole ? (a wiedziałam, ze wpadli bo przed tem ich wypowiedzi były jedno znaczne nie chcemy miec dzieci, teraz, może kiedyś ale nie teraz).
Taki absurd, że przecież my planowaliśmy od dawna juz że rodzine powiększymy, a potem zeby odwrócić uwagę od swojej osoby to nagle pada, ty juz tez powinnas pomyśleć. Absurd!

Dziecko to dar i nie ważne czy wpadka czy zaplanowane. Najważniejsze jest żeby każdy patrzył na siebie, a dając rady pamiętał, że każdy jest inny i nie każdy tak samo myśli. Każdy ma swoje racje. Warto wesprzeć, dodać otuchy, podzielić sie dobrym słowem, a nie wymądrzać sie mądrościami które nie mają sensu. Jak ja czegoś nie wiem, milcze lub szukam i czytam aby powiększyć swoja wiedzę.

A po za tym teoria z praktyką często nie idzie tez w parze. I nie zawsze jest tak jak chcemy. Ale najważniejsze jest aby sie nie dołować a odnaleźć siłę w sobie żeby iść na przód a nie stac w tym samym miejscu i nic nie robic :)

Ps. Przepraszam za błędy, pisze z telefonu. ;)

reklama
beata- a mówiłaś endokrynologowi ,że się starasz? Z takim tsh to raczej trudno zajść w ciąże powiedziałabym nawet ,że bardzo trudno niestety , optymalny wynik to do 2 na ciążę ,a ja miałam ostatni 2,06 i mi endokrynolog zwiększył dawkę leku odrobinkę bo od poniedziałku do piątku mam brać 75 , a w sobotę i niedzielę 100 , początkowo brałam 50 i było ponad 3 cały czas, a potem przeniosłam się do endokrynologa ginekologa i powiedział mi ,że jeszcze jak wynik wynosi 2,5 to można się starać , jak mi wykryli niedoczynność to miałam trochę ponad 5 kiedy teraz powtarzasz badanie tsh? absolutnie nie mam zamiaru straszyć ,ale z takim wynikiem to ja puki co bałabym się zachodzić w ciążę ,ale najlepiej skontroluj jaki masz poziom teraz bo może już w normie jest :tak:

Do góry