reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od jesieni 2013

reklama
Oglądałam na ovufriend testy to niektórym cień-cienia wychodził już 10 dnia po owu, więc jak rano nie dostanę @ to pewnie i tak zatestuje, bo będzie mnie za bardzo korciło:zawstydzona/y: Też mi się tak wydaje, że mam dość krótką fazę lutealną, można coś na to poradzić czy tylko wizyta u ginka mnie ratuje?

Oglądałam na ovufriend testy to niektórym cień-cienia wychodził już 10 dnia po owu, więc jak rano nie dostanę @ to pewnie i tak zatestuje, bo będzie mnie za bardzo korciło:zawstydzona/y: Też mi się tak wydaje, że mam dość krótką fazę lutealną, można coś na to poradzić czy tylko wizyta u ginka mnie ratuje?
Tu masz wskazówki :) Krótka faza lutealna | parenting.pl

Ritta testy owulacyjne moga sie tez mylic, widze po Twoim wykresie ze masz szyjke wysoko, tak szyjka jest zazwyczaj przed owulacja i najwyzej w ndiu owulacji a testy masz negatywne. Wydaje mi sie ze jutro bedziesz miala skok temp.
Na forach udostepnione sa wykresy zaciazonych i tam tez zaznaczone sa testy owulacyjne jako negatywne a dziewczyn pozachodzily w ciaze ;)
Staram sie pojac te wykresy ale ciezko mi to idzie.

Ritta dzięki, bardzo ciekawy artykuł, zastosuje się na początek do tych wskazówek co do diety i zobaczymy w przyszłym miesiącu jak to będzie, chociaż przez cały ten cykl oprócz kwasu foliowego brałam też magnez, więc może i w tym cyklu już będzie jakaś poprawa, choćby przez ten magnez.

Witam wszystkich;-)
Myszencja witam na forum.
Adelo to siemie lniane i to drugie to w jakiej postaci bierzesz? i ile kosztuje?
Caroline w tym miesiący staranka bedą codziennie i temperature mierze.

anastazi - pocieszyłaś mnie, bo my też codziennie a przez chwile już zwątpiłam czy czasem sami sobie nie zmniejszamy szans. Tylko trudno się powstrzymać, żeby rzadziej :-)

Bubbles - no to trzymam kciuki, będę zaglądać z samego rana po dobre wieści! :)

Amaliee - bardzo dobra logika z tym pokojem, jak już kredyt to lepiej dobrać. Niewielka różnica a później gdyby trzeba było zamieniać na większe to maasa zachodu. Super:)

iwonka liczę na ovu w sobotę lub niedzielę i że test dziś w końcu wyjdzie pozytywny. A szyjka wydaje mi się, że podnosi się stopniowo. Bywała wyżej :) A że testy czasem kłamią to też prawda.

bubbles może warto będzie zwiększy dawki suplementów (magnez i B6). Zerknij na zalecenia w artykule i jakie Ty przyjmujesz.

Ritta tam jest podana dawka magnezu 500mg, a ja brałam 2 tabletki dziennie po 180mg , więc 360mg, może będę brała po 3 tabletki dziennie:) Witaminę B6 mam w takim kompleksie witamin w dawce 160 mg więc też trochę za mało, no nic muszę pomyśleć o jakimś kompleksie witaminek, możecie coś polecić gdzie by były wystarczające dawki witamin dla starających się?

reklama
Do góry