reklama
Mizzah
Fanka BB :)
Amaliee, po pierwsze nie czytaj na internecie! Wiem, że łatwo mówić, ale od czytania człowiekowi w głowie się przewraca i ma natłok myśli - wiem coś o tym. Po drugie skonsultuj się z lekarzem kolejnym a jak trzeba to jeszcze kolejnym, na jednej opinii nie można bazować.
Amaliee nie denerwuj sie.Idz do innego lekarza i skonsultuj to co powiedzial ten.Zobaczymy bo nieraz sie zdarzaja przypadki ze lekarz widzi cos czego nie ma...to tak na pocieszenie.Nie czytaj informacji w necie bo ludzie nieraz pisza totalne bzdury zeby tylko nastraszyc chyba...Ten lekarz przepisal Ci cos?Rozumiem ze chodzi o krwiak pozakosmowkowy?jak tak to one wystepuja w 25% ciaz na poczatku a w wiekszosci przypadkow same sie wchlaniaja w okolo 20 tc.A powiedz masz krwawienia?
No i lekarz powinien Ci powiedziec ze teraz powinnas bardzo sie oszczedzac, wrecz bym powiedziala duzo lezec.Na pewno dostaniesz luteine i mgnez i podejrzewam ze nospe i wszystko bedzie dobrze
Trzymam za Ciebie kciuki
No i lekarz powinien Ci powiedziec ze teraz powinnas bardzo sie oszczedzac, wrecz bym powiedziala duzo lezec.Na pewno dostaniesz luteine i mgnez i podejrzewam ze nospe i wszystko bedzie dobrze
Trzymam za Ciebie kciuki
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Jestem tu po raz pierwszy ale widze ze mam podobne problemy.... Mam długie i nieregularne cykle. Staramy sie o dzidzie od jesieni i nic tzn od października dokładnie. Miala 2 krotnie podwyzszona prolaktyne czyli nie az tak wiele... i torbielke mała na lewym jajniku. tak stwierdzil moj pierwszy ginekolog. przepisał mi bromergon 2x dziennie po 1 tabletce i luteine od 14dc przez 10 dni i tak kazal 3 miesiac..... po 3 miesiacach mialam isc na wizyte do niego ale okazalo sie ze zerwal kontrakt z przychodnia. poszlam do znajomej mi pani ginekolog na monitoring cyklu..... stwierdzial ze dawka 2 tabletek calych dziennie bromergonu to "konska dawka" zwlaszcza ze nie miala duzo podwyzszonej prolaktyny i ze powinnam brac pol tabletki dziennie na noc i luteine i obserwujemy cykl..... wiec bralam pol tabletki dziennie w 16 dc moj pecherzyk mial 14 mm w 21 dc juz 22mm a dzis w 24dc dalej nie pekl i ma 3-4cm to juz torbielka.... i nie zmienila mi lekow jak mowie ze juz 4 miesiace to samo biore i nie pomaga i po tych slowach zamiast luteiny ktora bralam 2 razy dziennie mam brac duphaston 2 razy dziennie od 12 dc ........ mam dosc ... powiedzcie juz nie wiem kogo sluchac
blueberrry
Szczęśliwa :)
Amaliee wiesz niechce obrażać, ale jakiś chyba bufon! Mów o miesniakach itp, a nie daje wytycznych i każe tylko witaminami sie faszerować. Dziwak.. Odpękał wizytę i si ju nara. Jak najszybciej poszła bym do innego.
Moze złe to zabrzmi przepraszam, moze on nie miał tego na myśli moze to ja złe interpretuje, ale on jak by lachę położył na to i co ma byc to bedzie.. Jak by spisał na straty :/ straszne podejście.
Kinga889 witaj i rozgość sie, w tym temacie nie pomogę, ale napewno bedzie odzew od kobietek i pomogą. :*
Moze złe to zabrzmi przepraszam, moze on nie miał tego na myśli moze to ja złe interpretuje, ale on jak by lachę położył na to i co ma byc to bedzie.. Jak by spisał na straty :/ straszne podejście.
Kinga889 witaj i rozgość sie, w tym temacie nie pomogę, ale napewno bedzie odzew od kobietek i pomogą. :*
Ostatnia edycja:
WItam w południe;-)
Ameliee bądź dobrej myśli, moja kuzynka też miała krwiaki i się wchłonęły na początku ciąży. Takze póki co skonsultuj z innym lekarzem..
A wcześniej nie byłaś na usg? nie wiedziałaś, że masz te mięśniaki i krwiaki?
Kinga witaj!! ja tylko clo brała.. tyle w temacie tabletek. Za to moja siostra cały arsenał ale już w ciąży;-)
Olushia super, myślę, że nam się uda.. ale u mnie znów ale ..
Właśnie wróciłam od kardiologa, mam kołatania serca, muszę brać leki, przy których nie można być w ciąży. :-(
Porobiłam badania krwi, TSH, elektrolity, mam też zrobić echo serca.
Czekam na diagnozę, oby to nie było drżenie samoistne.. bo rok już chodzę od lekarza do lekarza i nikt nie potrafi mi pomóc:-(
Ale myślę POZYTYWNIE
Póki co mam leki brać miesiąc, także widzicie wiosna u mnie nieunikniona hehe ale oby się udało... marzy mi się ojj bardzo zimowe albo wiosenne dzieciątko
Ameliee bądź dobrej myśli, moja kuzynka też miała krwiaki i się wchłonęły na początku ciąży. Takze póki co skonsultuj z innym lekarzem..
A wcześniej nie byłaś na usg? nie wiedziałaś, że masz te mięśniaki i krwiaki?
Kinga witaj!! ja tylko clo brała.. tyle w temacie tabletek. Za to moja siostra cały arsenał ale już w ciąży;-)
Olushia super, myślę, że nam się uda.. ale u mnie znów ale ..
Właśnie wróciłam od kardiologa, mam kołatania serca, muszę brać leki, przy których nie można być w ciąży. :-(
Porobiłam badania krwi, TSH, elektrolity, mam też zrobić echo serca.
Czekam na diagnozę, oby to nie było drżenie samoistne.. bo rok już chodzę od lekarza do lekarza i nikt nie potrafi mi pomóc:-(
Ale myślę POZYTYWNIE

Póki co mam leki brać miesiąc, także widzicie wiosna u mnie nieunikniona hehe ale oby się udało... marzy mi się ojj bardzo zimowe albo wiosenne dzieciątko
Amaliee a na badaniach wczesniej nic nie widzial? Przeciez to nie bierze sie z dnia na dzien.U mnie kiedys widziala lekarka nadzerke ktorej nie bylo a ja mialam juz skierowanie na wypalanke...takze skonsultuj to z innym lekarzem i nie stresuj sie...idz jak najszybciej do innego bo nawet jak tam sa to bedziesz wiedziala ile i jakiej wielkosci do tego dostaniesz luteine,nospe i magnez a jak chodzi o miesniaki to po prostu bedziesz musiala czesciej odwiedzac ginekologa zeby kontrolowal ich wzrost.Bedzie dobrze musi....tylko sie nie denerwuj
a ocenil chociaz jakie sa te miesniaki czy tego tez nie raczyl zrobic?

a ocenil chociaz jakie sa te miesniaki czy tego tez nie raczyl zrobic?
Ostatnia edycja:
reklama
Bellaa
Fanka BB :)
Amaliee będzie dobrze, moja siostra miała krwiaka, co prawda pękną ale z ciążą było wszystko dobrze, a jak jej pękł a ona nie wiedziała że ma, było tyle krwi że jak siedziała na pogotowiu bo oczywiście nikt się nią nie zajął, to jeansy jej przemokły i krew była na krześle, ona załamana myślała że poroniła, a dzidzia była bezpieczna, nic nie miało na nią wpływu, ale krwiaki też się wchłaniają. Skonsultujesz z innym zobaczysz co ci powie, a i nie czytaj internetu, czasami to dołuje. Trzymam kciuki.
KasiaJ nie będziesz sama, ja też muszę czekac, więc może nawet zdążysz przede mną.
KasiaJ nie będziesz sama, ja też muszę czekac, więc może nawet zdążysz przede mną.