reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zgadzam się, że badania tarczycy są bardzo ważne przed ciążą i w trakcie. Jeśli wyniki wyjdą złe, radzę poszukać bardzo dobrego endokrynologa. Ja przez całą ciążę musiałam raz w miesiącu badać tsh i chodzić do lekarza, który dobierał mi odpowiednią dawkę leku. Wiem, że to dzięki niemu mam zdrowe dziecko, bo u mnie problem z tarczycą jest poważny. Jutro jadę do niego, żeby zaczął mnie przygotowywać do kolejnej ciąży. Gdyby któraś z Was potrzebowała namiaru do genialnego endo z Krakowa, to służę pomocą :)

Też sobie pojadłam za troje chyba. Ruszać się nie mogę.

reklama
A powiedzcie mi jakie hormony na tarczyce powinnam zbadac bo tu mi zrobili too TSH I Kakadu 13.5 (4.5-14.) Wiec juz chyba za wysokie. Ale ja nadczynnosci napweno nie mam.... mialam jako dziecko i mialam niedowage niestety po przeprowadzce leczenie pzerwano. Potem ciaza I zawirowania hormonalne. Teraz tyje od powietrza jestem senna wypadaja mi wlosy pije wode litrami. ..same objawy niedoczynnosci a I u mnie w rodzinie jest razem z cukrzyca. Ale zeby tu wyslali do endokrynologa to chyba umierac trzeba:no::wściekła/y:

Niestety nie. Tutaj badania robi lekarza rodzinny I on decyduje czy wyslac do specjalisty. Moge poprosic ale watpie. Bede szla po nowym roku na badania wiec powiem ze chce wszystkie hormony albo niech spada. Poszukam polskiego endo ale pewnie ze 200euro wydam

kurcze przestraszyłyście mnie z tą tarczycą..pogrzebałam w internecie i wyczytałam,że objawy niedoczynnosci to np:
-zimne dłonie i stopy
-łamliwe włosy
-sennośc,zmęczenie
-sucha skóra
a ja tak mam :(
Idę do lekarza jak najszybciej zbadać tarczycę.

kurcze przestraszyłyście mnie z tą tarczycą..pogrzebałam w internecie i wyczytałam,że objawy niedoczynnosci to np:
-zimne dłonie i stopy
-łamliwe włosy
-sennośc,zmęczenie
-sucha skóra
a ja tak mam :(
Idę do lekarza jak najszybciej zbadać tarczycę.
Ja tez mam. Bede szla po nowym roku I zmusze zeby zrobila wszystkie badania

Tak trzymać dziewczyny! Na prawdę warto zrobić badania. Tylko lepiej nie czytajcie za dużo na ten temat w necie, bo można się przestraszyć. Ja od lekarza dostałam absolutny zakaz w trakcie ciąży :) zaufałam mu w pełni i się opłaciło.
Pam_x_pam - oby lekarka nie robiła problemów i wypisała skierowanie. Powinna sobie zdawać sprawę, jakie to ważne.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry