reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tesiakkk no nareszcie :) Juz sie martwilysmyy co z Toba...

Kurcze wspolczuje Ci zlego samopoczucia :( Ale za to zazdroszcze fasolki w brzuchu :):):)

reklama
Carla zdjęcie śliczne, mam podobne z moją niunią, i drugie zdjęcie stópki :) hehe. Na kiedy ty masz termin? nie pamiętam
Dorcia mam nadzieję że Cię nie odetną od świata na tak długo
Muffi smakowicie wyglądają te burgery, co wy na to ..pasuje coś takiego zrobić na urodziny małej?, planujemy w ogóle grila zrobić i tak wymyślam co by podać
Dobrze ja czytam, że każda z was przy drugiej ciąży ma/miała typowo ciążowe dolegliwości? mimo że w pierwszej było ok? Ja prawdopodobnie idę do pracy od połowy sierpnia/wrzesień , małą chyba będziemy musieli oddać do żłobka, na początek tylko na parę godz dziennie
Dziewczyny doradźcie mi gdzie można jechać na 4 dni z naszą małą, gdzie będzie miała jakieś zwierzątka, jakiś basenik i w ogóle atrakcję dla niej? najlepiej gdzieś w małopolsce, szukam i szukam i lipa , jak macie jakieś propozycję błagam podzielcie sie. No nic idę szukać dalej

Ianka, u mnie jest tak jak piszesz. w poprzedniej ciąży, tydzień mdłości i zero wymiotów. a teraz? dziś znów zaliczyłam wizytki w łazience ble. myślałam że przechodzi powoli. męczy mnie od 5 tygodnia... a jutro wkraczam w 13 tydz...czyli prawie 2 miesiące z wymiotami
my też robimy jutro grilla - imieninowo dla mojego P. dla mnie grill to szybki i łatwy sposób na imprezę - więc urodziny, czemu nie :)
co do wyjazdów, to my na 3 dni jedziemy. P chciał na mazury ale ja nie lubię jezior. próbuję go urobić na morze :) dość blisko mamy bo niecałe 300km :cool2:

vinga współczuje tych dolegliwości, co do urodzinek małej to nei chcę właśnie zwykłego grila z kiełbaską , tylko coś pokombinować,jakieś ciekawe dania z grilla np, sama nie wiem, jak będzie tak ciepło to nich tylko wyjść na zewnątrz (do tych komarów!) . Torcika napewno zamawiam , bo mój talent do przystrajania tortów jest zerowy :-D A wyjazd no najchętniej w rejony gór, niby coś znalazłam, ale szperam dalej

Vinga to udanego wypoczynku...dobre i 3 dni...ja też chcę !!! Moje "witaj kibelku" z Oliwią minęło jak skończyłam 12 tydzień ciąży...u Ciebie też tak będzie ... trzymam kciuki:tak:

Jak widać neta nadal mam...nie wiem jak w środku dnia,ale wieczorem jest ...może się chłopaki sprężyli ???:-D

Ja dzisiaj mam 8 dc i śluz zabarwiony na różowo...nigdy tak nie miałam. Gdyby @ była dziwna pewnie pomyślałabym że może jestem w ciąży ale @ była normalna,obfita więc nie wiem co jest grane....i pachwina mnie boli-ale to może od kamyczków :crazy:
Jeszcze dwa dni i córcia wraca...jejku jak ja się stęskniłam !!! Czasami miałam ochotę wysłać ją na kilka dni gdziekolwiek a jak już wyjechała to sobie miejsca znaleźć nie mogę :eek: Oczywiście miałam 7 dni na luzie a pokoju Młodej nadal nie sprzatnełam...ej matka, matka i się jeszcze tym chwalę !!!:-D

Spokojnej nocki kochane !!!!!!!!!

heeh Dorcia bo tak to już jest z tą tęsknotą , jejku ja jak moją zostawiłam na weselu to wróciliśmy na jej kompanko i po 5 godz rozłąki niemal w biegu obcasy ściągałam, a ta się tylko uśmiechneła ! a nie wyobrażam sobie jak to będzie za parę lat jak będzie chciała gdzieś nocować :szok:,

Ianka, ja też najchętniej w góry bym wyjechała ale P może sobie pozwolić tylko na 3 dniowy wypad :/ praca, praca i zawsze to samo.
Dorcia, jeszcze nie wyjeżdżam ;) nie wiem kiedy, może na początku następnego miesiąca się zbierzemy na wyjazd.
polecacie jakieś miejsca nad morzem?

Witam się porannie, z lekkim bólem głowy, w nocy non stop się budziłam bo burza szalała i nie chciała sobie iść. Teraz juz nie pada, ale na popołudnie znowu zapowiadają deszcze a mamy gości i miał być grill, ale zobaczymy może się wypogodzi.
Vinga - Zazdroszczę Co nawet tych 3 dni wyjazdu, ja na swój odpoczynek muszę poczekać jeszcze 2 mc-e. Ja ci fajnych miejsc nie polecę bo my jak jedziemy to albo morze albo Bukowina tatrzańska i zakopane.
Dorcia - Dobrze, że ci tego neta nie odcieli, ja to bym się chyba popłakała jakby mi zabrali łączność ze światem. No i dobrze, że pokój małej dalej nie sprzątnięty, Tobie też się nalezy odpoczynek, posprzątacie razem po jej powrocie, co do cyklu to ja też miałam strasznie dziwna miesiączkę sorry za wyrażenie ale razem z krwią leciały ze mnie jakieś dziwne grudki, podejrzewam, że jeszcze macica się oczyszczała po zabiegu, no i długo plamiłam bo aż do 8 dc, dzisiaj 10 dc, i na razie cisza, zero śluzu i jakichkolwiek objawów zbliżającej się owulacji, nie wiem kiedy zacząć starania??
Vinga - fajnie się masz mieszkasz w centralnej Polsce i zarówno nad morze jak i w góry masz mniejwięcej podobną odległość, też bym tak chciała, Ja mieszkam w górach a nad morze mam ponad 650 km, dlatego jeżdżę tylko raz w roku. W tym roku chyba jednak pojedziemy do Karwi, 15 km na zachód od Władysławowa, we Władysławowie przeraża mnie ta odległość do morza, a W Karwi już bylismy i mi się podobało, bo szeroka plaża łagodne zejscia do plaży przez lasek:) Tylko mam nadzieje, że jeszcze poczatkiem września będzie się tam coś jeszcze działo.
Tesiak - współczuję mdłości, ale mam nadzieję, że jeszcze chwilka i przejdą. Najważniejsze, że dzidzia się dobrze rozwija :)
Pozdrawiam i miłego weekendu.

reklama
Hej babeczki

Aniołek - bylam tez kiedys w Karwii, bardzo przyjemna miejscowosc. Władek za bardzo oblęzony jak dla mnie, lubie tez Jastarnie. Ja też mam niedaleko nad morze- do najbliżej miejscowości położnej nad Bałtykiem to ok 150km wiec zdarza nam sie wyskoczyć na 1 dzien, mam tez jezior dookoła mnóstwo, na mazury rzut beretem, teściowie mieszkają na Suwalszczyznie- tez pięknie a ja kocham góry i bywam tam raz na kilka lat:/ ostatnio 3 lata temu i wybierzemy sie dopiero kiedy młodsze dziecko bedzie mialo ok 2 lat. Oczywiście wędrówki po górach na razie odpadają.

Dorcia- może też zabarwiony śluz oznacza owulke? albo ciąża faktycznie. Wiesz, ze niektóre kobiety miesiączkują w ciązy:)

Vinga- jak juz wczesniej pisałam uwielbiam Jastarnię (blisko stamtąd na Hel a tam zmona zwiedzić muzeum Wojska Polskiego, fokarium ), Podobno Łeba bardzo fajna- nigdy nie byłam. My rok temu pojechalismy na jednodniową wyciczkę na Rewę i bylam zaksoczona- mało ludzi, czyste plaze, cisza spokój, pyszna rybka i ten spacer po Cyplu....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry