reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam się czwartkowo !!!
Rano wstałam z bólem głowy...trzyma mnie chyba od wczoraj :-(

Carla pisałaś że ten maluni chłopczyk zmarł....straszne...nie jestem w stanie sobie wyobrazić jaki to ból dla rodziców !!! Coś strasznego !!!

Idę robić obiadek...miało być leczo ale przeraziłam się ceną papryki 18 zł/kg :szok:
więc robię pierogi z jagodami :-D

reklama
Vinga Wy to macie pewnie wiele rzeczy po Natanielu więc tyle dobrego.
Aniołek szkoda że wyprawką nie wykazuje takiego zainteresowania jak np. lampkami do auta ;)
Amelia ja z kolei na każde zakupy ciągnę M. ze sobą, tak więc na szczęście nie słyszę po co ona tyle tego ma. Wie czego jej brakuje i ile co kosztuje.
Dorcia to chociaż sobie maluszka pobawiłaś :) Moja koleżanka ma synka, ale powiem szczerze że do cudzych dzieci mnie nie ciągnie ani trochę, nawet nie potrafię się rozczulić nad takim bobasem.
Jak mąż wróci z Torunia to pójdzie do lekarza, niech da mu skierowanie na ponowne usg i do urologa. Przecież ten ból nie jest z niczego! A jak nie wiedzą to niech się dowiedzą, mają mi go badać dopoki nie będzie jasności.
A Twój mąż jakby trzeba było to urlop by wziął pewnie, faceci tak gadają ale jak trzeba to potrafią, więc nie zniechęcaj się :)
ianka mój to nawet nic nie porownuje, bo mówi że przecież i tak ja to robię więc po co on ma też to robić :) Geniusze :) Ja bym nie dała tak długo pospać, o nie, zbyt wredna jestem ;)

A ja po wizycie, maluch ok, waży 585 g, dostałam luteinę na te moje bóle, globulkę i krem i za 2 tygodnie wizyta. Muszę też zrobić test obciążenia glukozą, pyszotka :/ Do szpitala się kladę po 20.08 i na szczęście nie mam żadnych obaw, M. zajmuje się dzieckiem lepiej niż niejedna matka.
Tomek 24 tc.jpg

Załączniki

• Tomek 24 tc.jpg
    Tomek 24 tc.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 46
Witam :)
Carla -
ale bobo już duży :) ten test obciążenia glukozą podobno nie należy do przyjemnych, daj znać jak wyszedł wynik.
Dorcia - mnie też ostatnio głowa pobolewa, a najgorsze jest to, że ostatnio strasznie bolą mnie nogi, i mam straszne skurcze w łydkach, nogi ciężkie napuchniete, podejrzewam żylaki, no i dzisiaj wyczułam jedną fajna wypukłą żyłkę nad kolanem... moja mam atez ma więc jestem obciążona genetycznie :( mam załamke.... nie wiem co robić, pewnie bede musiała iśc do lekarza, albo na razie spróbuje leczyć się tym co dostane w aptece bez recepty.... tylko że chyba wtedy trzeba będzie odłożyć staranka....

u mnie upał okropny... jeszcze godzinka i do domu, jeszcze tylko jutro wstać i weekend no i od poniedziałku większy luz bo koleżanka wraca z urlopu.

Heyy laski!

Wyjezdzam na weekend na domek. I zastanawiam się co przygotować na grilla. Napewno zrobię domowe burgery. Czy macie jakieś fajne przepisy na jakieś sałatki do grilla, bądź warzywka na grilla?

Muffi - ja tradycyjnie do grilla to sałatka grecka, a ostatnio zrobiłam mega szybką sałatke i mega dobrą, kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, pieprz, sól, majonez i śmietana w proporcji pół na pół :) miłego odpoczynku życzę, ja przyjeżdzam do domu i wskakuje w bikini, przyjeżdża też brat z rodzinką wiec będzie pełna chata :) a raczej pełny ogródek :)

Ianka - u nas są wieczne kłótnie o weekendowe wstawanie :) ja chciałabym sobie pospać bo cały tydz. wstaje o 6 -tej a on na to że też wstaje codziennie do pracy ...
Dorcia - ja też dziś cały dzień z bólem głowy ..pewnie ciśnienie niskie
Carla - ale Tomek na zgrabny nosek:) glukoza bleee..
Aniołek - skurcze łydek najczęściej wynikają z niedoboru magnezu , potasu czy wapnia , może kup sobie jakieś witaminki. A żylaki to ciężka sprawa , najlepiej idź do lekarza ,zrób Doppler i zobaczysz jak sprawa wygląda , nie ma się co załamywać i odkładać starań , z doświadczenia wiem że jak mają Ci wyjść to i tak wyjdą i żadne leki tu nie pomogą niestety , są oczywiście dostępne jakieś tabletki i maści ale od nich żylaki nie znikają :( . Ja w październiku idę na zabieg , miałam mieć na początku roku ale nie zdążyłam i meczę się chodząc w spodniach w takie upały
Muffi -ja robię zazwyczaj karkówkę , pierś z kurczaka w marynacie , szaszłyki , sałatkę grecką , z grillowanych warzyw i taką jak Aniołek tylko z kukurydzą i oliwą zamiast majonezu

Hej

U mnie dalej nie wiadomo co,teraz jest opcja,ze owu była niedawno.Poczekamy i zobaczymy.

Ale pochwalę Wam się ,ze teść mi obiecał ,ze będę mogła pojeździć kombajnem:-D.Zawsze chciałam bo byłam ciekawa jak się taką wielką kobyłą jeździ.Nie obawiajcie się na ulicę nie wyjadę, po polu będę kursować:cool2:.

Muffi- miłego wyjazdu.

Carla-gratuluję wizyty.Mały rośnie jak na drożdżach.

Dorcia-jak samopoczucie, jeszcze Cie głowa boli? To pewnie prez ten upał , niech ból idzie precz.

reklama
Dzięki za odp ;)

Vinga burgery robię z tego przepisu Burger - Przepis
tylko piekę na grillu i podaję w bułce z serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym, sałatą, cebulą i bekonem spieczonym na grillu, i z sosami (jakie kto lubi) i to moje ulubione dania z grilla ;] Do tego na grillu jeszcze zrobię cukinię marynowaną w oliwie cytrynowo czosnkowej i prostą sałatkę (młode ziemniaczki, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana).

Amelia a możesz podać przepis na sałatkę z grillowanych warzyw??? Bo ja uwielbiam grillowane warzywka ;) I jakie roobisz szaszłyki ???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry