reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wasila zdrówka dla Was
samosia ja mam często język za zębami ale fajnie by było jakby i on się czasem powstrzymał, teraz siedzi na drugim kompie i się uśmiecha a ja wrrr unoszę się dumą, tak wiem nie powinnam.
vinga ale wstrętni są ci ludzie, i jak Dorcia pisze oszczędzaj się , sami swoi będą więc nie szalej
Aniołek to co mi z nich wyszło to zwykły zakalec , niezjadliwe !!! wrrr ale robiłam dziesiątki razy, z tym że zawsze robię na oko, drożdże (ja użyłam 50 gr, a mama mi mówi przez tel że ona w PL kupuję 90 więc może dałam za mało) , ale drożdże rozpuść w ciepłym mleku (z pół l.) dodaję odrobinę cukru i mąki, jeszcze mąką posypuję i odstawiam do wyrośnięcia, jak wyrośnie daję do (kg) mąki ile potrzeba, sól, 2 jaja, odstawiam do wyrośnięcia, potem wałkuję na ok 1 cm , kraję w kratkę i odstawiam na moment. A w garnku podsmażam doprawione żeberka (może być też np królik:)) z cebulą , podlewam wodą żeby zrobił się sosik, wylewam sos do osobnego garnka (zagęszczam mąką) , a te moje mięsko podlewam wodą odrobinę i na nie układam kawałki ciasta (żeby się nie zamoczyły) zamykam szczelnie i tak przez 18 min tam siedzą i rosną :) potem wyciągam polewam sosikiem i zajadam, no ale dziś mi nie wyszły, nie znam dokładnych proporcji, robię na oko , ale polecam. babciny przepis, żadna nie robi takich placuszków? albo takich na słodko na parze ???
Carla no to prezent udany :) Fajnie tak zabierać dziecko na balety, tańce itp jeszcze jak się dziecku podoba
Amelia przypomniałaś mi ja też tak się nigdzie nie ruszyłam jak nie miałam wc pod nosem! ehh zapomniałam już o tym hehe
Dorcia na co jest ten Castagnus?

edit. aniołek ale tych placków z kg wyjdzie dużo tak zmniejsz odrobinę , aczkolwiek potem są pyszne podsmażone na rumiano na patelni , nie wspominam o kcal

Ostatnia edycja:
reklama
Ianka ponieważ miałam ciut za wysoki progesteron lekarz "zalecił" Castagnus...lek ziołowy bez recepty !!! Ma on zmniejszyć progesteron i wydłużyć fazę lutealną...może dlatego mój cykl trwał 32 dni ( normalnie zawsze miałam 29) On głównie jest na PMS i wyregulowanie cykli. Ja łykam drugi miesiąc...ale bóle głowy mam niestety częstsze-może przez Castagnus ??? !!!

Nie mogę zasnąć...mdli mnie po tabsach przeciwbólowych...kurcze no...tak źle i tak nie dobrze !!!

Hejka :)

A my z dzidziusiem pospaliśmy sobie do 9:) mężul w pracy a ja piję kawkę i odpoczywam, musiałam piec załączyć bo w nocy musiało być nieźle zimno - miałam tylko 19,5 st w domu, do spania to fajna temp, ale teraz do siedzenia za chłodno więc grzeje,
Dorcia - nie jestem pracoholiczką, ale w pracy na prawdę czuję się jak w domu:) koleżanki mam fajne, szefów tym bardziej, szanujemy się wszyscy na wzajem więc jest ok, a teraz jak szefowie wiedzą o ciąży to już tym bardziej siedze tam na luzie:). mnie też ostatnio częściej głowa boli, ale podejrzewam że przyczyną jest ta pogoda...
Ianka - no to może się kiedyś skuszę na takie mięsko, tylko muszą mi smaki i apetyt wrócić :)
Vinga - oszczędzaj się i nie szalej za bardzo w kuchni i ze sprzątaniem, bo potem i tak będziesz musiała sprzątać po gościach :) .
Samosia - Ja jestem z tych co sie nie pieprzą i wale co mi ślina na język przyniesie, a reakcja mojego męża jest taka, że milczy i ma to w dupie i wie że mnie ta ignorancja najbardziej wkurza.... ale ostatnio w ogóle się nie kłócimy, jest przyłóż do rany:) dużo mi pomaga.
Carla - no to rośnie Ci mała baletnica, to mnie zaskoczyłam z tym, że jeszcze Adwokata z urzędu ma...
Niezłe jaja z tym Zusem, ciekawe jak mi będzie wypłacać, chociaż nie wiem czy to nie jest tak, że w przypadku dużej firmy nie wypłaca tego pracodawca a potem to rozlicza z Zusem.
Pozdrawiam i miłej soboty

Aniołek jak zatrudniają ponad 20 osob to problemów nie będziesz miała z l4, będziesz dostawała normalnie jak wypłatę, później z zusem się rozliczą. Bo jak zus płacii to kurcze jakaś kpina jest!!
U mnie w domu to ciągle jest tak chłodno jak u Ciebie, ale nie grzeję, bo boję się rozliczenia za ogrzewanie... Dlatego zimą marznę, a jestem ciepłolubna... Zazdroszczę atmosfery w pracy, mi się nigdy coś takiego nie zdazyło, a dla mnie to podstawa żeby dobrze się czuć w miejscu zatrudnienia.
A stary ma adwokata z urzędu do każdej rozprawy!! Dziwi mnie to, powinni już skumać że to dureń i olać go.
Vinga ja kasę dostaję terminowo, ale nie sposób się doliczyć, czy w kulki nie lecą :/ Teraz jestem pewna że znowu mi zasiłek zaniżyli o kilka stów!!
Dorcia chyba bym oszalała z takimi dolegliwościami... Teraz czuję się koszmarnie, bo codziennie mnie coś boli, ale wiem że to minie... Mojemu takie spontany się nie zdarzają, wiedziałam że chce mi telefon kupić, ale myslałam że jeszcze nie teraz :)
ianka fajnie, tylko szkoda że mało się zarabia, a takie zajęcia trochę kosztują. Dobrze że póki co tylko jedno dziecko trzeba gdzies posyłać :)

Dorcia - ja słyszałam że Castagnus może powodować nudności , a bierzesz coś jeszcze ?

Vinga - wiem że nie jest łatwo jak taka znieczulica panuje!! , miłej imprezki życzę :)

Carla - a to nie jest tak że dostajesz 100% wypłaty ?

Ianka - nigdy nie robiłam takich pyszności ale to z lenistwa :)

Aniołek - u nas włączyli tydzień temu ogrzewanie , i dobrze bo było tak zimno że musiałam w
łazience dogrzewać bo nie dało się umyć . Mi wypłacał pracodawca pieniądze i sam się z zus rozliczał , dobrze że nie będziesz musiała się z nimi użerać.

Tesiak- gdzie się podziewasz? jak się masz ?

Miłej niedzieli :)

Carla moja Młoda chodzi na ... kółko muzyczne, lekcje gitary , taniec nowowczesny i język angielski...wszystko poza zajęciami szkolnymi i niestety płatne !!! Ale póki chce to niech chodzi ... ja będąc dzieckiem nie miałam takiej możliwości.:happy:
Jeśli chodzi o moje dolegliwości to ja jak rano wstanę i nic mnie nie boli to zastanawiam się czy żyję :-D Serio zawsze mi coś jest, zawsze coś boli...już się do tego przyzwyczaiłam. Ja spędziłam połowę dzieciństwa w szpitalach...więc teraz to już super jest.Te moje wszystkie bóle, kłopoty z jelitami, nerkami,płucami to przez wcześniejsze leczenie...najprawdopodobniej byłam królikiem doświadczalnym !!!

Amelia ja łykam Castagnus, Fertilcare, kwas foliowy...chyba tyle :tak: Z żołądkiem mam spokój ale mam wrażenie często że kręci mi się w głowie i te bóle..zwalam na Castagnusa :baffled:

Dzisiaj wybieramy się do teściów...mam nadzieję że teściowa upiekła jakieś ciasto...mam ochotę zjeść coś pysznego !!!
Od poniedziałku zaczyna się hardcore...mam Młodego od rana do wieczora aż do piątku ...buuuuuuuuuuuuuuuuuu...ale dam radę, dam radę, dam rade !!!

Dorcia-ale mi narobiłas ochoty na ciasto..chyba aż sie przejdę po coś słodkiego;)
Mam nadzieję,ze Młody nie bedzie Ci sprawiał kłopotów.I pewnie,że dasz radę,a co masz nie dać?:D
Ale dziś piękna pogoda w szczecinie..ani jednej chmurki nie ma..idę korzystać bo to pewnie ostatnie takie ładne dni :) miłego dnia kobitki!

Samosia łap słoneczko !!! U nas też fajnie się wypogodziło więc wezmę Młodą na lody...zeszłej zimy przynajmniej raz w tygodniu jadła loda i ...nie chorowała !!!

Która pierwsza teraz testuje ???
Robimy nową listę ... czy nie ma sensu...wypowiedzcie się ???

Hej:)

Amelia jestem jestem:) Mam się całkiem nieźle. Chociaż dzisiaj w kościele o mało nie zemdlałam:/ Na szczęście udało mi się w porę ewakuować. Poza tym jakoś tak nastrój nie ten...Ale napiszę co i jak, jak kilka spraw się rozwiąże. Nie chce Wam tu smucić...

Piszecie że już dogrzewacie w mieszkaniach...a ja grzejników nie mam;P Jutro M ma wolne to je w końcu założy. Ale nie narzekam bo dobrze śpimy i nie chorujemy. Rano mamy 19 stopni...
Za ok 2 tygodnie wybieramy się na połówkowe wiec będą nowe fotki:)

Przy okazji...może mi doradzicie...Chciałabym kupić sobie dzinsy ciążowe i nie wiem jaki fason wybrać. Chodzi o to żeby pasowały do zimowych butów, oficerek. Nie lubię jak spodnie są za szerokie w kolanach i robią się zbyt duże fałdy nad cholewką. Ale też teraz potrzebuje wygodnych spodni które w miarę łatwo założe i zdejmę...Problem w tym że nie mogę ich przymierzyć przed kupnem bo chce kupić na allegro...są tańsze niż wszędzie...
Model 1 (szersze) Spodnie ciążowe.Proste nogawki.Ciemny jeans/38 (3568083694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Model 2 (rurki) Spodnie ciążowe.Rurki.Ciemny jeans.Wysoki panel/38 (3568116906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Miłego popołudnia:)

reklama
Tesiak cieszę się że Twoje samopoczucie jest dużo lepsze !!! Ciesz się teraz ciążą !!!
Co do spodni to ten drugi link...rurki wysoki panel ... na pewno będą węższe niż te z pierwszego linka. Ja osobiście preferowałabym w legginsach ciążowych lub tregginsach...na pewno zmieszczą się do każdego kozaczka :-D i są bardzo wygodne

Jakiś czas temu w H&M były wyprzedaże i osobiście mierzyłam rurki za 58 zł...ale oczywiście nie kupiłam...bo i po co. Choć żałuję bo jak nie mnie to może mojej psiapsiółce by się przydały...ale już po fakcie !!!
H&M MAMA 36 JEANSY CIĄŻOWE RURKI OKAZJA 49,90 (3582747292) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry