reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Amelia oczywiście że powinnam dostawać 100 % wynagrodzenia, ale zus mnie kontrolował i wypłacał zasiłek od najniższej krajowej. Później dostałam wyrównanie bo skończyli kontrolować moje zatrudnienie, dostałam zasiłek w prawidłowej wysokosci, a teraz znowu od najniższej krajowej!! Przecież wściec się można.
Kaloryfer w łazience mam cały czas włączony, bo tylko tam nie mam podzielnika, przynajmniej ciepło podczas kąpieli i pranie szybko schnie, bo w pokojach to schnie 4 dni i śmierdzi :/
Dorcia wszystko płatne? Masakra jakaś, a w szkole nie ma żadnych zajęć dodatkowych? Mam nadzieję że Nela będzie uczęszczała na zajęcia poza lekcyjne, ale organizowane w szkole. Ja też nie miałam możliwości, rodzice mieli to w poważaniu, dlatego ja chcę, aby ona próbowała jeśli ma ochotę.
Ja zrobiłam sernik na zimno z malinami z okazji imienin mojego M. i jutrzejszego dnia chłopaka :) A tak po prawdzie dlatego, że mialam straszną ochotę :)
Samosia słonko piękne, tylko zimno jak nie wiem! Ja nie mam żadnych ubrań na takie chłody, dziś pod kurteczkę cieniutką założyłam sweter zapięty na 3 guziki :)

Dziecko w brzuchu mi przeszkadza, szaleju się najadł chyba. Ciekawe kiedy wyjdzie? Nelę już miałam przy sobie, dlatego teraz już mogę spokojnie rodzić.

reklama
Carla może Tomcio już niedługo wyjdzie ??? A brzucholek opadł już ??? Masz jakieś mocne skurcze przepowiadające ???
Niestety wszystkie lekcje dodatkowe są płatne ...od 15 do 25 zł za godzinę...w szkole nieodpłatnie ma kółko ortograficzne i teatralne.
Ja nie obchodzę dnia chłopaka...jest dzień mężczyzny po dniu kobiet i wtedy mój M dostaje jakiś drobiazg :-DChoć serniczek bym zjadła...mniammmm !!!

Dorcia mój ma swój dzień przy każdej możliwej okazji :) Jutro sernik będzie gotowy, wpadaj!
Czy ja wiem czy brzuch mi opadł...?? Szczerze to nie mam pojęcia. Żadnych skurczybyków nie mam niestety, 2 dni temu przez chwilę bolał mnie brzuch jak do okresu (z Nelą tak się zaczęło), ale jak widać to nie było to. Nie mam pojęcia co to są skurcze przepowiadające, jedyne co mnie boli to spojenie łonowe. Marzę żeby już wyszedł za 2 tygodnie albo i szybciej.

Hej dziewczeta,

u nas tez piekna jesienna pogoda przez weekend byla, takze na dworzu spedzalismy czas :tak:

Tesiak- mi sie z tych linkow co wkleilas, te rurki podobaja. Dobrze ze udalo ci sie zawczasu wyjsc z kosciola i nie zemdlalas, oszczedzaj sie:tak:. W ciazy z synkiem raz zemdlalam, okropne uczucie brrrrr

Carla- kpiny z tym ZUSEM, chyba roznica jest znaczna ile kasy wyplacaja, moze sprobuj zadzwonic i sie dopytac co jest grane, albo jakas skarge na nich wystosowac trzeba by bylo. Ale narobilas smaka na sernika ;)

Dorcia-
wow to niezle twoja cora ma zajec dodatkowych, ale masz racje jak chce to niech uczeszcza. My juz mlodego na liste oczekujacych na zajecia na basenie zapisalismy ( z przedszkola organizowane) ale to jak 4 latka skonczy dopiero zacznie chodzic bo mlodszych nie biora.
A co do listy to jestem za!!:-) ja juz wczoraj wzielam sie do roboty:-D, trzeba sie w tym miesiacu przylozyc co by na tescie dwie kreski zobaczyc :-D

To dawać robimy listę....kopiować wpisywać
Ja pierwsza

LISTA !!!

Dorcia @ 23.10
Fuma@06.10

Przepraszam ale na tym tablecie nie umiem kopiowac a znowu Moj okupuje kompa.
Do tego od kilku dni mam jakies problemy z netem bo mnie co chwila wyrzuca.Juz probowlam kilka razy wczoraj i dzisiaj sie zalogowac i mnie wywalalo.Moze teraz sie uda.Wiecie jak to jest-szewc bez butow chodzi a Moj nie ma czasu zajrzec.

Dorcia- moze jeszcze tropszke wytrzymaj z tym Castagnusem bo mi ginka mowila,ze zeby byl efekt to trzeba brac 3 cykle.Dwa juz za Toba a jak przerwiesz to czasem sie okaze ,ze sie meczylas te dwa cykle na darmo.

Carla- ja jak slysze ZUS to sie normalnie agresywna robie.Pytalas o moja kuzynke-dopiero jej tesciowie zalozyli sprawe,jeszcze nie bylo rozprawy.Ale jest mozliwe,ze moga im te alimenty zasadzic.

Tesiak-dobrze,ze sie odezwalas bo juz tez sie zaczelam zastanawiac co u Ciebie.

LISTA !!!

Fuma_Foch @ 06.10
Dorcia @ 23.10

Fuma pozwoliłam sobie Ciebie dopisać :)
Na razie łykam Castagnusa...mam jeszcze jedno opakowanie.Co będzie dalej to się zobaczy...jak będą duże bóle głowy to będę musiała zrezygnować !

Kobietki mam pytanie...co sądzicie o ofercie Heyah...heyah non stop ???
Płaci się 29 zł i gada do woli ??? Ma to ktoś ??? Czy nie ma tam jakiegoś "chwytu" ???
Dobrej nocki !!!

Ostatnia edycja:
Dorcia - fajnie że córcia ma tyle zajęć i chętnie na nie chodzi , ja dziś u mamy obżarłam się sernikiem :zawstydzona/y:. Do listy nie mam co dopisać ...nie postaraliśmy się w ten week

Tesiak - jak do oficerek to te drugie rurki będą lepsze , ale jak z ubieraniem i ściąganiem będzie to nie wiem bo ja miałam problem by cokolwiek założyć :/ kupiłam jeansy z H&M i tylko raz ubrałam ,całą ciąże przechodziłam w leginsach i nawet nie ciążowych , bo ten panel mi spadał. U mnie też humor nie ten , nerwowo i niepewnie u nas ostatnio .
Carla - rozpieszczasz męża :) , z zusem to jaja jakieś ... chyba chcą byś z nerwów wcześniej urodziła

Amelia dopisz kiedy masz termin spodziewanej @ ... a czy przyjdzie to się zobaczy !!! Dużo dziewczyn z II pisało...nici z tego,nie miałam owulki, mój M zasnął zanim cokolwiek zrobił....a później Kinder suprise !!! Życzę Ci tego kochana !!!

Ja dzisiaj wstałam w dziwnym humorze !!! Jakaś awantura chyba "wisi" w powietrzu :-( Pytanie tylko z kim się pokłócę ???

reklama
Rano miałam szyby zamarznięte w samochodzie!! Brrrrrr zimnoooo...
Była w szpitalu, oddalam krew i mocz do badania, babka pobrała wymaz na gbs, byłam też w zusie wyjaśnić mój mały zasiłek. No i okazało się, że na l4 które wystawiał mi szpital zabrakło literki B i dostałam 80 % zamiast 100 %. Napisałam podanie i dostanę wyrównanie przy kolejnej wypłacie zasiłku, czyli około 17.10. Dobrze że fajna babka siedzi w zasiłkach, jak nie w zusie :)

Dorcia Ty się nie kłóć, spokojnie :) Ja i mąż mamy playa, więc nie mam zdania o heyah.
Amelia ja też chodzę tylko w legginsach, najwygodniej i nie będzie szkoda wywalić (ja kupowałam w lidlu za 17 zł).
Fuma Foch jakieś jaja, najlepiej nic nie robić całe życie, a później od dzieci kasę ciągnąć!! Trzeba być zwykłą szmatą żeby robić coś takiego!
Gabryśka to szybko zapisałaś synka na basen, dużo przed czasem. Sernik dobry, dałam tylko za dużo serka i za mało żelatyny i masa nie jest odpowiednio sztywna, ale i tak smakuje pysznie :) Jeszcze te działkowe malinki, pycha!

MÓJ SUWACZEK!!! AAAA TO JUŻ KOŃCÓWKA, A DO MNIE CHYBA NIE DOCIERA!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry