reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej!
Wczoraj myślałam że się zaczęło. Wstałam z łóżka i padłam, taki ostry ból w podbrzuszu że aż się poryczałam i nie mogłam się opanować! Ale to nie były bóle jak na @, tylko jakby mi ktoś nóż wbijał. Dziecko mi się poryczało ze strachu, a mój mąż nie wiedział co ma robić, zero reakcji :/ Też się wystraszył, ale kurde co będzie jak zacznę rodzić? Będę musiała mu mówić co i jak ma robić??

Byłam z mamą w kancelarii żeby podpisała pełnomocnictwo do kolejnej rozprawy. Wsiada do auta, ja jej mówię że mamy już październik, a ona tonem takim że się żyć odechciewa mówi "niestety". No żesz ku.. mać! Jak ja nienawidzę takiego pesymizmu! A ona ma wiecznie minę skwaszoną, wiecznie niezadowolona, ciągle jakieś ale, ja piernicze! Nic, tylko się pociąć :/ I jeszcze głupim tonem się pyta czy jest jakaś szkoła gdzie uczą pozytywnego nastawienia, bo ona za stara jest żeby się zmienić. Rzygać się chce jak się jej słucha...

Gabryśka ale jaja z tymi zapisami, myślałam że tylko w pl takie kolejki :)
Dorcia Ty już miałaś zluzować a tu załamkę chcesz zaliczać? Proszę się uspokoić i nie załamywać :)
Fuma ja też kocham jak ktoś tylko marudzi, najczęściej zaczynam takie osoby opieprzać tak jak dziś moją mamę. I przez nią mam już humor skaszaniony.
Aniołek w pracy czasem musi się coś dziać ;) Zawsze jak będziesz chciała wcześniej do pracy wrócić to możesz, więc spoko. Powiem Ci szczerze że ani ja, ani mój mąż nie dalibyśmy dziecka niani- jedyne co wchodzi w rachubę to żłobek, mamy większe zaufanie do takiej instytucji. Ale wiadomo że każdy robi według siebie, a my jesteśmy chyba wyjątkami skoro wolimy żłobki :)
Amelia Ty mnie nie pytaj w czym ja chodzę, bo wczoraj zadowolona mówię do męża żeby mi kurtkę snowboardową wyciągnął z szafy, bo przecież z Nelą w ciąży do końca w niej chodziłam. No i kurka nie zapięłam się w nią!!!! A z Nelą bez problemu ją nosiłam. Więc dziś idę do teściowej po coś na grzbiet, bo póki co latam w takiej cieniutkiej wiatrówce odcietej pod cyckami, jedyne co mogę spokojnie dopiąć...
ianka ehhh, przykra sytuacja. Wiesz co jest główną przyczyną takiego stanu rzeczy? Może to ten pobyt za granicą tak na Was wpływa?
Samosia Ty wątek założyłaś i ze staraniami się opieprzasz! Szybko się tam remontować proszę i do roboty.
Vinga też miałam rwę z Nelą, koszmar jakiś, współczuję Ci. Ja ledwo chodzę przez moje spojenie, jakbym się rozłaziła, a jak poleżę albo posiedzę to wstaję i ledwo idę, koszmar jakiś! Dobrze że mama Ci pomogła... Zdrówka życzę.
Muffi najlepiej to próbuj od gina wziąć skierowanie na tyle badań, ile się da.

reklama
czesc dziewczny

Dzisiej juz wtorek to nastroje powinny byc lepsze.

SAMOSIA-Carla dobrze pisze.Jako matka zalozycielka naszego watku powinnas dac dobry przyklad.

MUFFI-dobry plan juz masz teraz sie go trzeba trzymac.A zobaczysz jak to radosc oddac juz wreszcie prace i miec ja z glowy.Potem tylko obrona i bedziesz wolna jak raczy jelen.

VINGA-o biedaczko.Moja bratowa na to cierpi wiec wiem co przezywasz.Szybkiego powrotu do zdrowia.

AMELIA-najchetniej bym weszla w puchowa zimowa ale poki co chodze w plaszczu.

CARLA-no niektorzy to nawet maja zdonosc zarazania chandra na odleglosc.Ja sie ciesze,ze jest pazdziernik bo do Gwiazki coraz blizej.

DORCIA-jak dzisiaj nastroj?

IANKA-mam nadzieje,ze Twoj maz przemyslal do trzeba i doszedl do dobrych wnioskow.Trzymam kciuki za pomyslny przebieg rozmowy i pogodzenie sie.

Ojjj laski to widzę że nie tylko ja mam dzisiaj taki humor...humor do doopy !!!

Ianka przykro mi że macie spięcie ... kurcze babo nie ma co od razu się rozchodzić...trzeba najpierw spróbować się dogadać...ja mam chyba najdłuższy staż małżeński 10,5 roku...wiem co mówię ...wiele razy się pakowałam,wiele razy musiałam "ochłonąć" na spacerze !!! Trzymam kciuki za szybkie pogodzenie !!!

Carla ale tak serio jest do kupienia płyta dvd..."jak myśleć pozytywnie".
Nie otaczam się na szczęście osobami wiecznie zmęczonymi, niezadowolonymi ogólnie pesymistami...niestety ich humor mi się udziela !!! Ja to jestem raczej typ "co nas nie zabije to nas wzmocni ". Tak jak mówisz...nie załamuję się !!! A "kłody pod nogami" przekroczę !!! I tyle !!!

Samosia kupiłam w Tesco konfiturę pomarańczową i za chwilkę będę próbować sklecić te kuleczki !!!:tak:
Ty się koleżanko szybko bierz do staranek !!!
Muffi do Ciebie też to mówię !!!
Szybko robić badania...zamykać sprawy nie zamknięte i do roboty !!!
Jak nie to .... się obraże !!!:-D

Vinga odpoczywaj !!!Nie wiem co to rwa ale podejrzewam że boli jak cholera !!! Widziałam zdjęcia...ale masz fajnego synusia...no kurka może pożyczysz mi go na chwilkę ...co ????????? Ale bym tuliła i całowała ...muuuua !!!!

Witam sie i ja,

a u mnie humor dopisuje :-) sloneczko swieci to od razu jakos przyjemniej

Carla- qrcze u Ciebie to sie moze lada chwila juz akcja rozpoczac, jak pisalas o tym, ze twoj M. sie wystraszyl, to normalnie mi sie moj sprzed 3lat przypomnial :-D tez za przeproszeniem jak doopa wolowa stal a ja w skurczach probowalam ogarnac torbe do szpitala :szok::baffled:

Vinga- zdrowka, oby ci szybko przeszla ta rwa

Ianka- przykro mi, ze sie poklocilscie z M. Ale mysle, ze porozmawiacie, wyjasnicie sobie i dojdziecie do jakiegos kompromisu, trzymam kciuki!

Muffi-
to teraz tylko brac sie za wykonywanie planu z badaniami i do staranek ;-)

Carla o matko !!! To mieliście dzień wczoraj, mąż pewnie prawie zawału dostał ;))
Co do badań to gin nie da i na nie skierowania bo nie jestem jeszcze w ciąży i on nie może tak szastać tymi badaniami, bo ma w cholere pacjentek. Ale spróbuje od mojej lekarki rodzinnej wziąć jak najwięcej skierowań (to taka babka która daje bez problemu raczej)

Fuma, Dorcia, Gabryska TAK JEST !!! Przyjęłam do wiadomości i obiecuję poprawę ;)

A ja niedługo lecę z M. do kina z okazji wczorajszego dnia chłopaka ;) Hehehe

Carla ja właśnie miesiąc przed porodem zaczęłam dostawać skurczy przepowiadających, bolały jak porodowe ale trwały ze 30 min tylko. i opisałabym je dokładnie tak jak ty, jakby ktoś w bok (bo tam się zaczynały) mi nóż wbijał

Ianka -nie płacz , mam nadzieję ,że jak emocje opadną to dojdziecie do porozumienia , zadziwiające jest jednak to że faceci zaczynają słuchać kobiety dopiero wtedy jak robi się naprawdę gorąco

Vinga - bardzo Ci współczuję , oby szybko przeszło , dobrze że na mamę możesz liczyć

Muffi - plan jest , teraz tylko wcielić go w życie :)

Samosia - a nie za dużo tych ..za dużo ?:-D jak idzie remont ?

Carla - ciężko tryskać optymizmem jak wokół sami pesymiści , a kurtka hmm , może się skurczyła :-)? ,dreszcze mnie przeszły jak czytałam o tych skurczach , nigdy nie miałam ale domyślam się ,że to nic przyjemnego , a mąż się pewnie bardziej przestraszył niż Ty .

Dorcia - mam książkę " Myśl Pozytywnie " , dostałam w prezencie , nie mam pojęcia dlaczego :) . Co za kuleczki z tej konfitury ?? , coś pominęłam chyba ...

Muffi - na co się wybieracie do kina ?

Amelia...Samosia dała mi na FB przepis na kuleczki ...zrobiłam ale chyba coś mi nie wyszły ...buuuuu...to znaczy są smaczne ale zaje...iście słodkie !!! Moja córa się nimi zachwyca właśnie !!!

Idę spać ...jutro cały dzień mam Młodego...dam radę ??? Dam !!!

reklama
Ianka-i jak kochana?udalo Wam sie dojsc do porozumienia??mam wielką nadzieję ze tak!
Muffi-żeby Wam nie przyszlo do glowy isc na "to juz jest koniec".Cale szczescie ze na to nie poszlam..Mąż ściagnal z internetu i film mozna opisac jednym slowem "żenada"
Dorcia-buuu..szkoda,że za słodkie dla Ciebie:( ale rozumiem,że córci smakują?;P
Amelia-ojjj za dużo tych za dużo :D ale pracuje nad tym zeby bylo ich coraz mniej ;)
Carla-brr..dramatycznie musialo byc.. a co do kurtki to tak jak Amelia mówi..pewnie sie skurczyla :D
Haha faktycznie zalozylam watek a sama się opieprzam..jak skoncza sie te szalone wydatki na mieskzanie co chwile to chetnie sie zabiore do roboty :P
Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie w kwestii : PIES czy KOT? bo ja nie wyobrazam sobie nie miec zwierzaczka w domu a ciagle mam dylemat czy bardzei chce chihuahue czy kota..
1024-×-768-Applehead-Chihuahua-Wallpaper-2.jpg ... | Cuutteee Doggies
Cat | Animals

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry