reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Muffi-marzą mi sie takie włosy!!Ja własnie chciałabym mieć taką długość..chociaż mi tak wolno rosną,że pewnie bede zapuszczac jeszcze conajmniej rok :(
Amelia-własnie z mezem rozmawialismy w sierpniu kiedy w sklepach wystartuja zmikolajami..on obstawial,ze 3 listopada a ja nauczona doswiadczeniem,ze z roku na rok nastepuje to coraz wczesniej powiedzialam,ze w 2 polowie pazdziernika..a w lidlu widzialam mikolaje juz 4 pazdziernika :happy2:

Dzien doberek,

Muffi- piekne masz wlosy

Amelia- u mnie juz od dobrych 2 tygodni aleje swiateczne w sklepach, absurd, przez to cala magia swiat znika, nie lubie tej calej otoczki konsumpcyjnej zwiazanej ze swietami

cos Carla sie nie meldowala wczoraj??

A ja dzis pobudka o wpol do 5 rano, jakies halasy na ogrodzie mnie obudzily, mowie wam jak sie przestraszylam, ze ktos sie wlamuje, a ja sama w domu z synkiem. Nie wiem co to bylo, moze koty lazily, ale przez to juz oka nie zmruzylam ze strachu :szok:

Hej:)

Muffi dokładnie, najważniejsze że z Maluchem jest dobrze:)

A zapomniałam napisać że będziemy mieli co wspominać w związku z tym USG...bo Franio był z nami, miał też oglądać młodsze rodzeństwo ale zasnął zaraz na początku;)

Dorcia tak, nie zmienilismy zdania, nadal nie chcemy znać płci aż do porodu. A lekarz nawet jeżeli widział to na szczęście się nie wygadał;) A ze zdjęć to mam tylko te z badań, główka od góry, serduszko, żołądek itd. Długo próbował zrobić fotke w 3D ale mały pacjent nie chciał współpracować.
Z tymi Twoimi śliniankami to ciekawa sprawa...Też w pierwszej chwili pomyślałam o ciąży (ja to miałam) ale skoro jesteś pewna że to nie to...Ale pewna jesteś?;)

Vegas Franuś wie od dawna:) Już duży chłopak z niego i bardzo dużo rozumie. Zareagował bardzo dobrze, przytula się do brzuszka, mówi do niego i mam nadzieję że jego nastawienie się nie zmieni;)
A co do języka niemieckiego to mam podobne odczucia co Ty...Lata się go uczyłam ale wogóle mi nie pasuje.
Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła;)

Venna to prawda że teraz są bezpieczne znieczulenia u dentysty i można spokojnie leczyć zęby ale ja wolałam odczekać ten pierwszy trymestr (jeżeli nie masz nic bardzo zepsutego ze stanem zapalnym)...Ale oczywiście Ty zrobisz jak będziesz uważała:)
A co do mdłości to teoretycznie jest kilka sposobów na ich łagodzenie, np migdały, herbatka ze świeżego imbiru, itd. Z tym że nie na każdego to działa....
Ja miałam mega mdłości i dosyć często wymiotowałam. W poprzedniej ciąży pracowałam i w tym okresie wziełam L4 (z którego szef już nie pozwolił mi wrócić;/) bo jakoś odrzucała mnie perspektywa wymiotowania do publicznej toalety.

U nas dzisiaj piękna pogoda dlatego zmykam z dzieciaczkami na pole;)

Miłego dnia:)

Chciałam sie odezwać do Was wczoraj wieczorem i znowu poległam:crazy: Od kilku tygodni zaspypiam koło 20

Amelia- teraz jestem na L4 z tytułu opieki nad małą do piatku, kiedy poijde na ciążowe to nie wiem, bo okazuje się ze za mnie decyduje mój szef

Tesiak- podziwiam, że nie chcecie znać płci. Ja nie wytrzymam, choć jest mi wszystko jedno-oby tylko zdrowe.
Moja Kornelcia jeszcze nie rozumie co ją czeka.. nie wie że będzie dzidzius

Venna- nie ma co się denerwowac mdłościami, część kobiet ich nie ma w ogole a pozostałe jakoś dadzą radę. Co do przytulanek to zapytaj lekarza, my mozemy ale ja nie mam ochoty, pewni w drugim trymestrze wroci chęć:)

Vegas trzymam kciuki za Ciebie

Muffi- zazdroszcze takich włosów:) No i bierzcie się do roboty z mężem:)

Mnie dopadaja dekadenckie myśli. Przestaję cieszyć się tą ciążą. Wszystko przez problemy w pracy i nieodpowiednie zachowanie szefa i współpracowników. Przykro mi jest strasznie. Czuję się jak małolata, która zapomniała się zabezpieczyć i wpadła. Dziś rano aż się popłakałam. Nigdy nie sądziłam, że moja ciąża będzie dla kogoś problemem.....................

Ostatnia edycja:
Helołł !!!

Dziękuję za komplementy związane z włosami ;) Ale ściął mi duuuużo. Bo miałam dużo dłuższe i wszystkie równej długości. Teraz są mocno pocieniowane, zobaczymy jak się będą układać ;]

Co do mikołajów w październiku to nienawidzę tego !!! Dla mnie świąteczne rzeczy powinny się pokazywać z początkiem grudnia!

A u mnie za oknem właśnie zaczęły szaleć sikorki. Dziś pierwszy dzień jak się pojawiły, tzn. że zima tuż tuż :( Muszę znów karmnik zrobić jak będą mrozy ;)

Samosia jak chcesz żeby Ci urosły włosy to warto podcinać końcówki co miesiąc. Kiedyś chciałam zapuszczać włosy i nie wiedziałam czemu mi nie rosną, a okazało się że miałam tak zniszczone włosy, że końcówki się wykruszały. Jak zaczęłam regularnie podcinać to zaczęły rosnąć ;]

Tesiak to Franio Wam niespodziankę zrobił hehehe :)

Wasila o nie !!! Nie daj się !!! Nie może tak być, że przez jakiś chamów z pracy nie będziesz się cieszyć ciążą... takim pięknym stanem. Idź na to L4 i miej wszystkich w d. !!! Tak nie można kurcze... ludzie nie mają serca, jak można robić takie problemy ciężarnej, masakra ;/

Ostatnia edycja:
Muffi przekonałaś mnie :] podetne końcówki bo rzeczywiscie nie są w jakims super stanie:/
Mowilam wam kiedys jakie mam fajowe dzieciaki w przedszkolu?jak nie to Wam mowie teraz:) powiedzialam im wczoraj,ze ciocia musi isc do dentysty znowu i ze sie boje a taki Jedruś (2,5 latek)podszedl do mnie objął i mówi "ale trzeba ciociu" padłam :D
Wasila-wrrr nie lubie tego Twojego szefa..wydaje sie byc strasznym dupkiem! Ale Muffi ma racje,chociaz to pewnie ciezkie to postaraj się nie przejmowac tymi ludzmi.Ty jestes najwazniejsza i zdrowie dziecka reszta to wiesz..

Witam się cieplutko:-) Jeszcze nie dostałam @. Temp. rano 37.1, szyjka wysoko.. No ale i tak czuję, że dostanę @ bo ja to po prostu mam comiesięcznego pecha:tak:
U nas też ładna pogoda i spacer z córą i pieskiem zaliczony i żołędzie uzbierane:tak: Ostatnio tworzyłyśmy z kasztanów konika, ślimaka i gąsienicę a dziś lub jutro z żołędzi coś utworzymy. O 15 wpadają do córy koleżanki, już nie może się doczekać:-)

U nas też w Kauflandzie są już mikołaje, ale mi to tam loto:-p

SAMOSIA o, jesteś przedszkolanką?:-)
VENNA w 7tc dowiedziałam się, że ciąża się nie rozwija. Aha a temp. czemu pod pachą mierzysz?
MUFFI ładne włoski;-)

Odezwę się później bo córa mi skutecznie przeszkadza mała Przeszkadzajka:-p

Ostatnia edycja:
M. wrócił z pracy i przejął naszą małą marudę. Od dwóch dni Franko nie może zrobić kupki...Je owoce, dużo pije i nic. Może znacie jakiś sposób żeby mu pomóc?

Wasila oj jak dobrze Cię rozumiem;) jeszcze do niedawna też miałam spanie jak małe dziecko. Teraz nie jest o wiele lepiej, właściwie kładę się razem z Frankiem ok 22, no i drzemka w ciągu dnia obowiązkowo;)
Przykre to jest ale takich szefów jak Twój niestety jest bardzo dużo. A co ciekawe częściej to kobiety są pozbawione jakiejkolwiek empatii dla ciężarnych. Kochana, bądz silna i nie przejmuj się...chociaż to nie łatwe. Ale to Twoje życie i tylko Ty masz prawo decydować o nim.

Vegas to kiedy planujesz zrobić jakiś teścik?

reklama
TESIAK jutro o ile do jutra nie zjawi się @;-)
Co do sposobów to ja słyszałam o termometrze wkładanym do pupci dziecka. Osobiście nie miałam z tym do czynienia bo Martynka nigdy nie miałam takich problemów. Może więcej o tym w necie znajdziesz albo któraś tutaj będzie coś wiedziała;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry