reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla - jeśli kobieta nie lubi gotować powinna mieć faceta który potrafi to robić , Ty takiego masz i Ci zazdrodszczę ;-), mój czasem zrobi coś dobrego, muszę go zagonić do garów !!;-)Też mam problem z jajkami :-). A i gratulacje dla córci , chciałabym mieć ten etap za sobą , mamy nawet już nocnik no ale jeszcze za wcześnie .
Muffi - robiłaś może te papryczki z krewetkami?.. ciekawa jestem jak smakują
niemartwsie - jak tam przeprowadzka?

reklama
2pydp2a.jpg
o coś takiego mi chodzi.....

Diablica jak dla mnie zbędny wydatek. Chyba bez sensu przyzwyczajać dwulatkę do spanie z lampką... Ale to moje zdanie.
Amelia na wszystko przyjdzie czas, chociaz pieluch nie będę wspominać z łezką w oku ;)

Diablica - właśnie zapomniałam Ci napisać, że ja też chciałam coś takiego kupić alle jakoś mi wyleciało a teraz to wg mnie za późno. Nie wiem jak u Was ale u nas Majka nie ma problemów ze spaniem czy usypianiem i rzeczywiście nie ma co dziecka przyzwyczajać.Ale fajne , podoba mi się:tak:

Witam wieczornie wszytskie panie :) wczoraj walnełam posta i wcieło mi nie mialam sliy pisac nowego bo zalatany dzien miałam Byłam u lekarza z tym moim okiem i o dziwo dostalam krople a nie paracetamol ;) dzis juz troche spokojniejszy dzien
i mały był grzeczniejszy :) ale w ciagu dnia czasu na kompa brak :(
Mufii zazdroszcze fitnesowania ;) ja kupiłam sobie hula hoop ale pojawił sie problem zapomniałam jak tym cudenkiem sie kreci ;) narazie nabiera mocy za fotelem i pewnie zostanie tam dluuuuugo;) musze pozniej popatrzce na tego bloga bo pomysły mi sie koncza obiadowe :)
carla gratki dla coreczeczki u nas tez juz nocnik w uzyciu ale bardziej do zabawy ;)
Samosia super ze humor ci dospisuje a muzyka zawsze poprawia humor :)
Aniolek u mnie tez dzis wiosennie choc bardzo wietrznie jak byłam na spacerku juz myslałam o sadzeniu kwiatów w ogrodzie :) oby luty zleciał i bedzie juz lepiej :)
Diablica ja mam tylko lampeczke z ikei na scianie tego cudenka nie miałam choc bardzo fajne to jest :)
Fuma z okiem juz lepiej bede zyc :) co tam u Ciebie ?
Amelia moj tydzien temu był chory i wział nawet 4 dni zwolnienia jak wrocił wczesniej z pracy wiedzialam ze nie bedzie łatwo ale dalismy rade choc nie obyło sie bez kłotni ;)
ja zaczełam łykac kwas foliowy ;) wogole moj M namawia zeby juz zaczac starania ale ja chce poczekac chyba troche mnie strach obleciał jak to wszytsko bedzie z dwojka czy damy rade ;/
pozdrowionka i dobrej nocy Pa

Ostatnia edycja:
no własnie a moja śpi przy zapalonym swietle....tzn przygaszonym i wolałabym żeby przyzwyczaiła sie do usypiania z taka lampką..a tak w sumie to kiedy powinnam przyzwyczajać ja do spania w ciemności zupełnej....jakoś sobie tego teraz nie wyobrażam.:dry:

kto to wspomniał o sadzeniu kwiatków...:tak: ja też się szykuje narazie do siewu...w wielodoniczki....a potem do ogródeczka....byle do wiosny :-)

Witam nocnie ;)

Ja dziś bez siły, byłam na fitness na Step&Shape kurde ale dostałam w dupe, pierwszy raz pot ze mnie sciekał ciurkiem :D MASAKRA :D:D:D

Ja uwielbiam ten blog kulinarny. Mam często tak, że nie wiem co na obiad zrobić. A jak zajrzę tam to zawsze coś znajdę !!! Babeczka ma tak fajne pomysły, genialny smak i wszystko jest "do zrobienia" dla zwykłej dziewczyny. A na dodatek ona ma 3 dzieci!!!! Nie mam pojęcia jak ona to wszystko godzi :):):)
A z krewetkami nie próbowałam tych papryk robić :) Zawsze robie z piersią z kurczaka bo to zdrowe chude mięso a krewetek szkoda mi na mielenie i nadziewanie nimi papryk. U mnie krewety to rarytas, więc jeśli już to panierowane, bądź z jakimś makaronem i warzywkami :)

Samosia! Ten blog który podałaś prowadzą osoby z dzielnicy w której się wychowałam <3 :)

Polecam też ten blog dziewczyny z Gdańska (nie tylko przepisy, ale też ciekawe historie): http://strawberriesfrompoland.blogspot.com

Ostatnia edycja:
Muffi a ty na bezsennośc cierpisz?? chociaż tej nocy o tej porze to i ja nie spałam - jakaś burza szalała, wiatr i grad.... ehhhhhh z Tą pogodą.
co do blogów to mnie ostatnio ten zainspirował Smak Zdrowia: Obiad &#8211; wskazówki na dietetyczny i zdrowy posiłek fajnie kobietka opisuje wszystko fajne potrawy dietetyczne itp... no i ogólnie jesli chodzi o gotowanie to ja uwielbiam:) czasem czasu brak, ale np jak znajomi przychodzą zawsze wyskoczę z czymś dobrym, i poźniej miło się robi jak widzę ,że im smakuje:)
Co do kwiatków to ja mam posadzone takie wieloletnie i mam nadzieje, że w tym roku tez wypuszczą, za to obiecałam sobie kupić taką huśtawkę 3 osobową do ogrodu :-) to będzie relaks:)
Kazimiera to mam nadzieje, że krople zadziałają na oko:)
Diablica fajna ta lampka - ale ja mam nadzieje, że moje dziecko będzie bez problemu spało w ciemności:) ewentualnie mała lampka na ścianę - taka z ikei np.:)
Już koniec stycznia - ale przeleciał ten czas:) - już jutro luty i też szybko przeleci bo tylko 28 dni:)
Pozdrawiam i miłego dzionka:)

wrr napisałam długiego posta i mi się komp zresetował :wściekła/y:złośliwość rzeczy martwych.
Kazimiera i Amelia może pisałyście, nie zauważyłam, w jakim wieku są wasze gwiazdy?
Kazimiera rozumiem Twój strach przed dwójką mam to samo, ja jeszcze nei wiem co mnie czeka , bo narazie moja większość dnia przeleży czy to na brzuszku czy plecykach ale nie raczkuje jeszcze a co to będzie jak będzie goniła po domu a tu drugie w łóżeczku , chyba lepiej się nei zastanawiać tylko działąć. Ja się najbardziej boję że źle zniosę ciąże , że będę musiała leżeć np. , a tu do dziadków ponad 1000 km :( i jesteśmy sami , nie ma nikogo do pomocy a nie chcę zjeżdżać do Polski a męża zostawiać :(
A ja to sobie mogę pomarzyć o kwiatuszkach w ogrodzie bynajmniej narazie , teraz to mamy mały balkonik w bloku , ale przyjdzie dzień.
Muffi luknęłam na szybko na tego bloga wydają bardzo fajne przepisy na pewno coś spróbuje bo teraz to jedno i to samo w kółko się robi, potrzebuje inspiracji. To i ja polecę bloga z tym że na słodko Moje Wypieki , zrobiłam może z 9 placków z tej strony i wssytkie wyszły a chałeczka z wanilią albo tort tiramisu no niebo w gębie poprostu, uwielbiam tego bloga i polecam.
Diablica no nie doradzę Ci lampki , my mamy nocną lampkę i jeszcze śpimy z małą w pokoju, jak przestanę karmić to przeniesiemy się do drugiego, teraz się zastanawiam czy może nie spróbować całkowicei po ciemku, jakieś światło z zewnątrz wchodzi do pokoju , podobno tak małe dzieci się nie boją , to chyba my rodzice musimy widzieć czy wszystko jest ok czy przykryta czy odkryta itp.
Carla gratuluje odpieluszkowania, ja (ponieważ mój się nei może przemóc) używam wielorazowych, mam nadzieję że dzięki temu niunia szybko przestanie robić w pieluszki , hehe ale do tego czasu muszę prać.
A Aniołek zapewne w pracy jeszcze dzień i weekend
Miłego dnia
Ale wieje u nas pewnie znowu nici ze spaceru, kolejny dzień w domu , wiosno nadchodź!

Ostatnia edycja:
reklama
Tak Ianka:) w pracy jestem:).... ale już dwie godzinki przeleciały więc jeszcze tylko 5 i do domu i zaś na obrotach, obiad ugotować, posprzątać, chlebuś upiec i na 19 na fitness:)..... ale dobrze, że cos się dzieje bo inaczej umarłabym z nudów:)
U mnie piękne słoneczko teraz za oknem:) ale bym poszła na spacer...:) ale musze to odłożyć na weekend.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry