reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aniołek, kobietko, jaka ty jesteś cieplutka na twarzy, że tak powiem :) nawet ze zdjęć ciepło od ciebie bije :)
Carla, ja też się nie przejmuję tym całym zusem. w poprzedniej ciąży nikt się mną nie zainteresował, tzn nitk nie skontrolował. a nawet jeśli kontrola będzie to przecież w ciąży jestem, nie wymyśliłam sobie tego. a te 60kg to na serio? gdybym ja 60kg ważyła to bym była w niebie. teraz dobijam do 78 :szok: a jeszcze przed pierwszą ciążą ważyłam 65kg. teraz jak urodzę, to nie ma bata, muszę się za siebie ostro wziąć bo nienawidzę swojego ciała. fotel dla młodej porządny :)

reklama
Carla jak patrze na te twoje zdjęcia na fb to kurcze, nawet w 9 mc ciąży do hipopotama to Ci daleko będzie, laska z Ciebie i tyle, figurka super, buzia śliczna, wiec czym Ty się przejmujesz.

Moim zdaniem jest oki:) chyba dobra jak na ten tydzień ciąży ja sobie obiecałam, że jak teraz zajdę w ciąże to też obowiązkowo idę na betę.

Faktyczny wiek mojej ciąży nie ma nic wspólnego z ostatnią @ (ale już chyba o tym pisałam...). Owulacja była przesunięta czyli po naszym staraniowym maratonie;) ale po analizie mojego wykresu wygląda na to że ten celny raz! był 21 maja (wtedy miałam jeszcze płodny sluz) i chyba zgadza się to z wynikiem bety. Na następnej wizycie u gin 25 czerwca będziemy to znów analizować jeszcze z USG i wtedy już wszystko będzie jasne.

vinga dziękuję:)

Tak piszecie o tym FB...ja się chyba nie odważę...wszystkie laski ...a ja co ??? Kurde setki dobijam...mam doła...kur.... !!!
Kurcze jeszcze komp mi się zwiesił :(

W ogóle jakiś ten dzisiejszy dzień jest do niczego...leje,wieje i na nic nie mam ochoty :(

Ja mam kilka dni do owulacji, test owu jest negatywny , śluzu mam jak ślimak ... i tempki też jakieś takie dziwne :(
Coś czuję że czerwiec to jednak płodnym nie jest :(

Ostatnia edycja:
reklama
Carla, z tego co pamiętam umowa na okres próbny nie chroni kobiety w ciąży. Głowy sobie nie dam ściąć - sprawdzę z domu.

Edit: I tak umowa na okres próbny powyżej jednego miesiąca, której termin rozwiązania upływa przed końcem 3 miesiąca ciąży jest rozwiązywana w terminie zawartym w umowie. Umowa na okres jednego miesiąca - nie chroni kobiety w ogóle. Jeśli natomiast data rozwiązania umowy na okres próbny przypada po upłynięciu trzeciego miesiąca ciąży, umowa jest automatycznie przedłużana do dnia porodu.

Osobiście jestem przeciwna kręceniu. Uważam, że kobiety same sobie szkodzą nabijając pracodawcę w ciążę na L4. To nie uczciwe i często nie fair w stosunku do współpracowników (o pracodawcy nawet nie wspomnę). Oczywiście nie mówię tutaj o zwolnieniu z przyczyn zdrowotnych, ale zwolnieniu "lekarskim" z powodu widzi mi się.

Dorcia, łączę się w bólu.

Ją ujawnię się dopiero jak zajdę i powiadomię pracodawcę :-p

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry