reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Asia u mnie wszystkie badania idealnie prócz prolaktyny. Wyszła za duża, podobno hamowała owulację. Brałam dwa cykle lek, zbił mi poniżej normy. Obecnie mam już stabilną dawkę leku, wszystkie badania w normach (robione w zeszłym cyklu) i nadal nic. Nasienie bardzo super, gin aż się ucieszył na tak dobry wynik. Piłam nawet ziółka jakieś magiczne, w sumie czego to ja nie robiłam... ;) chyba dekiel, jednak :-)

reklama
Widzę, że mamy ze sobą coś wspólnego :D biorę Dostinex, raz w tygodniu. Hehe :-D miałam PRL jakoś 32 ng, gdzie normę miałam do 26, a idealnie wiadomo - do 15. Mój gin twierdzi, że przy wysokiej PRL miesiące starań powinno się liczyć od początku leczenia - bo często PRL hamuje możliwość owulacji lub zagnieżdżenia (bywa, że wysoka PRL = niski progesteron ale u mnie akurat progesteron w normach zawsze).
Jaką dawkę Dostinexu bierzesz? Który cykl jesteś na nim? :)

Ja mam dostinex 0.5mg a PRL mialam 555 a norma byla do 500. Wczesniej bralam bromergon miesiac ale bezsenne noce byly ciezkie i od luty-marzec jest dostinex czyli 4 cykl :-) moj gin mowil ze z 6 miechow trzeba brac i sprobowac odstawic. Przy tsh zrobie chyba powtorke badania.

To ja mam tę samą dawkę. Teraz 3 cykl na nim leci. TSH robiłam w zeszłym cyklu i jest ok - ale dla pewności na Twoim miejscu też bym zrobiła. Zawsze to jakaś wiedza i podkładka dla ginekologa. Ja swojemu bardzo ufam ale często przychodzę do niego z wynikami "gratis" - bo stwierdziłam, że lepiej się badać niż gdybać. :)

No jasne. Ja tez przyszlam juz z wynikami ktore co miesiac sama sobie robilam :-) ale od tamtej pory jak do niego trafilam nic nie robie. Ufam mu bo wiem ze ma efekty. Wyslal mnie do niego moj gin do ktorego chodzilam od lat. Inis a skad jestes? To twoje pierwsze dzieciatko bedzie?

Kochana moj babelek malutki ma juz 14 lat :-) wiec teoretycznie u mnie niby gra, ale jak sie mialo 20 lat to wszystko inaczej bylo, a teraz. Stara nie jestem ale jestem pewna ze wiek tez gra role co by nie mowic.
Ja tez nad woda :-) wieksze miasto co prawda, ale czy to ma jakies znaczenie ;-) woda to woda.

Dokładnie, woda to woda. My akurat mamy hobby ściśle związane z wodą także im więcej tym lepiej ;)
14 lat to już nie bąbel :D .... no to będzie fajna różnica wieku :) Każde rodzeństwo które ja znam z taką różnicą świetnie się dogaduje - bo jedno drugiemu w paradę nie wchodzi.
A wiek niby ma znaczenie ale mój gin twierdzi, że jak rezerwa jajnikowa wychodzi dobra w badaniach hormonów to wiek nie odgrywa większej roli - bo ważna jest kondycja i odżywianie się a nie lata :tak:
A który masz obecnie dc? Robisz jakieś testy ovu, progesteron w 21dc albo ciążowe w terminie @? Bo ja już to przerobiłam i teraz nic nie robię :rofl2:

Kochana ja to juz wszystko przerobilam. Wiem tylko ze @ mam dostac 19 czerwca chyba. Mam wykupiony abonament na ovufriend ale 3 miesiac nie uzywam. Dzis tak tylko weszlam aby zerknac kiedy mam miec @ a nawet nie wiem ktory dc :-) przerobilam nawet falszywie dodatni test pare miesiecy temu i wtedy spadlam z chmurki. 2 miesiace sie podnosilam i obiecalam sobie ze juz sobie tak nie wkrece. Teraz nawet nie mierze temp. W zeszlym cyklu spozniala sie @ a brzuch bolal od dnia ovu a bylam u gina po recepte to tylko sprawdzil usg czy pecherzyk pekl bo balam sie ze ten bol brzucha to nie pekniety. Wszystko cudnie, ale krecha jedna. Progesteron mam wysoki wiec nie powtarzam juz.
Mialam kilka cykli monitorowanych ale wtedy Szym sie spinal ze nie jest maszynka wiec odpuscilam.
Dopiero sie dobrze czuje po tej calej szopce. Czekam, staram sie cierpliwie, ale czy wychodzi...nie wiem ;-)

A jak u was?

reklama
Ale się rozgadalyscie, fajnie ze wątek się rozkręca :)

Ja chyba też jednak zrobię choć część badań na własną rękę. Mój ostatni 49-dniowy cykl mnie trochę martwi. Niby to druga @ po poronieniu i teoretycznie miał prawo sfiksowac, ale jednak... Na początek tsh... I nie wiem co jeszcze. Inis radziła mi FT3 i FT4, pewnie je też zrobię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry