reklama

Starania po laparoskopii endometriozy

Witam ♥️

Po 2 latach nieudanych prób zajścia w ciążę i jednej ciąży biochemicznej wykryto u mnie endometriozę . Przeszlam zabieg laparoskopowy z usunięciem torbieli endometrialnej z prawego jajnika i torbieli czynnościowej na lewym jajniku. Usunięto również zrosty które Endo sobie zrobila 💁 zabieg miałam 9 tygodni temu . Czy może sa tu kobietki które też miały laparoskopię będą w stanie mi odpowiedziec ile powinnam odczekać po operacji że staraniem o maluszka ? Czuję się świetnie . Lekarz kazał koniecznie przez miesiąc po brać leki vissane . I nie wiem cZy moge w końcu już się starać czy nie (lekarz na urlopie więc nie mam jak zapytać )🙄

reklama
Ja po laparoskopii nie brałam visanne, bo od razu chciałam zacząć starania. Odczekalam miesiąc by wchłonął się żel hyalobarrier i dwa miesiące od zabiegu byłam w ciąży ☺️

Hej,
Ja w lutym miałam laparo endo I stopnia oraz Udrożnione jajowod miesiąc na tabletkach anty i rozpoczęliśmy starania w maju zobaczyłam upragnione ⏸️ na teście także 3mam kciuki 💪✊✊✊

reklama
Hej Dziewcyzny, mailam laparoskopie 19 sieprnia, dzis dostalam miesiaczke, chce zaczac starania w tym cyklu, jednak zastanawia mnie ze lekarz nie dal mi zadnych lekow? jedynie duphaston na druga polowe cyklu, mialam zrosty i wyszla endo 2 stopnia. obydwa jajowody dorzne, kazal dzialac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry