reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

U mnie rzesza rodzinna czeka tylko na znak jaka będzie płeć i wtedy przeżyje najazd...

Jakoś się zebrałam cyknę wam foty w pasie ciążowym i wrzucę.

reklama
FIFKA GRATULUJĘ!!!!!! Życzę spokojnych 9-ciu miesięcy :D

Rasta ...tak cichutko gratuluję i czekam na wieści;-)

Widzę że wpisanie się na liste luzujących owocuje... Madziaaaaaa.;-):-D

rasta a z kim Mucha jest w ciązy?
Pewnie z komarem :-D...sorka nie lubię laski i nie mogłam sie powstrzymac ;)

magdalena konflikt serologiczny jest tylko wtedy,kiedy kobieta ma Rh- a facet Rh+ czyli tak jak u was...:):) ale jak juz któras dziewczyna pisała przy pierwszej ciązy raczej nic się nie dzieje i nie ma wymieszania krwi przy porodzie ale dostajesz przeciwciała przy kolejnej ciązy....
moi rodzice mieli tez orzeczony konflikt ale nic się nie stało przy 3 porodach wiec to bardzo rzadki przypadek komplikacji...

..:):)
Jeżeli Ty masz - a facet + to jest NIEZGODNOŚĆ. Konflikt mamy wtedy gdy po porodzie dzidzia będzie miała grupę krwi + a Ty nie dostaniesz szczepionki. Wtedy wytworzą się przeciwciała które przy kolejnej ciązy będa atakowały zarodek. Jezeli będzie dzidzia z Twoim - będzie ok. Ale przy niezgodności dają zastrzyk tak czy inaczej więc nie stresuj sie . Mam to samo ze swoim szczęściem

Jesteśmy po wizycie. Maluszek ma 33 mm :-) Serce jak dzwon i tylko cukrem moge się martwić.
Wyszedł mi podwyższony po glukozie . Norma 140 a ja mam 180 i sierowanie do diabetologa.

Aelku ten Twój brzusio jest prześliczny!

Historia krótka brzemiennych w skutkach:rofl:

Ktoś na górze musiał to tak zaplanować
By co miesiąc garść fasolek nam podarować

I tak styczeń zimny,odpychający
Dla BigChild był w radośc obfitujący

W lutym Aelreda się radowała,
Ewika jej pozazdrościła,też swoją dostała
I jeszcze bliscy się ucieszyli
Gdy dwie upragnione kreski ujrzała Lily

W marcu Silmiriel była zdziwiona
gdy sie okazało że jest zaciążona
I przyszła pora na niedowiarka
Ze swojego szczęścia cieszy się Madziarka

Kwietniową fasolke przepowiedziała Hera
Dostała ją Dagne, zdolna i szczera
Zapewne w tym miesiącu będzie ich więcej
Bo już Mineralnejkocicy raduje się serce
Wilekanocny zając też rozdawał prezenty
i teraz Iwasek jest wniebowzięty!
I pojawiła się kolejna przyszła mamusia
fasolkę pod serduszkiem nosi Claudusia!
Trzeba wszystkich poinformować
że można też Atom gratulować
Jakby radości było mało
Ma_gdalence też sie w kwietniu udało!

W maju zaś Fiona się dowiedziała
że na górną liste awansowała.
Wszystkie dopada oczekiwanie
która kolejną fasolkę dostanie!
Stało się ! Donia nam powiedziała
że do Chin sama nie będzie leciała.
Na Vanilię fluidki szybko zadziałały
I piekna fasolką zaowocowały.
Czasem los nas zaskoczy i zadecyduje
jak czyimś życiem pokieruje
Soglam luzowała i pracy szukała
a zamiast etatu dzidzię dostała!
Nie jeden test wykonał Paluszek
Ostatni obwieścił że urośnie jej brzuszek!
Szcześliwy dla Fifki jestkoniec miesiąca
Starali się starali...zmajstrowali brzdąca!

A teraz ten ogrom szczęścia sobie wyobraźcie
Bo miesięcy w roku mamy przeciez dwanaście:-D

Ostatnia edycja:
Ael to niebieskie to pas tak?? wygląda jak kawa lek materiału...nie wygląda jakby miał jakies zastosowanie...ale mam nadzieje ze tylko tak wygląda:)

Hej kochane dziewczyny... witam się po dłuższej przerwie... Już nic niewiem co tu sie dzieje. Komu gratulowac??? Kto jest nowy??? niewiem juz nic- mam nadzieje że nadrobię niedługo.
;-) Gratuluje wszystkim zafasolkowanym. I trzymam oczywiście za wszystkie testujace, starające sie.... itp.
Mam nadzieje że nam wszytski się uda.
P.s- nie było mnie trochę bo spędzanie godzinami na BB miało na mnie zły wpływ. Po nocach śnily mi sie dzieci.Zabrałam sie narazie do reperowania swojej psychiki :-DA tak poza tym to staramy sie nadal...Oby to był ostatni-szczęśliwy cykl.

Wiecie co? Tak sobie przegladam różne fora... różne stronki na necie i mam pewne wnioski. Zauważyłam że prawie każda dziewczyna która stara sie o dziecko bierze w jakiejśc postaci progesteron. ( luteine, duphaston itp.) Czy bez progesteronów na II faze cyklu nie da sie już narmalnie zajśc??? No powaznie... prawie każda bierze to. Czy jest któraś dziewczyna która nie bierze i się stara???? Wiem jaki cel ma ten hormon... ale nasz organizm też go wytwarza... Mam nadzieje ze dobrze mnie zrozumiecie. Niewiem czy bierzecie to zapobiegawczo? czy w celu zdiagnozowanego leczenia????

Pozdrawiam Was cieplutko.

Ael- piekny brzuszek
Iwasku- jak zdrówko
kasia.natka- trzymam kciuki ;D
Magda.- obserwuj te cykle i zacznij się wkońcu starac:happy:
Asiol- napisz na priv jak tam... kochana...moja....

Bez was kochane babeczki nie da sie życ.

Ostatnia edycja:
Zaglądaj zaglądaj do nas Basati. Dużo sie dzieje ostatnio i sporo nowych dwupaków mamy więc zarażanie działa:-)~~~~~~~~~~~~~~~;-)
Ja się czuję w sumie ok.Tak jak napisałam wyżej z cukrem mam problm i musze dietkę stosowac ale damy radę ;)

Basati ja biorę tylko kwas foliowy nic więcej.
Ael fajnie ten pas modeluje brzuszek. Taki śliczny ten brzusio masz, że aż się zazdrosna robię ;-) he he

reklama
Soglam bo ten pas był podwójnie zszyty i mnie trochę długość wkurzała (za krótkie i za mocno ściskało mimo prób jakiegokolwiek rozciągnięcia), więc wyprułam jeden szew tak by z podwójnie szytego zrobił się jeden i tak mi jest wygodniej. A trzymać trzyma, nie mocno, bo bardzo nie lubię obciskających rzeczy. Poza tym zdaje też się jako ochrona, bo w spodniach ciążowych wszyty pas z tyłu nad tyłkiem jest dosyć cienki więc zakładając pas na wierzch spodnie przynajmniej nie muszę poprawiać co chwilę spadających spodni.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa.
Klari doczekasz się takiego brzucha :*

Do góry