reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Zabobony? hmm... do 16 tyg nie mogłam patrzeć na słodkie - więc to mit 100% ;p jadłam ostre i kwaśne i dalej takie lubię :) czy jestem brzydsza? mąż mówi, że nieee, rodzinka też, rzekłabym nawet, że włosy mam bardziej lśniące :) a to, że tyję po troszku- to raczej każda przyszła mama :) cera się tfu, tfu! nie pogorszyła (zawsze miałam parę małych zaskórników). A i 100% mężuś nie starał się o dzidzię mając niebieską wstążeczkę na małym ;p

Dziękuję kochane, że dzielicie mój entuzjazm :D

yyy a o tym to nie slyszalam :-o o co chodzi w tym zabobonie? :-D

Madzia, no niby jak się chce mieć syna to się w różowej wstążce na yghym małym mężowi wiążę (na opak), a jak córkę to niebieską ;p
Czy wy wiecie, że dawniej (mama mi mówiła) do chrztu i pierwsze miesiące życia tak właśnie ubierano dzieci? chłopaki- róż, dziewczynki- niebieski.

Też wcześniej nie słyszałam o niebieskiej kokardce. Ja na początku też chciałam koniecznie mieć chłopca. Porażka jakbym miała mieć córcię. A teraz nawet jestem bardziej skłonna na córcię ale co będzie to będzie, najważniejsze, że zdrowe. Nieważne, czy dziewczynka czy chłopczyk :)

Wróciłam!!! :) pragnę się pochwalić, że będziemy mieli córeczkę :D Od razu się pokazała i pomachała tatusiowi :) a potem się wtuliła w łożysko i nie chciała dużo się na 3d podglądać hehe :) mąż powiedział, że taka złośliwa jak mama :D
Jestem szczęśliwa, bo wszystko w normie i pięknie rośnie, co najważniejsze zdrowo jak dotychczas :) Waży 394g i ma od pupci do główki 16cm :) termin porodu przesunął się z 25 na 20 grudnia :) a wiek ciązy wg usg to 21tydz2dni (nie będę zmieniać suwaka:))
A oto zdjęcia: (mam jeszcze płytkę z filmikiem)

Zobacz załącznik 379895 Tu macha tacie na przywitanie :)

Zobacz załącznik 379896 Tu tuli się do łożyska mamy :)

Zobacz załącznik 379897 A tu widać, że to definitywnie dziewczynka :) tak się skubana tatusiowi wystawiła :)

dagne gratuluję :) :*

Madzia, no niby jak się chce mieć syna to się w różowej wstążce na yghym małym mężowi wiążę (na opak), a jak córkę to niebieską ;p
Czy wy wiecie, że dawniej (mama mi mówiła) do chrztu i pierwsze miesiące życia tak właśnie ubierano dzieci? chłopaki- róż, dziewczynki- niebieski.

Ale ci zazdroszcze a za rowno gratuluje coreczki....My tez chcemy coreczke ale zobaczymy jak bedzie syn tez bedzie dobrze..

reklama
Mam 20 lat., Nasze wesele bedzie w 2014.. Może to troche dziwne ale chcemy aby nasza dzidzia była na weselu. :)

Witam nowa staraczke :-) ja jestem tego samego zdania:-) i teraz podczas narzeczenstwa sie staramy:-)

ja po ostatniej owulacji miałam objawy takie:
-sutki mnie bolał, ze nie mogłam w staniku wytrzymać, do pracy za duży zakładałam
-obwódka sutków pociemniała
- bolał mnie jajnik (zaczął około 6 dni po owulacji) i trwał i trwał
- kręciło mi się w głowie
-miałam nieco inny śluz
- brzuch zaczął mnie ciągnąć jak na @ i co????
i 2 przyszła dzień przed a nadzieję szlak trafił
W tym cyklu się nie nakręcam, co będzie to będzie, zastanawiam się tylko czy testować owulacje, czy tez z tym dać sobie spokój
ja w ostatnim cyklu mialam tak samo, wiec w tym mam to wszystko w doopie...jak bedzie tak bedzie, luz...chociaz tempke bede mierzyla, ale tak jak wczesniej mowilam, zwyklym termometrem. jak ma sie cos udac to z testami czy bez sie uda...

Hej!
Można do Was dołączyć?
Jestem szczęśliwą mężatką już prawie 11 miesięcy. No i tyle samo czasu staramy się o nasze pierwsze maleństwo. Jak dotąd bez efektów.:-(
Witam i juz trzymam &&&&&&:-)

To ja nieśmiało dołącze.
Zajrzałam na forum w innym celu, po informacje do artykułu... ale że temat jest dla mnie, to chętnie się rozgoszczę.
My na razie dopiero przygotowujemy się do starań. Za miesiąc-dwa chcemy zacząć. Na razie kończę leczyć zęby, chcę zrobić badania (morfologię itp., bo mam skłonności do anemii, a dawno się nie badałam), poza tym muszę jeszcze skoczyć do gina, a na dodatek przydałoby się przytyć ze 2 kg, bo jestem na granicy niedowagi...

Witamy kolejna staracze...kurcze coraz WAS wiecej...no i fajnie:-) bedzie nam razniej razem

Dagne...cudna cora!! :-)

Dziura...pisz co tam sie dzieje dzis!! lepiej?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry