reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja się wybieram do tej, którą organizuje mój szpital. Mój lekarz mówi, że bardzo warto. Wybieram się w październiku, bo wtedy mój będzie mógł, bo na budowie się uspokoi.

Hej dziewczęta

Fifciu w sumie co będę się powtarzać, spakowanie się dobry pomysł, wpierw zadzwoń do swojego gina i niech Ci powie co masz robić, czy stawić się znowu w trybie natychmiastowym na oddział czy co.

Sun może faktycznie nerwów troszkę nałapałaś i @ przyszła wcześniej. Tak to jest z organizmem kobiety, że co jakiś czas coś ze schematu zejdzie i będzie inne. To jako tako nie powinno niepokoić. W rzadszych przypadkach jest coś takiego jak niedomoga lutealna, faza lutealna z powodu niskiego progesteronu mogła Ci się skrócić przez co dostałaś takich plamień przed spodziewanym terminem @.
Ale w znakomitej większości przypadków takie plamienia nie są powodem do zmartwień. Odwiedź gina albo zadzwoń, wtedy się uspokoisz.

Sweet no jaka lala :-D A z włosami to też byś się na modelkę nadawała do Mijenki hihi :-D

Mineralna do szkoły rodzenia można się wybrać, zawsze to jakaś wiedza przybędzie. Jednak spotkałam się z opiniami, że zatrudnienie położnej będzie lepszym pomysłem, bo ta ma więcej czasu dla Ciebie niż na takim spotkaniu SR, po drugie jej wiedza jest większa, a po trzecie prócz pielęgniarki ze szpitala po porodzie do domu przychodzi również położna i pomaga. Jest tylko chyba odrobinę droższa od SR.

Ael:zatrudnienie położnej to jaki mniej więcej koszt?

Jest to odrobinę droższa impreza od sr, nie powiem Ci dokładnie co i jak. Można też zamówić indywidualne spotkania ze szkoły rodzenia w domu własnym. Ale też jeśli kochana jesteś w jakiejś przychodni zarejestrowana, to zapewne przy wypisywaniu deklaracji wskazałaś położną. Zadzwoń do przychodni i zapytaj, czy położna przychodzi do domu i opowiada o ciąży, porodzie i opiece nad noworodkiem, jeśli tak zrobi to za darmo. Tylko trzeba się dowiedzieć czy to zrobi. Bo niby obowiązek jest, ale nie w każdej przychodni każdej położnej chce się wychodzić do pacjentek.

Ja mam jakąś wybraną i nawet zastanawiałam się, czy nie iść do ośrodka, nie powiedzieć, że w ciąży jestem, ale się nie zdecydowałam w sumie jeszcze

a ja mam 33 dzien cyklu- i mdli mnie jak cholera ;/ Kolega otworzyl puszke z tunczykiem to polecialam do kibla, bo zaczęło mi się zbierać w ustach.. czy to możliwe,że to urojone?

A co do bóli podczas ciąży, to podobno za każdym razem powinno się jechać do lekarza/szpitala.. Podobno to bardzo niebezpieczne (chociaz ciezko jest rozroznic bóle, od bóli zwiazanych z rozciąganiem macicy).

reklama
A nie wybierałaś lekarza? Ja złożyłam na połozną jak zmieniałam nazwisko, ale była informacja, że każda kobieta ma mieć położną

A bóle w ciąży się zdarzają i nie z każdym do szpitala, wiadomo, ale coś jak bardzo boli to już tak

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry