reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
ten na nfz zalozyl mi w 8 tyg a pan doktor z medicovera mi nie zalozyl a polozna tez nie tylko spytala czy mam a ja mowie ze on mi niedal itd ze mam od innego z nfz to ona powiedziala ze jedna starczy choc chodze do 2 lekarzy bo jeden w medi daje skierowania bo mam je w pakiecie ale nie robi usg wiec chodze na nfz po usg i place za zdjecie 20 zl jak chce ze soba zabrac ;-) i mysle czy isc we wtorek bedzie to 15tydz i 6dzien a dzidzie ostatnio widzialam jak bylam w 13 a dzidzia w 12 a na poczatku co tydzien chodzilam no i sie stesknilam za widokiem dziecka mego ;-)

dobranoc kochane bede jutro po pracy;-)

Ostatnia edycja:
hejka;)
czy ja dobrze widzialam, zafasolkuje zaciazyla? SUUPPEERR!!! ale szczesciara no !!:)
ja sie z kolei zamartwiam bo dzis (tydzien do @) jak zrobilam siusiu to polecialo kilka kropel rozowego siusiu:( czyli sie znowu nie udalo bo to pewnie poczatek kolejnych plamien tydzien przed @ tak jak w zeszlym cyklu:(
czekam na wyniki badan hormonkow i cisne z tym do endokrynologa...
i w ogole mam jakies dziwne skurcze brzucha bol jakby to byl zoladek, ale nie biegam do kibelka tylko czuje bol dokuczliwy:( chyba jakas bakteria czy wirusem sie zarazilam bo nie mam innego wytlumaczenia.. ehh.. do dupy..

a juro mam druga rocznice slubu wiec dien spedzam z mezusiem :D

Ostatnia edycja:
Moje samopoczucie... nogi bolą :/ Puchną strasznie... Czuję się coraz większa i cięższa, brzuch mi jeszcze nie przeszkadza w podstawowych czynnościach domowych, chociaż schylić mi ciężko.

Zmoich wyliczeń wynika ze jestem w 5 tyg ciąży i moje kostki u stóp są jak baloniki... To normalne ze tak wczesnie są opuchniete??
Nie wiem nie znam się jakoś nie mam doświadczenia ;-)
Mnie za to bolą cycki, ale to kosmicznie mnie nawalają :-) jajniki i macica tak mnie ciągną jak by mi je ktoś siłą rozciągał.
Dzisiaj muszę się umówić do lekarza bo ja jestem migrenowcem i mam problemy z brzuchem i nie wiem jakie leki wtedy moge jeść.
Powtórzyłam dzisiaj test, też wyszedł pozytywny, tylko u mnie ta kreska testowa cały czas bledsza od kontrolnej.
A poza tym uśmiech z papy nie znika. Narazie powiedzieliśmy siostrze, po wizycie u lekarza powiemy moim rodzicom i teściom jak mąż będzie chciał, bo on różnie z nimi żyje.
Ok umówiłam się do lekarza i mam wizytę dzisiaj teraz muszę spisać wszystkie milion pytań, żebym niczego nie zapomniała.

Ostatnia edycja:
Sweet Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu!!
Zobacz załącznik 385690

Madziu wszystkiego dobrego z okazji Urodzin!!! Spełnienia marzeń i samych radości w życiu!
Zobacz załącznik 385691

Zafasolkuję
cieszę się że fasolka się potwierdziła! No i trzymam kciuki za wizytę!! Daj znać koniecznie co tam!! :-D

Lovka współczuje. Ja też się źle czuję... ale mnie to bardziej mdli. :confused2: Ostatnio było dużo lepiej a teraz nie wiem czemu mdłości wracają....

Ostatnia edycja:
Czy po zaciążeniu miałyście nieco więcej śluzu?
Brzuch mnie pobolew i boje się, ze zaraz dostane @
Na niczym nie mogę się skoncentrować tylko myślę o dziecku.
Jak to jest? Jeśli @ miałam 1 sierpnia to mam sobie liczyć 5 tydzień?

reklama
Witam poniedziałkowo :)
Matko! ja na nogach już od 7 :szok: nie mogłam zmusić się do spania. Kręciłam się, przykrywałam, odkrywałam i nic ;p
Co do karty ciąży, to jak już pisałam, jej założenie zależy od lekarza. Ja dostałam na 2 wizycie, która wypadła 12 tyg (pierwsza w 8) i po prostu uzupełnił dane z 1 wizyty informacjami, które zapisał w komputerze :) wiecie, żaden lekarz raczej nie zakłada karty na 1 wizycie, bo taka prawda, że jeszcze wszystko się może zdarzyć.
Zastanawiam się, co tu dziś robić, w sensie przydatnego :) sprzątnięte mam, pranie zrobione w sobotę, obiad mama robi... hmmm...

Zafasolkuję, ja po zobaczeniu testa a na nim II, miałam także sporo śluzu i latałam jak głupia co chwilę do łazienki patrzeć, czy nie leci krew (też obawiałam się, że zaraz nadleci @). Także wydaje mi się, że to normalne. Przecież obawiamy się o nasze kruszynki instynktownie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry