• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dziura wiem ale to nie może byc tak że on płąci 1,5tys kredytów wspólnych jej daje 1300zł a ja mam życ za 700zł. a ona wyadje pook 500-600zł średnio na all na bluzki, buty a mu powie ze na urodizny ma kupic dziecku spodnie.

Lamia: Ja puszczam :)

reklama
Mineralna no to trzeba cos z tym zrobić. Niedługo urodzi wam się dziecko więc Twój może iść do sądu i zmniejszyć alimenty. Fakt, że rzadko zmniejszają i cięzko a taką sprawą ale lepiej spróbować niż płacić aż tyle. Poza tym niech idzie do prawnika i się poradzi, czy jak weźmie dzieci na zakupy i pokupuje ubrania itd i weźmie na to rachunki to czy to mozna włączyć do alimentów. Wtedy będzie pewność że pieniążki idą dla dzieci a nie dla byłej żony

Lovka, gratuluję decyzji o doktoracie i trzymam kciuki :)

Zafasolkuję, wydaje mi się, że normalnie mówisz, że jesteś w ciąży i ona obok choroby wpisuje B, że ciąża, tam jest takie odpowiednie okienko. Ja nie miałam żadnego zaświadczenia, uwierzyła na słowo :) Przy czym nie pisała mi zwolnienia.

Mineralna, trochę późno na diagnostykę, pewnie nic nie zobaczą, jedynie pooglądać

Ja za 3d zapłaciłabym 300 zł, ale że zgodziłam się byc królikiem doświadczalnym jak miałam 12 tydzień i poszłam na kurs to miałam zniżkę. A bliźnięta na pewno trudniej zdiagnozować i zobaczyć i w ogóle.

Lamia nie puszczam, bo nie lubię i na pewno by dobrze nie zrobiło. Słucham tego co zawsze, szant, irlandzkiej, nie zmuszam się i tyle.

m ineralna: a jakie utwory puszczasz, bo ja chce sobie po mału jakies fajne płyty nagrać
A czy ta prawie była zona pracuję?

sil; ja kiedyś lubiłam bardzo skrzypce, a teraz to niestety lubię muzykę dołującą :-) a nie chce zeby dzidzius był smutny no i rockową .
A ostatnio to podoba mi sie zespoł 30 seconds to mars no ten wokalista mi sie bardzzo podoba :-)

Ostatnia edycja:
K&M na co się wybierasz? w sumie narobiłaś mi ochoty na teatr. Najśmieszniejsze jest to, że mamy piękny teatr, najstarszy w Polsce zresztą w odległości uwaga....100m od mojej kamienicy :D a byłam w nim tylko raz w życiu jak miałam 10 lat -.-

Lamia nie martw się też mam zatrzęsienie kościołów :)

Mineralna no to trzeba cos z tym zrobić. Niedługo urodzi wam się dziecko więc Twój może iść do sądu i zmniejszyć alimenty. Fakt, że rzadko zmniejszają i cięzko a taką sprawą ale lepiej spróbować niż płacić aż tyle. Poza tym niech idzie do prawnika i się poradzi, czy jak weźmie dzieci na zakupy i pokupuje ubrania itd i weźmie na to rachunki to czy to mozna włączyć do alimentów. Wtedy będzie pewność że pieniążki idą dla dzieci a nie dla byłej żony

Oni maja jutro druga rozprawe o rozwód i chce powiedziec w sądzie że chciałby zmniejszyc alimenty do jakiej kwoty może bo sad nie kazał mu tyle płącic on z swej woli tyle płaci. Mamy wydrukowane rzeczy co ona kupiła na all.mamy takie rzeczy. Nie może byc tak że nam czas brakuje na chleb. Mamy adwokata jednego z lepszych który od 30 lat same rozwody prowadzi.Ona mu nie daje dzieic widzi sie z dziecmi pod jej nadzorem

Lamia : z youtube: np(przeważnie to dziecku puszczam)
Ketil Bjornstad - Prelude 13

Oooo Madziulka mnie przygarnie!!! :-D Dobra! Od dzisiaj to ciebie lofciam!! XD

No wieeeesz cooo?! Nie lubiem Cię już..... :eek:

w ogóle wczoraj postanowiłam ze muszę jesc połowę więcej warzyw i owoców, ale nie mam pomysłów na takie jedzenia, poradźcie coś bo ja sie wykoncze na te moje zaparcia, sa naprawde cieżkie

Warzyw więcej, owoców połowę z tego, tak najlepiej. Na zaparcia kochana, suszone śliwki, przepłukujesz raz w zimnej wodzie, potem zalewasz wrzątkiem, czekasz aż ostygnie i ten wywar wypijasz cały zajadając kilkoma śliwkami. No i najważniejsze, dużo, dużo wody pić.

Dziura: Ja nie chce pomyslec co to będzie jak będzie dziecko...jak opowiadałam jej jak moja mama kapie mego małęgo braciszka i że ja tez tak będe kapała swoje dziecko bo roberta nie raz kapałam to sie przeraziła że w żadnym wypadku że to niebezpieczne że to 2 osoby muszą dziecko kapać.
A jaka chodzi zła że mam katar. że dziecko a ja jestem chora

Kobito, olej sikiem prostym i najlepiej cedzonym. Rób po swojemu, a jak nie będzie coś pasować, nie odzywaj się olewka totalna, rób dalej co robisz.

A dziewczyny zaawansowane czy puszczacie muzykę klasyczną swoimi dzidziom, bo podobno to dobrze im robi???

Klasycznej nie, zwykłą tak. I tak i tak muzyka została przez mła syna olana.

Boziu ja dziś do gina...nie chce mi się...najchętniej przeleżałabym cały dzień... Ale jaki ja miałam sen!! Śniło mi się, że wrzeszczałam na coś na Pablosa, bo dzwonili z pracy go ściągają niby na wolnym, że ma kogoś zastępować. Ja się wściekłam darłam się jak wariatka i w pewnym momencie tego darcia poczułam takie mocne ruchy małego, jakby normalnie podczas mojego snu się ruszał ale też w śnie! Ktoś mnie w śnie uspokajał bym się tak nie denerwowała bo dziecko reaguje, to ja raz odetchnęłam i znowu jazda. No czysty surrealizm XD

Sil poka brzuszek bo dawno nie pokazywałaś:P

Waldus o której idziesz do gina?

Mineralna
to zobaczycie co jutro będzie.Innego wyjścia jak czekać póki co nie macie. A z tą teściową to jak masz mozliwość to sie wyprowadź bo nie ma to jak mieszkanie z dala od teściów

Lamiav ja czytałam na ten temat ciekawy artykuł i powiem ci że to głupota z tym puszczaniem... chyba ze lubisz taką muzykę wtedy i owszem, ale jak nie to podobno przynosi odwrotny skutek. Dziecko czuje nastrój mamy i lubi to co mama... bo czuje jej zadowolenie. A jeśli ty będziesz katować się muzyką klasyczną to dziecko będzie odbierało twój negatywny nastrój i jaki w tym sens? Więcej korzyści zrobisz dziecku słuchając tego co lubisz i śpiewając swojej kruszynce ulubione kawałki. Wtedy ty będziesz szczęśliwa i rozluźniona a co za tym idzie dziecko też.

Ja muzyki instrumentalnej nie za bardzo lubię, ale chóry i operę rokową uwielbiam.... np. Vangelis, Nightwish, Evanescence itp... i tego słucham :-D

Ael ale ja wcale twoją miłością nie gardzę, ciebie też lofciam... ale nie chce być na doczepkę trzecia :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Sil: ja miałam robiona diagnostyke prenatalna spokojnie ale ja chce poprostu małą zobaczyć wiesz wyraźnie twarz itp sprawy :)
Dziura widzisz chce iśc na usg 3d a wiem że nie bardzo mogę z powodów finansowych :) do tego sponia że zaczełam ciuchy bizuterie sprzedawać na necie żey na takie owe badania sobie zarobić .

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry