• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Fasolka można wiedzieć jak się nazywaliście i jak się nazywacie teraz? :D Napisz na priv :D
jak to do mnie pytanie, to chyba coś nagmatwałam. My nie zmienialiśmy nazwiska. Ja jak brałam ślub to nie odmieniłam nazwiska męża. Podam przykład. On np nazywa się Chłodny, to ja nie nazywam cię Chłodna tylko tak jak małż. I tym sposobem i ja i mąż i dzieci bedziemy nazywali się Chłodny.

Odnośnie zmiany nazwiska to jest masakra. Sąsiedzi nazywali się Leń, a zmienili na Leniewski. Ile to było korowodów, łażenia i papierów do załatwiania. A teraz jakie problemy bo akty urodzenia na inne nazwisko, to zaraz trzeba załączac informacje aktualną o zmianie i koszty się mnożą.

zafasolkue: ja tez głodna a nic juz nie mam , zjadłam jabłko i to rozbudziło moj apetyt, a jeszcze godzina w pracy :-( trzeba jakoś przetrwać, a ja mysle tylko o jedzeniu ..............

Ja sobie dopisałam nazwisko męza, i mam z głowy :) mam długie imię a właścieiw imiona 2 i długie nazwiskko i dowaliłam sobie jeszcze jego, nie chciał sie zgodzic zeby przejsc na moje a ja do swojego jestm przywiązana

Ostatnia edycja:
Zafasolkuję ja też mam taką samą formę nazwiska jak mąż. Kończy się na -ny. Mogłam odmienić, ale w sumie u mnie regionie to jest dość często spotykane nazwisko. I mniej więcej tak samo często występuje w obu formach. Tym bardziej, że teściowa i siostry M mają tez formę bez odmieniania:-)Eee i jakos ładniej mi to brzmi do imienia i pierwszego nazwiska. Mam dwa:-)
Lamiav tez mam dwa imiona i dwa nazwiska. Tyle, że rodowe jest króciutkie:-) Słyszałam wiele opinii, ze np. jak sie ma dwa imiona to to przeszkadza w zyciu, za duzo wypisywania itede itepe. Mnie to tam nigdy nie przeszkadzało:-D

Ostatnia edycja:
To ja całe szczęście z nazwiskiem też nie miałam problemu bo mąż ma takie nieodmienne. A ja po prostu przejęłam jego nazwisko. Jakoś nie wyobrażam sobie mieć nazwisko inne niż dzieci... Ja wole już swoje zmienic niż później tłumaczyć dlaczego ja tak dzieci tak czy mąż tak... później głupie plotki chodzą ze dzieci panieńskie itp... Oj nasłuchałam się tego...

A dwóch nie chciałam bo idiotycznie brzmią :-D (znaczy moje panieńskie i męża... bo niektórym nawet pasują takie połączenia)

Dobra ja zmykam na pocztę!

Ostatnia edycja:
Ja mam dwa nazwiska z dwóch powodów. Moje rodowe jest bardzo rzadkie, nie jest polskie. Nie jest też nas wielu o tym nazwisku w rodzinie naszej.
Drugi powód to taki, że lepiej mi to brzmi. Bez tego przerywnika jakoś mdło:-D

reklama
dana: mi tez nie przeszkada, az tak duzo sie nie podpisuje :-D,
a nawiżując do wczorajszej rozmowy o wielkich stopach to ile masz wzrostu?? ja 174 cm ,ale zawsze marzyła mie sie stópka w rozmiarze 38 duyz wybór i ładnie wyglada nawet w płaskich butach, a moja w płaskiem to jest beznadziejna ;-)

no własnie: ciekawe jak neciuszka , moze do niej napisać ??? sama nie wiem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry