reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
a no to dobrze, niech odpoczywa, bo jak urodzi to raczej nie znajdzie duzo czasu na odpoczynek.

A mnie wczoraj jakby olśniło i chyba będzie chłopiec, jakoś tak zaczęłam czuć, chociaż liczyłam w 1% że może to jednak będzie dziewczynka :-)ale jakoś o dziwo szybko przywykłam do tej myśli :-)

czesc dziewczyny, nie wiem może to ta pogoda:/ ale ja wczoraj tez sie strsznie przerazilam, bo zaczal mnie kuc tak jakby prawy jajnik, nie byl to silny ból...ale teraz to sie boje kazdego chocby najmniejszego. z tego co wyczytalam to moga sie w ten sposob rozciagac wiezadla macicy, to mnie troche uspokoilo...
A Wam wspolczuje... :-(skoro ból Was az obudził to musiał byc nieprzyjemny:-( ale moze rzeczywiscie cos w powietrzu jest ze kazda z nas cos boli.. mi do tego od wczoraj glowa peka dodatkowo

Nala ciśnienie się zmienia... pogoda... jesień pełną gebą... A my cięzarówki podwójnie te zmiany wyczuwamy....

Lamia u mnie przeczuci się sprawdziły :-D niby na początku starałam się nie myśleć o płci ale to przeczucie było silniejsze ode mnie!!

Witam jestem tu nowa....tez staramy sie o dzidziusia....Moj problem tkwi no właśnie w czym...przytoczę moja historie

jakie mogą być inne objawy spóźniania sie okresu jesli to nie ciąża!Otóż 4 października byłam u ginekologa w celu zrobienia badan ... myślałam ze może jest coś nie tak jakaś nadżerka czy coś w tym stylu..lekarz stwierdził ze wszystko jest w jak najlepszym porządku cykl zachowany śluz w porządku żadnej nadżerki ..A dziś już 33 dc a ja nie mam okresu!boje sie zrobić test bo jesli znowu kolejny miesiac nie zobaczę mojej 2 kreseczki to oszaleje!Dodam ze zawsze cykle były 28dniowe oprócz ostatniego ktory trwał 30!(wtedy tez myślałam ze nam sie udało ale niemiłe rozczarowanie) Czy była któraś w podobnej sytuacji?W sumie towarzyszy mi ostatnimi dniami zmęczenie (meczącą praca)...ale nieraz było gorzej!Lecieć znowu po 2 tyg do lekarza mi się nie uśmiecha;/!
Odczuwam bóle podbrzusza i w okolicy jajników mniejszy niz przed normalnym okresem, a dziś dokucza mi znaczniej większa ilość śluzu koloru raz jasno żółty raz mleczny!
bardzo dziękuje za jakiekolwiek rady!

nala: no tak zmiana pogody i samopoczucie inne, u mnie dzisiaj było rano -5 stopni i szron na szybach szok

mishelika: witaj, no ja akurat nie miałam takiej sytuacji, ale z tego co wszystkie obserwują to objamy na ciążę i @ są takie same, więc trudno wnioskeoać, zrób test lub betę

Czesc Mishelka:) wg. mnie skoro lekarz powiedzial ze wszystko w porzadku to nie masz sie czego bac, zrob test jutro rano jesli dalej nie bedzie @ jesli nie zrobisz testu dalej bedziesz zyc w tym ogromnym stresie i poczuciu niewiadomej, a jezeli jednak test wyjdzie negatywnie zrob badania hormobalne, moze w nich tkwi problem skoro lekarz nic nie widzial niepokojącego. Trzymam mocno kciuki :-)

Lamiav ja az przez ta pogode nie wytrzymalam i rano wypilam kawe :-( choc mialam nie pic w ciazy...ale po prostu nie moge glowa mi pęka...a juz chyba lepsza jedna mala, slaba kawa niz tabletki p/bolowe

Ostatnia edycja:
nala: ja tez w ciąży zrezygnowałam z kawy, ale jak czuję ze ogarnia mnie senność lub boli głowa to też sobie wypiję kawkę pół na pół z mlekiem. Czytałam że w ciąży można pić kawę nawet chyba do 2 filiżanek dziennie.
Mnie po prostu odrzuciło od kawy i dlatego przestałam pic, ale jak mam chęć to piję z przyjemnością :-)

zaraz kobieta na krańcu swiata, oglĄDACIE?
wiecie co jem - ptysia :-D

Ostatnia edycja:
Witam nową koleżankę:-) Ja wiem aż za dobrze , ze widok tylko jedej kreseczki miły nie jest. Ale jednak ja bym na Twoim miejscu zrobiła testa

A ja czekam na @. Ostatnio mnie zaszczyca swoim przybyciem w okolicach południa. Może wezmę miotłę i małpę przegonię! A kysz!!!!

Lamia daj gryza:-)

reklama
Mishelka moje cykle zazwyczaj trwają 28 dni a podczas starań zdarzały się cykle nawet po 40dc... (wielu lat @ miałam jak w zegarku) a w ciąży nie byłam, ani nie było jakiś większych problemów. Czasem nasze owu się przesunie i przez to @ nie przychodzi w terminie. 5 dni spóźnionej @ to nic dziwnego ani niepokojącego. Mój gin powtarzał ze @ spóźniająca się do 2 tygodni nie jest niczym dziwnym. W razie dłuższej zwłoki i braku II kresek trzeba się udać do gina.

Tak więc trzymam kciuki żeby to była ciąża ale naprawdę to nic dziwnego...

Lamiav
właśnie oglądam!!

Nala ja też pije kawę w ciąży... Podobno raz dzienni nie zaszkodzi, ale ja mam tak niskie ciśnienie że nie dam rady inaczej :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry