reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Ja jestem niemal na 100% pewna ze poroniłam i te podwyższone HCG jest jeszcze po tej ciąży. Kreseczka jest taka, jakby jej tam w cale nie było a okres to był istny wodospad,przeciekało mi wszytko łącznie z wersalką na której siedziałam. Dla wszystkiego powtórzę test koło poniedziałku, jeśli bedzie to samo pójdę do lekarza. Choć myślę że jestem mamą aniołka :-(

To już moje drugie poronienie...

Podczas tamtej ciąży dostałam lekkiego plamienia i od razu następnego dnia pobiegłam do gina. Zrobił mi USG wewnętrzne a tam pusto :o nie ma pęcherzyka... po poprzednim badaniu (zdjęciu robionym u innej lekarz) stwierdził, ze bo była CHYBA pusta ciąża, bo nie widać zarodka i ten pęcherzyk wygląda nieco inaczej niż powinien. Zbadał mi jajniki, zmierzył macice i powiedział ze nic niepokojącego nie widzi. Innych badań nie robił.Dzień później dostałam @. Innych badań nie miałam. Powiedział, żeby starać się dalej, brać fiolik i tyle.

Gdybym nie zrobiła tego testu po prostu bym o niczym nie wiedziała. W poniedziałek powtórzę test, jeśli znowu wyjdzie pozytywny pójdę do gina.

Fifka, ja miałam tak samo, tylko że nie miałam USG, byłam wczoraj u gina po 2 tyg @, powiedział że wszystko się oczyściło, mamy odczekać 2mc ze staraniami i że następnym razem powinno się udać, taaa, jak widać wcale niekoniecznie, ehhhh

ja robiłam badania na przeciwciała różne, ale lekarz mi powiedział, że zazwyczaj w takich poronieniach przyczyną są wady genetyczne zarodka i wszystkie badania wychodzą u pacjentek w normie, ale jak u Ciebie się to powtórzyło, to nie wiem, może popytaj gina, niech Ci da skierowanie na przeciwciała, wymaz na chlamydię, gronkowce, paciorkowce???

Nic nie brałam... od tak sie staraliśmy... w ogóle to mnie brzuch boli i jajniki klują po tym okresie... musze się chyba do lekarza przejść.

Ale czemu nic nie bralas skoro juz raz poronilas??? Idz do lekarza niech ci cos przepisze w razie kolejnej ciazy, to znak ze mozesz zajsc w ciaze tylko moze za niski progesteron masz, niech ci da duphaston i bedzie dobrze

lekarze nic nie dają po jednorazowym poronieniu, mi też nic nie dał, powiedział że na 100% ciąż (o tych które dziewczyny wiedzą i nie) około połowa kończy się poronieniem

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry